«Farmen» 2022:

Flere endringer i «Farmen»

Dette må du vite om det populære TV-programmet.

GJENGEN: Stine Engen, Erlend Indergaard, Maymona Mohamed, Einar Lund, Lasse Fredheim, Bente Rabba, Andrea Rosli, Hanne Mathea Friis og Henrik Eijsink, Ivana Mirić, Dagny Vartdal, Hashar Aziz, Benjamin Lien og Dan-Håvard Johnsen er deltakere i årets sesong. Niklas Baarli er programleder. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
GJENGEN: Stine Engen, Erlend Indergaard, Maymona Mohamed, Einar Lund, Lasse Fredheim, Bente Rabba, Andrea Rosli, Hanne Mathea Friis og Henrik Eijsink, Ivana Mirić, Dagny Vartdal, Hashar Aziz, Benjamin Lien og Dan-Håvard Johnsen er deltakere i årets sesong. Niklas Baarli er programleder. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer
Publisert

Den 18. sesongen av «Farmen» er i full gang, og på skjermen får vi se flere spente deltakere som får teste livet 100 år tilbake i tid.

Det populære realityprogrammet er et norsk konsept som ble sendt for første gang i 2001.

I år er «Farmen»-gården Li gård i Stange kommune. Denne gården har for øvrig blitt benyttet i programmet to ganger tidligere - én i «Farmen»- og én i «Farmen kjendis»-sammenheng.

Tre episoder i uken

Programmet hadde premiere 6. september, og sendes på TV 2 tirsdag og onsdag 21:40, og søndag klokken 20:00. «Farmen» er også å finne på TV 2 Play.

Se årets deltakere i videoen under:

SPENTE: Det er duket for årets sesong av «Farmen» 2022, og vi har tatt en prat med alle de 14 spente deltakerne. Video: Luna Lea. Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

De to siste sesongene har det vært Mads Hansen (38) som hadde i oppgave å lede deltakerne og TV-seerne gjennom sesongen, men nytt i år er at det er Niklas Baarli (32) som er programleder for det populære TV 2-programmet.

Baarli har selv erfaring fra «Farmen»-universet. Han var nemlig deltaker i forrige sesong av «Farmen kjendis», sammen med blant annet Sophie Elise Isachsen (27).

TRIST AVSKJED: Det blir tårevått når Lasse taper tvekampen sin, og ryker ut av «Farmen 2022». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Flere endringer i årets sesong

Ny programleder er imidlertid ikke de eneste endringen i årets sesong, ifølge TV 2.

Nytt av året er at andrekjempen ikke lenger vil fortelle førstekjempen om valget av tvekampgren før de begge står på tinget. Tidligere har førstekjempe fått vite hvilken gren som er valgt i god tid før tvekampen.

BLODIG ALVOR: Ting tar en alvorlig vending da deltakerene på «Farmen» blir bedt om å slakte en sau. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Det gir førstekjempen mye mindre tid til å forbedrede seg, både mentalt og fysisk.

En annen endringe, som påvirker deltakerne i litt mindre grad, er at den som taper tvekampen skriver avskjedsbrevet etter kampen. Tidligere har både første- og andrekjempe skrevet brevet før de forlot hyttene sine.

Gårdshunden

Felles med alle tidligere sesonger er imidlertid at det er dyr på gården, og i år som tidligere år får «Farmen»-hunden en del oppmerksomhet, både fra de på gården og seerne hjemme i sofaen.

TRAMPER: Det ble dramatisk på Farmen da en av kuene går til angrep på gårdshunden. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

I «Farmen 2022» er det valpen Taino som blir et kjært TV-fjes. Taino er en blanding av nova scotia duck tolling retriever (kjent som «toller») og border collie.

I «Farmen Kjendis», som gikk på skjermen i vinter, var det derimot en maremma, Bianco, som hadde jobben som gårdshund.

LES OGSÅ: «Farmen»-profilen flytter inn i minibuss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer