Fjernet Tones truse på bilde

- Dette er brudd på god presseskikk.

RETUSJERT: Costume-redaktør Vanessa Rudjord innrømmer at bladet har retusjert vekk trusene til Jenny Skavlan og Tone Damli Aaberge, men hevder de ikke har forsøkt å lure leserne. Foto: Stella
RETUSJERT: Costume-redaktør Vanessa Rudjord innrømmer at bladet har retusjert vekk trusene til Jenny Skavlan og Tone Damli Aaberge, men hevder de ikke har forsøkt å lure leserne. Foto: Stella Vis mer
SEHER.NO: Popartisten Tone Damli Aaberge (22) skal ha blitt fotomanipulert til å fremstå som naken etter at et bilde av henne tilsynelatende uten truse har blitt trykt i novemberutgaven av motebladet Costume.

- Jeg har truse på, men den er sikkert fjernet i etterkant. Jeg står ikke helt naken, så gal er jeg ikke, sier hun til Dagbladet.

TV-programleder Jenny Skavlan poserer tilsynelatende kun med en hatt over brystene i det samme nummeret.

Redaktør i Costume, Vanessa Rudjord bekrefter til Dagbladet at jentenes truse er fjernet digitalt, men avviser at bladet lurer leserne.

- Det er snakk om en liten hudfarget g-streng. Rundt en centimeter ved hofta er retusjert bort. Jeg føler ikke at vi lurer leserne, det er sånn de aller fleste magasiner tar bilder. Vi gjør det sånn for at modellene skal sklippe å springe rundt uten truse hele dagen, sier hun til avisa.

Redaktør i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, er imidlertid skeptisk til praksisen.

- Dette er et helt klart brudd på god presseetikk. Det handler om fotografiets troverdighet, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Måtte fjerne ulovlig blogg