Flere influensere bryter alkoholloven

Helsedirektoratet har sendt ut refs til en rekke influensere etter alkoholreklame.

BRYTER LOVEN: Helsedirektoratet har slått fast at flere influensere har brutt alkoholloven. Foto: Tore Skaar/Se og hør, Andreas Fadum/Se og hør, Bjørn Langsem / Dagbladet
BRYTER LOVEN: Helsedirektoratet har slått fast at flere influensere har brutt alkoholloven. Foto: Tore Skaar/Se og hør, Andreas Fadum/Se og hør, Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

I Norge er det ikke lov å reklamere for alkoholholdige drikker eller la alkohol inngå i reklame for noe annet. Det vil si at et vinglass bør holdes utenfor et reklameinnlegg for eksempelvis klær.

Dette har det vært fokus på i mange år, og flere influensere har fått kritikk fra Helsedirektoratet for å bryte loven.

Til tross for det skjer det gjentatte brudd på alkoholloven. Helsedirektoratet har i høst sendt ut en rekke mailer til flere influensere hvor de konstaterer brudd.

- Ikke klar over

Blant dem som har fått refs er Isabel Raad (27).

«Helsedirektoratet har vurdert et oversendte bilde fra snapchatkontoen til Isabel Raad, isabelraad, hvor alkohol benyttes i reklame for andre varer. I reklameinnlegget for en pakke med filter/preset vises to hender som skåler i det som framstår som vinglass med alkoholholdig drikk».

De ber om at Raad sender en uttalelse og en redegjørelse for hvilke retningslinjer hun har for alkoholreklame.

«Jeg var ikke klar over at dette gjaldt bare glass også, men trodde det bare gjaldt når det er selve alkoholflasker og liknende. Men da har jeg lært, og skal være ekstra påpasselig framover», svarer Raad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.