Isabella Löwengrip:

Firmaet saksøkes for hundretusener

Influenserens tidligere selskap stevnes for ubetalte fakturaer.

SOLGTE FIRMAET: I februar solgte Löwengrip livsverket sitt til norske Dermanordic. Nå kommer det fram at influenserens tidligere selskap har blitt stevnet for ubetalte fakturaer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SOLGTE FIRMAET: I februar solgte Löwengrip livsverket sitt til norske Dermanordic. Nå kommer det fram at influenserens tidligere selskap har blitt stevnet for ubetalte fakturaer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

I februar ble det kjent at den svenske influenseren og gründeren Isabella Löwengrip (29), også kjent som «Blondinbella», hadde solgt livsverket Löwengrip Beauty til det norske selskapet Dermanordic, som delvis eies av finansmannen Christian Ringnes (66).

Oppkjøpet skjedde etter en svært turbulent tid forretningsmessig for Löwengrip. I oktober i fjor trakk influenseren i nødbremsen for å unngå konkurs i forretningsimperiet Löwengrip Invest.

Nå skriver Expressen at 29-åringens tidligere selskap - det nå solgte Löwengrip Beauty - stevnes for 720 000 kroner av selskapet Nordic Tech House. Bakgrunnen for stevningen er at Löwengrip Beauty har en rekke ubetalte fakturaer.

Oppussingskrangel

Det framgår av et stevningsdokument avisa har fått innsyn i. Det totale beløpet Löwengrip Beauty kreves for, er beregnet på ubetalte regninger fra juni, juli og november i fjor. Ifølge Expressen er en av fakturaene også fra februar i år - dager før selskapet ble solgt til Norge.

Stevningen for de ubetalte regningene bunner i et oppussingsarbeid i Stockholm sentrum. Der delte de fire selskapene Nordic Tech House, Hermine Hold, Löwengrip Beauty og Löwengrip Invest lokaler.

Nordic Tech House mener at de har måttet betale for hele oppussingen alene, som de fire selskapene skulle ha delt på.

I dokumentet som har blitt levert inn til tingretten i Stockholm, kommer det fram at både Löwengrip Beauty og Löwengrip Invest bestrider fakturaene, og mener at det ikke har ligget en avtale mellom selskapene til grunn for oppussingsarbeidet.

Annonserte salg

Det har bare gått noen uker siden det ble kjent at influenseren hadde kvittet seg med selskapet Löwengrip Beauty. Det ble solgt til norskeide Dermanordic.

- Vi har store ambisjoner om å vokse som varemerke framover. Vi er et salgsselskap innenfor kosmetikk som har holdt på i over 30 år, og har også distribuert Löwengrips produkter siden sommeren 2018, sa selskapets administrerende direktør Henning Nielsen til Børsen da salget ble gjort kjent.

Nielsen opplyste videre at Löwengrip skal ha en rolle i selskapet også framover - der hun blant annet skal jobbe med markedsføring.

- Vi får hjelp av Isabella, og hun blir med etter oppkjøpet. Vi har inngått en langsiktig samarbeidsavtale med Löwengrip, sier han i februar.

Tøff tid

Salget av selskapet kom etter en økonomisk tøff tid for Löwengrip. I fjor var forretningsimperiet Löwengrip Invest på randen av konkurs.

Etter planen skulle Löwengrip Invest satse internasjonalt med sine skjønnhetsprodukter og opprette et datterselskap som skulle børsnoteres i 2020. Deretter var målet å nå en omsetning på 100 millioner svenske kroner.

Så avdekket Expressen at selskapet i realiteten befant seg i en hardt presset situasjon. Overskriftene har omfattet blogg-fusk, innstilte USA-planer og økonomisk havari. I slutten av januar bekreftet 29-åringen selv at hun da sto alene igjen i selskapet.

- Det er merkelig at vi for noen måneder siden var ti ansatte og hadde store planer om å ekspandere til USA. I stedet gikk det en annen vei for Löwengrip Invest som ikke lenger kommer til å ha noen ansatte, skrev 29-åringen i et blogginnlegg titulert «Last man (woman) standing».

Med nye eiere i ryggen, er håpet nå å løfte selskapet til et nytt nivå,

- Jeg er veldig imponert over hva de to har klart å skape på egen hånd. (...) Pingis og Isabella startet selskapet i 2013 og har utviklet Löwengrip til å bli ett av de sterkeste varemerkene innen hår- og hudpleiekategorien i Norden, sa Nielsen i februar.

LES OGSÅ: - Snuser på bisarr rolle

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer