Dronning Elizabeth:

- Fjernet bilde av Harry og Meghan

Ifølge ny bok skal det ha vært en spesiell grunn til at prins Harry og hertuginne Meghan forlot kongefamilien.

FJERNET BILDE: Prins Harry og hans lille familie var ikke å se på pulten under dronningens årlige juletale i 2019. Foto: Pa Photos / Steve Parsons / NTB
FJERNET BILDE: Prins Harry og hans lille familie var ikke å se på pulten under dronningens årlige juletale i 2019. Foto: Pa Photos / Steve Parsons / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dronning Elizabeth (95) skal ha valgt nøye ut hvilke familiemedlemmer som skulle stå fotografert på hennes pult under filmingen av den årlige juletalen i 2019.

Et bilde av prins Harry (37), hertuginne Meghan (40) og deres sønn Archie (2) var derimot ikke å se på pulten til dronningen ved siden av bilder av flere andre familiemedlemmer.

Dette skal ha vært en av grunnene til at paret trakk seg tilbake fra den britiske kongefamilien i fjor, ifølge forfatteren av den nye boken «Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan», Christopher Andersen (72).

Page Six er blant mediene som omtaler saken.

TALE: Prins Harry fortalte at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Fjernet bilde

En kilde hevder at dronningen fikk en ansatt til å flytte et portrett av hertugfamilien bort fra kameraet før hun spilte inn juletalen.

Videre forteller kilden at dronningen skal ha sett på alle fotografiene som sto på bordet, før hun deretter uttalte:

- Alle er fine bortsett fra ett.

Ifølge kilden skal dronningen ha pekt på bildet av hertuginne Meghan, prins Harry og Archie og uttalt at bildet ikke var noe hun trengte å ha stående.

En talsperson for dronningen har uttalt overfor The Post at de ikke ønsker å kommentere utsagn fra slike bøker, ifølge Page Six.

STILLER OPP: Her gjør dronning Elizabeth sin første kongelige opptreden etter Megan Markles mye omtalte Oprah-intervju. Video: Buckingham Palace Vis mer

Slettet fra familien

Dronningens valg om å fjerne bildet av hertugfamilien skal ha kommet som følge av prinsens valg om å feire jul sammen med Meghan, Archie og svigermoren Doria Ragland (65) i Canada fremfor Storbritannia.

Det skal ha vært flere som stusset over at bildet av hertugfamilien manglet under juletalen. Ifølge kilden skal Harrys bror, prins William (39), ha blitt overrasket. Han skal ha sagt til kona hertuginne Kate (39) at han trodde broren kom til å bli veldig opprørt.

En annen kilde, som hevder å være venn av prins Harry, sa til forfatteren av boken at Harry følte det som at han, Meghan og Archie ble fjernet fra den britiske kongefamilien.

I løpet av en måned etter juletalen forhandlet prins Harry og Meghan om de endelige betingelsene for fluktstrategien deres – kjent som «Megxit» i mediene.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure han daværende kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Ikke første gang

Dette er imidlertid ikke første gang et bilde av prins Harry og hertuginne Meghan har blitt fjernet av dronningen.

I forbindelse med parets dokumentar «Harry & Meghan: An African Journey» var det flere som reagerte på at et bilde var borte fra bordet som 95-åringen har familieportretter på.

Bildet av hertugparet skal ha blitt plassert på dronningens bord kort tid etter bryllupet deres, men plutselig var det borte.

På bordet der hertugparets bilde pleide å stå var det også et portrett av hertuginne Kate og prins William. I tillegg var det et innrammet bilde av prins Harry og prins William som poserte sammen.

LES OGSÅ: Nektet å bo hos ektemannen og barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer