HEIER PÅ OSS: Emmelie de Forest vant Eurovision-finalen i fjor. Under åpningen av årets finaleuke søndag kveld uttrykte hun sin støtte til Norge. Foto: Scanpix
HEIER PÅ OSS: Emmelie de Forest vant Eurovision-finalen i fjor. Under åpningen av årets finaleuke søndag kveld uttrykte hun sin støtte til Norge. Foto: ScanpixVis mer

Fjorårets vinner heier på Norge

- Allerede før han hadde vunnet MGP i Norge oppfordret jeg folk på Facebook til å støtte ham.

SEOGHØR.NO: Lørdag 10. mai braker det løs i Refshaleøen i København. Da går den populære internasjonale musikk-konkurransen Eurovision Song Contest av stabelen for 59. gang. Søndag kveld ble det hele sparket igang med en fest på Rådhuset i København, hvor alle de 37 deltakende landene gikk på den røde løperen.

Tradisjonen tro har konkurranseinstinktet mellom Norge, Sverige og Danmark allerede blusset opp - og tidligere denne uken raste svenskene etter at den norske MGP-eksperten Ingeborg Heldal hadde uttalt seg om svenskelåten på NRK.

Danskene på sin side er overbevist om at deres bidrag «Cliché Love Song» sunget av 21-åringen Anis Basim Moujahid, bedre kjent som Basim, har alt som skal til for å holde seierspokalen på hjemmebane.

SØRGET FOR DANSKESEIER: Under Eurovision-finalen i Malmø i fjor var det unge Emmelie de Forest som fikk flest poeng. Hun fremførte låten «Only Teardrops». I år tror 21-åringen at det er Norge som stikker av med topp-plasseringen. Foto: FameFlynet Sweden
SØRGET FOR DANSKESEIER: Under Eurovision-finalen i Malmø i fjor var det unge Emmelie de Forest som fikk flest poeng. Hun fremførte låten «Only Teardrops». I år tror 21-åringen at det er Norge som stikker av med topp-plasseringen. Foto: FameFlynet Sweden Vis mer

Men det er én danske som «går mot røkla», og som vifter med det norske flagget 10. mai: fjorårets Eurovision-vinner Emmelie de Forest (21), som sang låten «Only Teardrops», heier nemlig på vår egen Carl Espen Thorbjørnsen (31).

Han fremfører balladen «Silent Storm».

- Allerede før han hadde vunnet MGP i Norge oppfordret jeg folk på Facebook til å støtte ham. Han synger virkelig godt, og sangen har en meget flott tekst og melodi. Og så er den litt atypisk Melodi Grand Prix. Han håper og tror jeg på, sier hun til den danske avisen BT.

Da hun ankom den røde løperen i kveld, gjentok hun sin tro på Norge til den svenske avisa Expressen.

- Jeg tipper Norge vinner. Den låten gikk rett i hjertet mitt, sier hun.

 

 

 

Hør Carl Espen fremføre «Silent Storm» og hør Basim fremføre «Cliché Love Song» i videoene under - og stem på hvilken låt du mener har størst sjanse til å vinne!

 
 

LES OGSÅ: MGP-Carl Espen lamslått etter uventet melding

 

Hvilken låt tror du har best sjanse for å vinne Eurovision Song Contest i København 10. mai? (Avsluttet)