- Flammene ble over èn meter høye

Huseieren fikk sjokk da hun oppdaget at TV-stjernen Amanda Bynes startet brann utenfor hjemmet hennes.

MORDBRANN: Huseieren Bonnie Braaten forteller at brannen er blitt beskrevet som en potensiell mordbrann. Her er restene etter Amanda Bynes verk. Foto: All Over Press
MORDBRANN: Huseieren Bonnie Braaten forteller at brannen er blitt beskrevet som en potensiell mordbrann. Her er restene etter Amanda Bynes verk. Foto: All Over Press Vis mer
SEOGHØR.NO: Tirsdag denne uken ble det kjent at skandalestjernen Amanda Bynes (27) er tvangsinnlagt på mentalinstitusjon etter at hun startet en brann i oppkjørselen til en eldre dame i Thousand Oaks, California.

Bynes er best kjent for sin rolle i TVNorge-serien «What I Like About You».

Nå snakker enken ut om den skremmende situasjonen:

- Jeg aner ikke hva hun holder på med - og jeg tror ikke at hun selv en gang vet hva hun holder på med. Jeg så ikke brannen med mine egne øyne, men jeg har fått beskrevet at flammene ble over én meter høye, forteller Bonnie Braaten til UsMagazine.

Brannen ble slukket av en av Braatens naboer, da den eldre kvinnen selv oppholdt seg i stuen som vendte mot den andre siden av huset.

- Det er tent på ved to forskjellige steder, og den har blitt beskrevet som en potensiell mordbrann, forklarer hun videre.

Braatens nabo Bruno Corsi har fortalt til nettstedet at han ble klar over brannen da han hørte bråk fra en gjeng med ungdommer som prøvde å slukke en brann.

- På siden av oppkjørselen satt en ung kvinne med langt blondt hår. Jeg så aldri ansiktet hennes, men jeg ble siden klar over at det var Bynes. Det var også en gassbeholder som smeltet på grunn av heten. Hadde den vært i metall hadde den eksplodert. Men den var i plastikk, forteller Corsi.

Naboen har ifølge nettstedet tilbudt seg å vaske oppkjørselen til den eldre kvinnen, men hun har bedt Amandas foreldre Lynn Organ og Rick Bynes om å betale for skadene - noe de nekter.

- Det er Amanda som skal betale for det, har Rick Bynes uttalt til TMZ.

27-åringens hund, en Pomeranian, ble ifølge det samme nettstedet, skadet i brannen da Bynes helte bensin over det lille dyret.

En overvåkningsvideo TMZ har fått tak i viser at Bynes kort tid etter dro til en lokal kiosk, med hunden i armene. Kioskinnehaveren merket en sterk bensinlukt av 27-åringen, og løp etter henne i det hun målrettet gikk i retning personalrommet.

Da butikkmannen konfronterte henne mistet den falmende stjernen besinnelsen, og løp fra stedet. Kort tid senere ble hun pågrepet av politiet, og tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling.

Bynes har de siste årene sjokkert en hel verden med sin transformasjon fra det å være en søt og sjarmerende skuespiller i TV-serien «Mad About You», til å bli en skandaleomsust som har gått inn og ut av både retten og psykiatrisk avdeling.

27-åringens talspersoner har foreløpig ikke kommentert hendelsen.

LES OGSÅ: Kelly Osbourne viste frem forlovelsesringen