Fjernet omdiskutert blogginnlegg

Topp-blogger Sophie Elise Isachsen slettet innlegg om e-sigaretter.

FJERNET BLOGGINNLEGG: Sophie Elise Isachsen skrev om sin erfaring med nikotinfrie e-sigaretter på sin blogg, men valgte senere å fjerne innlegget etter negative reaksjoner. Foto: FameFlynet Norway
FJERNET BLOGGINNLEGG: Sophie Elise Isachsen skrev om sin erfaring med nikotinfrie e-sigaretter på sin blogg, men valgte senere å fjerne innlegget etter negative reaksjoner. Foto: FameFlynet Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I Norge er E-sigaretter i ferd med å bli et stadig vanligere alternativ til røyk. Men det er også delte meninger om elektroniske sigaretter som nå kommer både med og uten nikotin og med ulike smaker.

En av dem som har prøvd e-sigaretter er blogger Sophie Elise Isachsen (19). Mandag publiserte hun innlegget «Breathe In» på bloggen, der hun skrev at hun slappet av med en e-sigarett sammen med venner. Hun linket også til et nettsted der man kan kjøpe sigarettene.

I kommentarfeltet reagerte flere av leserne på at TV-profilen reklamerer for sigaretter, og innlegget ble senere fjernet etter oppfordring fra Blogg.no.

Sophie Elise understreker at hun røyker e-sigaretter uten nikotin og at innlegget ikke var ment som reklame.

- Jeg verken snuser eller røyker og brukte bare e-sigaretter uten nikotin sammen med venner. Jeg kjøpte sigarettene selv. Det er tredje gang jeg kjøpte det og derfor linket jeg til nettstedet. Jeg vil aldri ha ren reklame på bloggen. Da jeg fikk henvendelsen hadde jeg uansett fjernet innlegget, så da var det greit, sier hun til Seoghør.no.

- Bedre enn å skrive om røyk

Isachsen har en ung målgruppe på sin blogg, men synes ikke det er negativt å skrive om et alternativ til røyk.

- Jeg synes det er bedre å skrive om e-sigaretter i stedet for snus og røyk. Det er overhodet ikke negativt.

I Norge er det ikke lov å reklamere for tobakk, og avdelingsdirektør i Helsedirektoratet Hilde Skyvulstad uttaler seg på generelt grunnlag:

- Reklameforbudet i tobakkskadeloven § 22  omfatter e-sigaretter med og uten nikotininnhold. Reklameforbudet gjelder imidlertid ikke for privates ytringer, for eksempel i blogger og på sosiale medier. Bakgrunnen er både at private ytringer har en sterkere beskyttelse i ytringsfriheten enn kommersielle ytringer, og at det normalt vil mangle markedsføringshensikt. Det er imidlertid en forutsetning at den privates ytringer ikke fremstår å være på vegne av, eller er initiert av en kommersiell aktør.

E-sigaretter er elektroniske sigaretter som lar deg inhalere oppvarmet damp som kommer fra en spesialvæske som fylles på. Dampen fås både med og uten nikotin, og inneholder gjerne også forskjellige smaker.

LES OGSÅ: 19-åringen tok lappen - så tok hun botox

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer