«Sommerhytta»:

- Flaks at det gikk så bra

En arbeidsulykke som ikke ble vist på TV, kunne ha sendt Håvard på legevakten igjen.

«SOMMERHYTTA»: Leona Halset Williams (27) og Håvard Skille Midtgård (23) bestemte seg før de ble med på «Sommerhytta» at de skulle være rause med hverandre. For det er ikke mye tid til å pleie romantikken gjennom de ti ukene parene konkurrerer. Foto: TV2
«SOMMERHYTTA»: Leona Halset Williams (27) og Håvard Skille Midtgård (23) bestemte seg før de ble med på «Sommerhytta» at de skulle være rause med hverandre. For det er ikke mye tid til å pleie romantikken gjennom de ti ukene parene konkurrerer. Foto: TV2 Vis mer
Publisert

bDrammensparet Leona Halset Williams (27) og Håvard Skille Midtgård (23) er for tiden å se i TV2-programmet «Sommerhytta» hvor de kjemper mot tre andre par om en hytte til en verdi av tre millioner kroner.

Parene konkurrerer mot hverandre i ti uker. Noe som resulterer i ikke mindre enn 40 episoder.

Røper gladnyhet på «Sommerhytta». Video: Nora Skavhaug, «Sommerhytta»/ TV 2. Reporter: Hanna Taugbøl. Vis mer

- Det var litt rart å se seg selv på TV, men også overraskende positivt. Vi hadde jo en litt annen oppfatning av hvordan vi var der inne, men det viser seg at vi ikke var så ille egentlig, sier Håvard.

- Jeg er alltid sånn som forventer det verste, og vi vet jo hva de ikke har tatt med fra vår hytte. Jeg var redd for at vi skulle fremstilles helt forferdelig, for vi er jo egentlig veldig hyggelige, sier Leona.

SKIGLADE: Leona og Håvard elsker å tilbringe tid sammen. Her er de i skibakken og nyter godværet. Foto: Privat
SKIGLADE: Leona og Håvard elsker å tilbringe tid sammen. Her er de i skibakken og nyter godværet. Foto: Privat Vis mer

Søkte spontant

Håvard jobber til vanlig som kjøkkenmontør og Leona er pedagogisk leder. På fritiden liker de å trene, gjerne sammen, eller være sosiale med venner, dra ut og spise eller ta en drink.

Men de også veldig spontane, ifølge de selv. Og det er kanskje grunnen til at de søkte om å være med på «Sommerhytta».

Et vennepar av dem fortalte at de hadde søkt om å være med i programmet, men ikke kommet videre. Det tok Leona som en utfordring og dermed valgte de selv å gi det et forsøk.

REISER MYE: Når «Sommerhytta»-paret ikke er opptatt med å stå på ski eller snekre hytte, liker de å reise og oppdage nye destinasjoner sammen. Foto: Privat
REISER MYE: Når «Sommerhytta»-paret ikke er opptatt med å stå på ski eller snekre hytte, liker de å reise og oppdage nye destinasjoner sammen. Foto: Privat Vis mer

- Vi bestemte oss ganske fort for at hvis vi fikk tilbud om å være med, så skulle vi si ja. Det er jo noe sånt man bare får mulighet til en gang i livet. Det er jo et fint program, man blir ikke stemt ut og dessuten blir man ikke arveløs av å være med, forteller de.

Begge er de konkurransemennesker og har en lidenskap for håndball. Leona spilte i mange år og Håvard spiller litt fortsatt. Det gjorde at de hadde mange felles bekjente i miljøet og visste av hverandre lenge før de selv ble venner og kjærester.

Her går det galt på «Sommerhytta». Reporter: Hanna Taugbøl. Video: Nora Skavhaug, TV 2/«Sommerhytta» Vis mer

Alltid venner igjen

Og kanskje nettopp det at de var venner lenge før de ble kjærester ga dem en fordel når de skulle være med på et slikt konsept.

For på «Sommerhytta» blir vi kjent med et par som virker trygge på hverandre. Leona og Håvard kan fint småkjekle gjennom hele uken uten at de blir sinte på hverandre og fra første episode får vi høre at de aldri legger seg uten å ha blitt venner etter en uenighet.

LÆRER FORT: Selv om de hadde lite erfaring med snekring før «Sommerhytta», fikk både Håvard og Leona fort dreisen på bygging og oppussing. Foto: TV2
LÆRER FORT: Selv om de hadde lite erfaring med snekring før «Sommerhytta», fikk både Håvard og Leona fort dreisen på bygging og oppussing. Foto: TV2 Vis mer

- Vi kan krangle altså, men vi blir alltid venner igjen. Men på «Sommerhytta» jobber vi knallhardt hele dagen og det er mange tidsfrister og mye press og kameraer. Da er det fort gjort at den ene kan si noe i farta, og da må den andre bare godta det, forteller Håvard.

- Vi kunne jo heller ikke ta noen pause derfra, så vi kunne ikke gå rundt å være sint. Vi måtte bare jobbe på, sier Leona.

De hadde ikke en bevisst strategi på hvordan de skulle være overfor hverandre med kameraene rundt seg. Håvard forteller at de fort ble vant til å ha kameraer rundt seg og dermed glemte litt av at de var der. Derfor kjenner de seg veldig igjen i det de har sett av seg selv.

To av deltakerne i «Sommerhytta» avslører detaljer fra innspilling. Video: Nora Skavhaug, «Sommerhytta»/TV 2. Vis mer

Flaks at det gikk bra

Men med stress og press på tid og prestasjon, og til tross for at de begge er konkurransemennesker, går det en kule varmt innimellom. Under uke to da parene hadde oppgave med å støpe noe til utearealet, greide Håvard å skjære seg dypt i fingeren og endte opp på legevakta.

Heldigvis, røper han, blir det siste gang han må ha legetilsyn under innspilling. Men det skjer andre uhell under jobbingen som ikke blir vist på TV.

HYTTEVANT: Både Håvard og Leona har tilbragt mye tid på familienes hytter opp gjennom og liker å utnytte seg av den kringliggende naturen. Så gjenstår det å se om de stikker av med årets sommerhytte. Foto: Privat
HYTTEVANT: Både Håvard og Leona har tilbragt mye tid på familienes hytter opp gjennom og liker å utnytte seg av den kringliggende naturen. Så gjenstår det å se om de stikker av med årets sommerhytte. Foto: Privat Vis mer

- Det går bra med fingeren i dag, jeg måtte bare sy noen sting. Men det var noen ting underveis. Som da jeg sto i stillas på hjul noen meter over bakken. Da Leona skulle dytte det, veltet stillaset med Håvard i utenfor plattingen, forteller Håvard.

- Ja, det var flaks at det gikk så bra som det gjorde, sier Leona.

«Sommerhytta»-deltaker Håvard Skille Midtgård måtte til legevakten etter dette. Video: Nora Skavhaug, TV 2/ «Sommerhytta». Vis mer

Utenom å ha tatt i en drill, hammer og sag hadde de begge lite erfaring med oppussing fra før. Og spesielt lite snekring, men det var noe som raskt skulle endre seg når innspillingen av programmet begynte.

- Ble dere overrasket over hvor krevende det var?

- Jeg hadde sett for meg at man fikk litt mer veiledning, men vi var jo overlatt til oss selv, så det ble jeg litt overrasket over. Her fikk vi en hytte og måtte bare ta ansvar. Vi googlet oss i hjel, så på YouTube og prøvde oss frem rett og slett, forteller Leona.

Håvard legger til at de også søkte hjelp hos venner og kjente som er ganske handy.

Produksjonen måtte gripe inn føste uka på «Sommerhytta». Reporter: Hanna Taugbøl. Video: Nora Skavhaug, TV 2/«Sommerhytta» Vis mer

Styrket ut av det

Begge er oppvokst med hytter i hver sin familie så kjærligheten til hyttelivet var der fra før. Men hvordan var det da for dem å kombinere oppussing med et kjærlighetsforhold?

- Det er jo den ultimate testen for parforholdet. For vår del gikk det jo greit. Jeg dro rett på jentetur da innspillingen var ferdig og Håvard begynte rett i jobb igjen, så vi fikk litt pusterom. Så da klarte vi oss ganske bra.

FINE OMGIVELSER: Årets sommerhytter ligger i Sveavegen i Lunner Kommune, kun 60 minutters biltur fra Oslo. Her har deltakerne marken rett utenfor døren, men også et flott badevann rett ved. Foto: TV2
FINE OMGIVELSER: Årets sommerhytter ligger i Sveavegen i Lunner Kommune, kun 60 minutters biltur fra Oslo. Her har deltakerne marken rett utenfor døren, men også et flott badevann rett ved. Foto: TV2 Vis mer

- Der og da er det jo litt tøft for man har ikke tid til å være så mye kjærester der inne, erfarer Håvard.

- Nei, jeg anbefaler det ikke hvis man tenker at man skal ha det romantisk sammen ved å pusse opp en hytte, ler Leona.

- Men jeg synes det var en veldig kul opplevelse å ha sammen med Leona, det å klare å få det til og man kommer jo styrket ut av det, legger Håvar til.

Patrick Gjertsen Hernæs og Heidi Stangjordet avslører at de har gått fra hverandre. Reporter: Hanna Taugbøl. Video: Nora Skavhaug Vis mer

De er begge enig i at det er ingen andre de ville gjort «Sommerhytta» sammen med. De hadde vært sammen en stund og kjente hverandre ganske godt på forhånd.

Dermed visste de om både positive og negative sider ved hverandre. Men Leona er imponert og stå på-viljen til Håvard, som viste at han kunne og ville jobbe mye og lenge for et felles mål. Og ikke minst hvor fort han lærte og tok til seg ny kunnskap.

«Ikke bann»

Til å begynne med føltes hytta litt fremmed for dem, men de forteller at de fort fikk veldig eierskap til den og at det ga dem mer pågangsmot til å kjempe hardere for å stå igjen som vinnere etter ti uker.

Men en ting er Leona ganske streng med Håvard om, får vi se på TV. Og det er språkbruken. Titt og stadig hører vi henne si: «Ikke bann».

HJEMME HOS: I «Bjuda På» åpner et knippe kjendiser dørene for det de tror er en helt vanlig house tour. De vet ingenting om at gjestene deres, gjengen fra Rød Løper, har skumle planer. Vis mer

- Jeg er vokst opp med en mor som var opptatt av at man ikke skal banne, så min familie snakker kanskje litt pent til å være fra Drammen. Mens Håvard har kanskje litt bredere språk, men banning er ikke lov, ler hun.

- De fleste banner jo i ny og ne og når en først skulle være med på TV, så tenkte jeg det var greit å vise alle sidene. Det er jo ikke bare positive ting som skjer, ikke sant.

- Men har mer banning innad i språket ditt, enn det jeg har, nevner Leona og Håvard er enig.

I dag bor de i en leilighet som er relativt nyoppusset og har ingen nye, store prosjekter på gang, forteller de. Om det røper noe om det er disse som er de heldige vinnerne av «Sommerhytta» eller ikke, er ikke godt å si.

VISER FREM: Sara og Ibrahim vant «Sommerhytta» 2022. Her viser de frem vinnerhytta. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Paret har hvert fall planlagt å ta en velfortjent ferie i sydligere strøk i sommer, sier de.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: - Vi har vært forberedt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer