Kylie Jenner:

«Flasher» millionene: - Nådd nye høyder

Pistolran i Paris til tross, Kardashian-familien gjør ingenting for å skjule den enorme formuen. Tvert imot.

ELLEVILL VERDI: De to sjeldne luksusveskene mor og datter Jenner poserer med her, har en samlet verdi på 2,5 millioner kroner. At de i tillegg poserer på et privatfly, hemmer ikke provokasjonsfaktoren. Foto: Instagram / Kylie Jenner
ELLEVILL VERDI: De to sjeldne luksusveskene mor og datter Jenner poserer med her, har en samlet verdi på 2,5 millioner kroner. At de i tillegg poserer på et privatfly, hemmer ikke provokasjonsfaktoren. Foto: Instagram / Kylie Jenner Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år slo Forbes fast at realitystjernen Kylie Jenner (22) er verdens yngste «self made» dollarmilliardær, med en formue på elleville 9,14 milliarder norske kroner. Det er gjennom kosmetikkselskapet Kylie Cosmetics, som på kort tid ble en braksuksess, at pengene hovedsakelig renner inn.

Selv om 22-åringen er familiens desidert rikeste, lider ikke de andre søstrene noe nød. Kim (36), Khloé (35), Kourtney (40) og Kendall (23) har alle til salt i grøten og vel så det. Mamma-manager Kris Jenner (63) går heller ikke akkurat på stønad, for å si det forsiktig.

Plusser man på formuene til kjærester, ektemenn og annet, kan det enkelt anslås at familien er gode for rundt 15 milliarder kroner. Og akkurat det legger de på ingen måte skjul på. Klanen liker spesielt å vise frem rikdommen sin på én spesiell måte - gjennom svindyre luksusvesker og elleville luksusklær.

Verdens dyreste

Klær og tilbehør har i mange århundrer vært en måte å vise status på, om det så gjelder Marie Antoinettes Versailles eller Kylie Jenners Los Angeles.

I moderne tider kan ett luksussymbol sies å overgå de alle - Birkin og Kelly-veska fra Hermés. Den er lett gjenkjennelig, og koster flesk. Det franske motehuset har laget utallige forskjellige versjoner av veska siden 1960-tallet, og én av disse utgavene kan i dag sies å være verdens desidert dyreste veske.

Se dette innlegget på Instagram

business meetings.

Et innlegg delt av Kylie ✨ (@kyliejenner)

Kylie og Kris eier minst et eksemplar av Kelly-veska hver, noe de nylig viste frem på Instagram - selvsagt om bord i et privatfly. Sammenlagt har de to veskene en gjennomsnittlig verdi på 2,5 millioner kroner.

Bildet har fått store mengder oppmerksomhet, med 5,6 millioner likerklikk. «Boss babes» lyder kommentaren til Paris Hilton, som har latt seg begeistre.

Ifølge auksjonshuset Christie's er det bare laget «et ørlite antall» av veska i krokodilleskinn fra Nilen, som Jenner-damene her poserer med. Disse veskene har fått navnet «Himalaya Birkin og/eller Kelly» fordi skinnet blir farget hvitt i midten - med uttoning til beige på begge sider. Med mindre du er en av Hermés' beste kunder, er du nødt til å kjøpe en sånn veske på auksjon.

VERDENS DYRESTE: Denne Birkin-veska ble i 2017 solgt for 3,2 millioner norske kroner på auksjon. Det var ny rekord. Diamantene på hengelåsen og på metallet drev selvsagt prisen opp, men selv uten diamanter er veskemodellen en av verdens dyreste. Foto: NTB scanpix
VERDENS DYRESTE: Denne Birkin-veska ble i 2017 solgt for 3,2 millioner norske kroner på auksjon. Det var ny rekord. Diamantene på hengelåsen og på metallet drev selvsagt prisen opp, men selv uten diamanter er veskemodellen en av verdens dyreste. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er grunnen til at de har fått de høye prisene sine. Merket er lite, og etterspørselen er stor. Dermed vil prisen også øke, og samlere er villige til å betale stort sett alt for å få kloa i den sjeldne veska.

Den dyreste Himalaya-veska som er solgt noensinne, gikk for 3,2 millioner kroner i mai 2017. I tillegg til å være laget av det dyre skinnet, var den utsmykket med 10,23 karats diamanter.

Moteekspert og Melk & Honning-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir, forklarer til Se og Hør at veskene har en lang historie.

- Den er oppkalt etter den engelske skuespilleren Jane Birkin, og er håndlaget. Det gjør blant annet at den stadig øker i verdi. Det var først på 1990-tallet at veskene tok av, og siden har de vært et symbol på absolutt luksus, sier hun, og fortsetter:

- For å opprettholde statusen og verdien er Hermés svært nøye med hvem som får muligheten til å få tak i veska.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Over 400 vesker

Jenner-klanen er nok betrodde og gode kunder. Ikke nok med at Kylie Jenner eier én Himalaya Kelly, hun eier faktisk to. Det kom frem nylig da hun viste frem veskeskapet sitt på Instagram. For ja, hvem trenger ikke et eget skap til veskene sine.

Se dette innlegget på Instagram

Oh fall, i missed you 🍁

Et innlegg delt av Kylie ✨ (@kyliejenner)

Det er anslått at veskesamlingen hennes er verdt rundt fem millioner kroner totalt. Den inneholder flere Birkin-vesker, men også såkalte Kelly-vesker fra motehuset Hermés.

De er ikke like dyre, men man må fortsatt ut med elleville summer for dem. I tillegg har den unge dollarmilliardæren en høy tetthet av vesker fra Chanel, Louis Vuitton, Prada, Judith Leiber og Dior i skapet sitt.

Ifølge People fikk hun i fjor bygget hele fire klesskap i sin villa i Hidden Hills, et eksklusivt nabolag i Los Angeles.

ELLEVILT: I fjor viste Kylie Jenner frem deler av veskesamlingen sin på Instagram. Her ser man modeller fra Gucci, Hermés, Louis Vuttion og Chanel, for å nevne noen. Foto: Instagram / Kylie Jenner
ELLEVILT: I fjor viste Kylie Jenner frem deler av veskesamlingen sin på Instagram. Her ser man modeller fra Gucci, Hermés, Louis Vuttion og Chanel, for å nevne noen. Foto: Instagram / Kylie Jenner Vis mer

- Det er minst 400 vesker, og de fleste er fra Hermés. Mange av de er Birkin-vesker, men hun har også andre designere. Mange av veskene er samleobjekter. Hun har kjøpt dem som investeringsobjekter, og de blir behandlet som kunst, uttalte interiørarkitekten den gang.

For i tillegg til å ha en av verdens dyreste veskesamlinger, har hun også en ellevill luksusgarderobe bestående av klær fra verdens fremste motehus. Mye av det er spesiallaget til henne.

ELLEVILT: I fjor viste Kylie Jenner frem deler av veskesamlingen sin på Instagram. Her ser man modeller fra Gucci, Hermés, Louis Vuttion og Chanel, for å nevne noen. Foto: Instagram / Kylie Jenner
ELLEVILT: I fjor viste Kylie Jenner frem deler av veskesamlingen sin på Instagram. Her ser man modeller fra Gucci, Hermés, Louis Vuttion og Chanel, for å nevne noen. Foto: Instagram / Kylie Jenner Vis mer

Mamma Kris er likedan. Klesskapet hennes blir beskrevet som et «motemuseum», og inneholder omtrent like store verdier som datteras. Hun blir sjelden fanget av paparazzifotografene uten minst 100 000 kroner for hånden, i form av en dyr veske.

I tillegg har de andre døtrene også en like stor forkjærlighet for dyre vesker og klær, som de til stadighet skryter av på sosiale medier.

REFSET: Khloé Kardashian fikk kritikk etter dette bildet, som viser hennes datter i en haug av vesker. Det er anslått at disse har en samlet verdi på 1,4 millioner kroner. Foto: Instagram / Khloé Kardashian
REFSET: Khloé Kardashian fikk kritikk etter dette bildet, som viser hennes datter i en haug av vesker. Det er anslått at disse har en samlet verdi på 1,4 millioner kroner. Foto: Instagram / Khloé Kardashian Vis mer

I kommentarfeltet er det ofte sjalusi som går igjen, mens andre lurer på hvor ydmykheten er blitt av. Khloé Kardashian ble slaktet av fansen i mars, da hun la ut et bilde av dattera True - som poserte med Birkin-vesker til en verdi av rundt 1,4 millioner kroner.

«Er det dette rike babyer leker med», var et gjengående spørsmål i kommentarfeltet.

UVANLIG SMINKEVIDEO: Kylie Jenner og Khloé Kardashian filmer mens de sminker seg. Det er bare én detalj som gjør det hele litt spesielt. Video: Rød Løper / Youtube.com/Kylie Jenner Vis mer

En trend

Einarsdottir forteller til Se og Hør at hun ikke lar seg overraske av den rike familiens behov for å vise frem rikdommen.

- Det er vel ikke akkurat noen nyhet at Kardashian-Jenner-familien er glad i å «flashe» luksus. Kim Kardashian West ligger imidlertid noe lavt etter ranet i Paris. Familien har derimot en forkjærlighet for nettopp Birkins, og både Kim, Kylie og Khloé har alle tidligere vist frem samlingen sin i sosiale medier, forteller hun, og fortsetter:

- Kim fikk jo til og med en Birkin 40 av ektemannen Kanye West, som var spesialisert med kunst signert George Condo. Han også sto bak coveret til Kanyes «My Beautiful Dark Twisted Fantasy»-album fra 2010, forklarer hun, og tilføyer at verdien til nevnte veske er umulig å anslå.

REFSET: Khloé Kardashian fikk kritikk etter dette bildet, som viser hennes datter i en haug av vesker. Det er anslått at disse har en samlet verdi på 1,4 millioner kroner. Foto: Instagram / Khloé Kardashian
REFSET: Khloé Kardashian fikk kritikk etter dette bildet, som viser hennes datter i en haug av vesker. Det er anslått at disse har en samlet verdi på 1,4 millioner kroner. Foto: Instagram / Khloé Kardashian Vis mer

En kan si at vesker har blitt for de superrike, som kontanter og elleville smykker har blitt for rappere. Det som kan vises frem, vises frem.

Nylig skapte Youtube-stjernen Jeffree Star, som i likhet med Jenner har tjent en formue på å selge kosmetikk, overskrifter da han viste frem sitt klesrom.

Det inneholdt også utallige Birkin-vesker, blant annet den ovennevnte med diamanter på, og andre rariteter, og skapte overskrifter på grunn av de enorme verdiene i videoen. «Kvalmt» mente noen, mens andre så på det som noe å jobbe mot personlig.

Likevel mener eksperten at slik fremvisning, spesielt av velkjente vesker, kan være på vei ut.

- Med sosiale medier har «flashingen» av luksus nådd nye høyder. Men mange spår slutten for fenomenet med It-vesker som for alvor fikk fotfeste på slutten av 90-tallet, forklarer Einarsdottir, og fortsetter:

- Det henger sammen en ny type forbrukerkultur og et marked som oversvømmes med både valg, muligheter og også forhandlere. Samtidig blir vi mer og mer opptatt av unik stil og samtidigheten av trender, sier hun.

Døende trend eller ei - akkurat nå lever den i beste velgående.

LES OGSÅ: - Ikke engang Kim går så langt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer