Nicolay Ramm:

Fjerner episoder etter kritikk

NRK har valgt å avpublisere tre episoder fra programmet «Helt Ramm i Tokyo».

NRK-PROFIL: Nicolay Ramm har de siste årene vært et kjent fjes hos NRK sine sendinger. Foto: Berit Roald / NTB
NRK-PROFIL: Nicolay Ramm har de siste årene vært et kjent fjes hos NRK sine sendinger. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver NRK i en pressemelding.

Statskanalen har fjernet episodene fra humorprogrammet etter tilbakemeldinger fra publikum om at programlederen Nicolay Ramms fremstilling av japansk gameshow-vert, i delen «Japanese Ramm show», oppleves som stigmatiserende og sårende.

- Det har foreløpig ikke vært mange negative tilbakemeldinger på episodene, men de har vært såpass sterke at vi i formiddag har vurdert innholdet på nytt og kommet fram til at det er riktig å avpublisere. Vi ønsker verken å såre eller stigmatisere, sier Anders Sårheim, fungerende redaktør i Sporten til NRK.

FJERNES: NRK fjerner tre episoder av «Helt Ramm». Foto: NRK
FJERNES: NRK fjerner tre episoder av «Helt Ramm». Foto: NRK Vis mer

Til Se og Hør sier Ramm at de gjorde en vurdering før de publiserte episodene.

- Jaja, absolutt. Det var noe av det siste vi gjorde før vi publiserte, altså at vi vurderte med redaktøren. Det var et tvilstilfelle, men vi følte selv at dette var en parodi på japansk gameshow-kultur - altså uskyldig moro.

Han sier videre at det var han selv som kontaktet redaktøren.

- Jeg fikk en del tilbakemeldinger etter at episodene ble publisert, og det var jeg som tok kontakt med redaktør, og vi kom til avgjørelsen om å fjerne episodene, sier han og understreker:

- Er det ikke gøy, ja så er det ikke gøy.

SPESIELT: NRK-profil Nicolay Ramm og komiker Espen Lervaag prøver seg på en sport utenom det vanlige i programmet "Helt Ramme sporter." VIDEO: NRK / Rødt Kort. Vis mer

Influencer Jenny Huse har til VG gått ut mot programmet, som hun mener er med på å normalisere stereotypien rundt norsk-asiatere.

- Jeg reagerer også på at når de først vil ha den rolle, at de ikke bare ansetter en asiatisk mann. Hvorfor er ikke det bra nok, spør hun, og sier videre:

- Hadde noen hatt på seg mørk sminke og en mørk parykk hadde folk reagert kraftigere. Det betyr ikke at det er greit å gjøre det med asiater. De gjør narr av den type karakter med den stereotypiske aksenten, sier hun til VG.

Episoden ble avpublisert tirsdag 27. juli.

LES OGSÅ: - Paris Hilton venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer