«Fjorden Cowboys»-Joar om Lothepus-hysteriet: «Heilt gale»

Selv trives Joar «Levemann» i skyggen av Norges mest populære mann. 

POPULÆR DUO: Joar Førde (36) og Leif Einar Lothe (47) ble begge kjente gjennom «Fjorden Cowboys». De siste månedene har oppmerksomheten rundt sistnevnte imidlertid tatt fullstendig av. Foto: Eivind Senneset / TV 2
POPULÆR DUO: Joar Førde (36) og Leif Einar Lothe (47) ble begge kjente gjennom «Fjorden Cowboys». De siste månedene har oppmerksomheten rundt sistnevnte imidlertid tatt fullstendig av. Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

Vi som er litt under huden på Leif Einar har alltid visst at han er en bra kar. Nå vet hele Norge det! Det er både sprøtt og fint.

Siden begynnelsen av januar har Joar Førde (36) vært flue på veggen mens barndomskompisen har gått fra å være en til dels kjent sprengningsarbeider i «Fjorden Cowboys», til å bli en av Norges aller mest populære menn.

Etter at Leif Einar «Lothepus» (47) dukket opp i seermagneten «Farmen kjendis», som han endte opp med å vinne, har den voldsomme interessen fra publikum ikke bare omhandlet ham - men også flere av hans nærmeste.

- Ekstra trøkk

Både Lothepus' samboer Randi, 47-åringens eldste sønn, og mora Anne Karin Lothe har blitt dratt inn i rampelyset med jevne mellomrom de siste ukene.

TV-makkeren Joar Førde, eller Joar «Levemann» (som han kalles i «Fjorden Cowboys»), har ikke kjent like mye på oppmerksomheten, men:

- Det har vært litt ekstra trøkk på telefonen de siste ukene, ja. Ellers har det gått sin vante gang, egentlig. Vi har jo en veldig dedikert «Fjorden Cowboys»-fanskare som alltid er der, forteller 36-åringen til Dagbladet.

Til tross for at Førde og Lothe hadde det samme utgangspunktet på stjernehimmelen i «Fjorden Cowboys», er ikke 36-åringen misunnelig på Lothepus' voksende kjendisstatus.

- Nei, det er jo «heilt gale». Jeg trives best der jeg er nå, og får egentlig nok oppmerksomhet.

GODE VENNER: Joar Førde trives i skyggen av Lothepus. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GODE VENNER: Joar Førde trives i skyggen av Lothepus. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Langt vennskap

Det Førde derimot er misunnelig på, er selve «Farmen»-oppholdet.

- Det er noe jeg virkelig kunne ha tenkt meg å oppleve. Jeg tror alle har godt av en sånn erfaring.

- Så hvis du hadde blitt spurt om å være med i neste sesong, da hadde du takket ja?

- Nei, det tror jeg ikke. Ha-ha. Jeg ser ikke helt poenget med å bli enda mer kjent. Lothepus har jo sin karakter og merkevare, så for hans del tror jeg «Farmen»-deltakelsen har vært utelukkende positiv, sier Førde.

De har kjent hverandre helt fra Førde var liten gutt, da Lothe, som er elleve år eldre, satt barnevakt for ham.

- Han og kompisene hans fikk bensin av faren min for å passe meg, så vi var mye ute og kjørte båt. Jeg lå og slang nedi der, humrer Førde, før han fortsetter:

- Så vokste vi fra hverandre på et tidspunkt, helt til Leif Einar våknet i båten min etter en tur på den lokale puben. Da begynte eventyret på nytt - i voksen alder.

Evig konkurranse

- Er dere like mye sammen i virkeligheten, som dere er på tv?

- Ja, mer eller mindre. Men nå har jo ikke han tid, for han er like mye i Oslo som han er hjemme i Odda. Ha-ha. Jeg har også begynt å drive en butikk, så det går mye tid til det. Men i bunn og grunn er vi ganske mye sammen.

Hvorvidt Lothepus dukker opp i noen nye tv-programmer framover, foruten kommende episoder av «Fjorden Cowboys», er foreløpig uvisst.

Joar Førde har i alle fall ingen foreløpige planer om å ta Norge med storm.

- Jeg og Leif Einar har jo alltid konkurrert om alt mulig, men jeg tror jeg skal være litt forsiktig med å ta opp konkurransen om å bli mest kjent. Men du vet aldri, plutselig ser du meg på «Skal vi danse», spøker han.

TÅREVÅTT: Det ble tårevått da vinneren av Farmen Kjendis 2017 ble utropt. Leif Einar Lothe ga samboeren et godt kyss, og deretter fikk hun hele premien. Video: Christian Roth Christensen / Reporter Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: