Ellen DeGeneres:

Flere sparket

«The Ellen DeGeneres Show» tar grep.

TAR GREP: Tre ledere i produksjonen av «The Ellen DeGeneres Show» har fått sparken. Her er programlederen med kona Portia de Rossi. Foto: NTB Scanpix
TAR GREP: Tre ledere i produksjonen av «The Ellen DeGeneres Show» har fått sparken. Her er programlederen med kona Portia de Rossi. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tre ledere i produksjonen av «The Ellen DeGeneres Show» har fått sparken. Det melder flere utenlandske medier, deriblant BBC.

En talsperson for Warner Brothers bekrefter at talkshowet har sparket de tre produsentene Ed Glavin, Kevin Leman og Jonathan Norman.

Det var under et personalmøte over video at de tre ansatte skal ha blitt overbrakt nyheten, og Ellen DeGeneres (62) skal selv ha vært til stede.

Var på gråten

Ifølge Variety skal DeGeneres ha vært svært følelsesladet og nesten på gråten, da hun henvendte seg til mer enn 200 ansatte under personalmøtet.

Variety skriver videre at DeGeneres skal ha fortalt de ansatte at hun «ikke er perfekt», og at hun selv har innsett at lederne ikke alltid var like sensitive overfor de andre ansatte som de burde ha vært.

Nyheten om oppsigelsene kommer i kjølvannet av Warner Brothers' interne gransking i produksjonen av programmet. Granskningen ble satt i gang etter at Buzzfeed publiserte en artikkel hvor det kom fram anklager om usaklige oppsigelser, rasisme og trusler.

PRANK: Nylig skremte Ellen DeGeneres Sean «Diddy» Combs' på «The Ellen DeGeneres Show». Nå går videoen viralt grunnet Seans reaksjon. Video: TV3 Vis mer

Ifølge BBC skal flere av disse påstandene ha blitt rettet mot Glavin, Leman og Jonathan Norman. De to førstnevnte har benektet påstandene, mens Norman hittil ikke har uttalt seg offentlig.

Flere har beskyldt Glavin for upassende berøring og for å ha hatt en lederstil som besto av skremming og frykt. Leman og Norman ble også beskyldt for seksuell trakassering av tidligere ansatte.

Talkshowets DJ med navn Stephen «tWitch» Boss har nå blitt forfremmet, mens de som fortsatt får beholde sine lederstillinger er Mary Connelly, Andy Lessner og Derek Westervelt.

Det har mildt sagt stormet rundt den berømte talkshowdronninga Ellen DeGeneres de siste ukene. Det har kommet mange historier fra kjendiser og ansatte på settet - med påstander om et «giftig» arbeidsmiljø og en frekk programleder.

KLINER TIL: Superstjerna Jennifer Aniston gjester «The Ellen DeGeneres Show», og byr mildt sagt på seg selv. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

- Jeg er skuffet

Det var i slutten av mars de første historiene om DeGeneres begynte å komme. Siden den gang har det ballet på seg, og stadig flere kjente fjes har anklaget 62-åringen for ufin oppførsel.

Det begynte med YouTube-stjernen Nikki Tutorials (26), og sist ut den tidligere DJ-en på «The Ellen DeGeneres Show», Tony Okungbowa (52), som også beskrev «et giftig arbeidsmiljø».

I juli kom DeGeneres selv med en beklagelse i et internt brev til medarbeiderne sine. Brevet fant fort veien til pressen.

SETTES UT: Zac Efron blir satt ut når han besøker «Ellen DeGeneres Show». Se hvorfor! Video: TV3 Vis mer

- På showets første dag sa jeg til alle i vårt første møte at «The Ellen DeGeneres Show» ville bli et sted for glede. Ingen skulle noensinne heve stemmen sin og alle skulle bli behandlet med respekt. Åpenbart har noe forandret seg, og jeg er skuffet over å lære at dette ikke har vært tilfellet, skrev hun, og la til:

- For det er jeg lei meg. Alle som kjenner meg vet at det er det motsatte av hva jeg mener og hva jeg håpet for showet vårt.

I brevet skrev 62-åringen også at hun er «glad for at hun er gjort oppmerksom på problemene», og at det nå settes i gang tiltak for å rette dem opp.

LES OGSÅ: Derfor dropper hun TV

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer