Øystein «Pølsa» Pettersen i «Mesternes mester»:

Fjernet innlegg etter reklame-blemme

Øystein Pølsa Pettersen reklamerte for eget produkt under «Mesternes mester».

EGNE KLÆR: Det er denne genseren Øystein Pettersen nå får oppmerksomhet for. Foto: NRK
EGNE KLÆR: Det er denne genseren Øystein Pettersen nå får oppmerksomhet for. Foto: NRK Vis mer
Publisert

«Lag en god dag».

Dette er mottoet tidligere langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen (39) ofte deler og i tillegg jobber med. Flere TV-seere har kanskje også bitt seg merke i at han bruker en genser med nettopp dette mottoet på under deltakelsen i «Mesternes mester».

Mandag skriver imidlertid Kampanje at Pettersen har reklamert for den aktuelle genseren på Instagram, hvor han blant annet trakk fram at den er brukt i NRK-programmet.

Fjernet innlegg

«Gla'sak for alle som i løpet av det siste året har spurt om det er mulig å få tak i genser'n og t-skjorta jeg bruker på jobb og i 'Mesternes mester'», skrev han blant annet på bildedelingstjenesten ifølge nettstedet.

Det blir et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» når Bjørn Einar Romøren forteller om kreften. Video: NRK Vis mer

Det skal riktignok nevnes at innlegget var merket med reklame, men ifølge Kampanje er dette et brudd på NRKs retningslinjer.

Se og Hør har vært i kontakt med Øystein Pettersen, som opplyser at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

REKLAME: Øystein har i ettertid reklamert for denne genseren i sosiale medier. Innleggene er nå fjernet. Her med Tommy Rustad. Foto: NRK
REKLAME: Øystein har i ettertid reklamert for denne genseren i sosiale medier. Innleggene er nå fjernet. Her med Tommy Rustad. Foto: NRK Vis mer

Prosjektredaktør Pia Basberg i NRK, sier til nettstedet at det er retningslinjer for alle statskanalens produksjoner, som tilsier at man ikke kan drive kommersiell virksomhet når man er med i kanalens programmer.

Pettersens innlegg er nå fjernet fra Instagram.

Overfor Se og Hør forklarer Basberg at de har snakket med Pettersen, og opplever at dette er en glipp fra hans side som han har ryddet opp i.

Utover dette har hun ikke noe annet å tilføye i saken.

VISER FREM: Bli med inn i det eksklusive «Mesternes mester»-huset. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Selv sier den tidligere langrennsløperen at intensjonen var langt mindre kynisk enn den framstår.

- Jeg har «Lag en god dag» som et motto jeg jobber med. Og jeg har brukt slike gensere på jobb lenge, og etter litt etterspørsel så tenkte jeg å lage dette produktet som en begrenset non-profit-greie, forteller han til nettstedet.

LES OGSÅ: «Farmen»-paret måtte gjemme seg for kameraene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer