RETT FRA LEVRA: Humorist og skuespiller Lars Mjøen elsker å diskutere, noe som har medført at han ikke har en like høy stjerne hos alle, sier han til Dagbladet. Her er KLM-legenden avbildet på «Brødrene Dahl og vikingsverdets forbannelse»-premieren i 2010.  Foto: Stella Pictures
RETT FRA LEVRA: Humorist og skuespiller Lars Mjøen elsker å diskutere, noe som har medført at han ikke har en like høy stjerne hos alle, sier han til Dagbladet. Her er KLM-legenden avbildet på «Brødrene Dahl og vikingsverdets forbannelse»-premieren i 2010. Foto: Stella PicturesVis mer

- Flere som ikke blir lei seg når jeg dør

Men KLM-legenden Lars Mjøen er fortsatt ikke redd for å slenge med leppa.

SEOGHØR.NO: Humorist Lars Mjøen, spesielt kjent fra «Brødrene Dal» og «KLM» med Knut Lystad og Trond Kirkvaag, har alltid vært glad i å diskutere.

Til Dagbladet forteller 68-åringen at han er vant til å gå motstrøms, både når det gjelder egen humor og dét å si sin mening om andres humor.

- Jeg har alltid tenkt at når jeg dør, er det flere som ikke blir lei seg, innrømmer han overfor avisen.

Da KLM var på høyden, ble humortrioen kritisert for å gå for langt i sketsjene sine - spesielt når de tullet med kristendom og presteskap.

IKKE BARE GULL: Mjøen har sansen for John Brungot, men mener «Torsdag kveld fra Nydalen» - her respresentert ved Morten Ramm (t.v), Else Kåss Furuseth og Odd-Magnus Williamson på Gullruten i 2011 - har for mye rumpehumor.  Foto: Stella Pictures
IKKE BARE GULL: Mjøen har sansen for John Brungot, men mener «Torsdag kveld fra Nydalen» - her respresentert ved Morten Ramm (t.v), Else Kåss Furuseth og Odd-Magnus Williamson på Gullruten i 2011 - har for mye rumpehumor. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Hvis vi flyttet noen grenser, så tror jeg at respekten for autoriteter ble mindre etter at vi tuller med prester, leger, politi og kongehus. Men mange mente vi gikk for langt, et kirkeblad mente at vi burde brenne i helvete, minnes Mjøen.

Selv om han har sansen for moderne moromenn og -kvinner som Are Kalvø, Knut Nærum, Anne Kat. Hærland, Ingrid Bjørnov og Dagfinn Lyngbø, har Lars Mjøen uttalt seg kritisk om «Torsdag kveld fra Nydalen».

- Det fornærmer et medlem av Norsk revyforfatterforening at dte å vise rumpa er god humor, understreker han overfor Dagbladet.

LES OGSÅ: Kjærligheten tok slutt