FLERE BØKER?: Aschehoug vurderer om de nå skal gi ut Mias biografi i et nytt opplag.  Foto: SCANPIX
FLERE BØKER?: Aschehoug vurderer om de nå skal gi ut Mias biografi i et nytt opplag. Foto: SCANPIX Vis mer

Fjerner ikke Røkke-episoden

Forlaget Aschehoug har ingen planer om å endre Mia Gundersens bok.

SEHER.NO: Mia Gundersens biografi, "Jeg er Mia", har fått mye oppmerksomhet i mediene siden lanseringen tidligere i høst.

Og da særlig i forbindelse med den såkalte "Røkke-episoden" som artisten beskriver i boken.

Påstandene om finansmannens privatliv har skapt stor ståhei i pressen, og Røkke selv klage inn både Dagbladet, Dagbladet.no og VG til PFU (Pressens faglige utvalg).

Tirsdag denne uken beklaget VG sitt oppslag på forsiden av avisen, onsdag gikk også Dagbladet ut med en unnskyldning til Røkke på forsiden der de beklaget overfor milliardæren at avisen slo opp en sak om at han og Mia Gundersen skal ha tilbrakt en natt sammen - der det for øvrig ikke skal ha hendt noe mellom de to.

"Dagbladet er enig med Røkke i at vi gikk for langt i å gjengi beskrivelsene fra Gundersen-biografien og at Røkkes rett til vern om sitt privatliv ble krenket", sto det i Dagbladet i går. Med tittel "Unnkyld, Røkke".

Men på tross av de medieetiske problemstillingene som har dukket opp i kjølvannet av boklanseringen, planlegger ikke forlaget bak boken, Aschehoug, å endre på den i et eventuelt nytt opplag.

- Det skal sterke grunner til for å gjøre endringer i en bok som allerede er utgitt. Vi er ikke blitt stilt overfor noen oppfordringer i den retning, sier Harald Engelstad, sjefredaktør for dokumentarutgivelser i Aschehoug til VG.

Første opplag av boken har så langt solgt 6000 eksemplarer, som er et godt tall. Derfor vurderer forlaget nå om de skal satse på et nytt opplag.

Og tross all ståheien rundt boken, står forlaget fullt og helt inne for utvigelsen.

- Det er ikke utgivelsen som er problemet, men pressens behandling av den. Alt som fremkommer i boken står i sammenheng. Pressen river enkeltopplysninger ut av den sammenheng de står i, og forstørrer dem til det ugjenkjennelige, sier Engelstad, og legger til:

-  Det som forbauser meg er at det bare er Røkke som er gjort til et offer. Mia er i høyeste grad også et offer. Dette er en historie om en kvinnes personlige utvikling. På et tidspunkt er hun tøff nok til å si nei til Norges mektigste mann. Men det er ikke slik det blir fremstilt i avisene. Jeg synes både VG og Dagbladet skylder Mia en unnskyldning.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Stoppet etter ett show