Nakenbilder på Instagram:

- Flere hundre kjendiser trues av nakenhackere

Først la de ut nakenbilder på Selena Gomez' Instagram-konto. Nå kan cyberekspertene gjøre det samme mot 500 andre kjendiser.

KAN HA BLITT HACKET: «Game of Thrones»-stjernen Emilia Clarke (t.v.), designer Victoria Beckham og sangerinnen Ellie Goulding er blant kjendisene som skal ha fått sine Instagram-kontoer hacket, ifølge Daily Mirror. Foto: NTB Scanpix
KAN HA BLITT HACKET: «Game of Thrones»-stjernen Emilia Clarke (t.v.), designer Victoria Beckham og sangerinnen Ellie Goulding er blant kjendisene som skal ha fått sine Instagram-kontoer hacket, ifølge Daily Mirror. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere hundre kjendiser er blandet inn i det som blir kalt for det mest omfattende hackerangrepet mot kjendiser noensinne, skriver britiske Mirror.

Blant dem som har fått Instagram-kontoene sine hacket, er Harry Styles (23), Emilia Clarke (30), Ellie Goulding (30) og Victoria Beckham (43).

Ifølge nettavisen er også kontaktinformasjon og andre detaljer nå til salgs på det mørke nettet.

La ut nakenbilder av eksen

Tidligere denne uken skrev Instagram i en uttalelse at en såkalt bug i systemet hadde gitt hackere tilgang til kjendisenes private info, ifølge nettstedet The Verge.

Det var blant annet dette som skjedde da popstjernen Selena Gomez (25) ut av det blå delte nakenbilder av ekskjæresten Justin Bieber (23) på Instagram.

Kontoen hennes ble midlertidig stengt, men har nå blitt gjenopprettet - uten bildet av Bieber.

Instagram skrev i uttalelsen at de prøver å få has på problemet, men advarte brukerne mot å ta telefoner med ukjente nummere, tekstmeldinger og email.

- Vi oppdaget nylig at en eller flere individer fikk ulovlig tilgang til kontaktinformasjonen til en rekke høyprofilerte Instagram-brukere - nærmere bestemt email-adresser og telefonnummere - ved å utnytte en feil i programvaren til Instagram, sa en talsperson for selskapet.

- Ingen passord ble lekket. Vi fikset problemet raskt og setter i gang med en etterforskning.

Selger kontaktinfo

En såkalt «cybervakt» britiske Mirror har snakket med, sier at de har klart å finne identiteten til noen av de som ble hacket, og de fremover bør passe ekstra godt på.

- Angrepet viser hvor stor trussel det mørke nettet egentlig er, sier «cybervakten» Patrick Martin som jobber som analyst i RepKnight.

- Hvis du har blitt hacket og noen har spredd kontaktinformasjonen din på sider Google ikke får tak i, er det ikke sikkert du noen gang kommer til å forstå alvorlighetsgraden av problemet.

Til Mirror sier Martin at kjendisenes telefonnummere og email-adresser nå blir solgt på det mørke nettet med en startpris på 10 dollar, altså cirka 80 norske kroner.

Lekket sesong selv etter betaling

Det er ikke første gang underholdningsbransjen er under hackerangrep.

I april ble Netflix truet av hackergruppen kalt for «The Dark Overlord», som hevdet at de hadde stjålet den nyeste sesongen av suksesserien «Orange is The New Black».

Den nye sesongen hadde ikke premiere før i juni.

Hackerene krevde et uspesifisert beløp fra Netflix for ikke å legge ut sesongen. Den første episoden la de ut på en ulovlig fildelingstjeneste som bevis.

I midten av juni fikk nettstedet Variety kontakt med hackerene, som bekreftet at de hadde fått utbetalt 50 bitcoin - rundt 390 000 kroner - fra Larson Studios som er produksjonsselskapet bak serien.

Saken fortsetter nedenfor.

Likevel la de ut episodene en måned for tidlig som straff fordi de hadde snakket med FBI.

- (...) Larson Studios har brutt kontrakten etter at kilder bekrefter at de hadde samarbeid med rettslige instanser. Vår avtale gir oss retten til å utføre skadelige handlinger mot enhver klient som bryter vår avtale, skrev «The Dark Overlord» til Variety i en elektronisk samtale.

Ifølge nettstedet er det ukjent hvem som står bak hackerkontoen, og om de skal lekke annet materiale i den nærmeste fremtiden.

Gruppen hevder selv at de har 30 forskjellige serier fra nettverkene CBS, NBC og ABC.

LES OGSÅ: - Jeg våknet kliss naken i gangen på hotellet