MASSE-EXIT: Etter kveldens «Farmen kjendis»-episode er både Frank Løke, Maiken Wahlstrøm Nilssen, Stian Thorbjørnsen og Stian Sandø ute av programmet. Foto: TV 2
MASSE-EXIT: Etter kveldens «Farmen kjendis»-episode er både Frank Løke, Maiken Wahlstrøm Nilssen, Stian Thorbjørnsen og Stian Sandø ute av programmet. Foto: TV 2 Vis mer

«Farmen kjendis»:

Fire «Farmen»-kjendiser sendt hjem samtidig

Sju deltakere ble brått til tre.

Publisert

(Se og Hør): Antall gjenværende deltakere i årets «Farmen kjendis»-gjeng krympet betraktelig i programmets nest siste episode.

Etter kveldens hinderløypekonkurranse - tre dager før finaledagen - er både realityprofil Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35), «Newton»-programleder Stian Sandø (25), modell Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) og tidligere håndballspiller Frank Løke (38) ute av programmet.

Samtlige måtte innse at konkurransen fra langrennsløper Martine Ek Hagen (26) ble for tøff. Ek Hagen var uslåelig i hinderløypa, og blir med semifinalistene Pål Anders Ullevålseter (49) og Inga Berit Lein (36) inn i søndagens program.

TIL FINALEN: Martine Ek Hagen sikret seg den siste semifinaleplassen i kveldens program. Pål Anders Ullevålseter kvalifiserte seg allerede i mandagens episode, mens Inga Berit Lein sikret seg videre opphold etter matlagingskonkurransen tidligere i kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2
TIL FINALEN: Martine Ek Hagen sikret seg den siste semifinaleplassen i kveldens program. Pål Anders Ullevålseter kvalifiserte seg allerede i mandagens episode, mens Inga Berit Lein sikret seg videre opphold etter matlagingskonkurransen tidligere i kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Konkurrerte mot maskiner

For resten er altså tv-oppholdet historie. Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35), som gjorde det aller dårligst i den blytunge vann-hinderløypa (elleve minutter mot Ek Hagens tre), visste lenge at han skulle hjem før finalen.

- For det første er ikke den hinderløypa skapt for menn på 110 kilo. Jeg sank langt ned i vannet for hvert hinder, og hadde ikke sjans. Dessuten konkurrerte jeg mot et lass med maskiner. Jeg hadde trolig hatt bedre muligheter i fjor, mot Linni, Vendela og Lothe. Nå var det bare å glemme, humrer Thorbjørnsen.

35-åringen hadde som mål å komme seg gjennom den første «Farmen»-uka, og er i overkant fornøyd med egen innsats.

TØFFE TAK: Stian Thorbjørnsen var nær å gi seg etter den første runden, men valgte likevel å fullføre hinderløypa. Foto: Alex Iversen / TV 2
TØFFE TAK: Stian Thorbjørnsen var nær å gi seg etter den første runden, men valgte likevel å fullføre hinderløypa. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg har kommet til finalen i «Skal vi danse», finaleuka i «Robinson» og vunnet penger på «Paradise Hotel». Nå bør jeg snart lage en «slik kommer du deg til finaleuka i et realityprogram»-guide, spøker han.

- Hvor ser vi deg neste gang?

- Nei, si det. Hver gang jeg går opp i vekt, ringer jeg et «slankende» realityprogram. Jeg gikk ned 13 kilo på «Farmen», men de er for lengst tilbake, så nå må jeg snart finne på noe nytt, kanskje? Jeg drømmer egentlig om å dra på fatcamp med Frank Løke.

- Jævlig skuffa

Frank Løke hadde faktisk som mål å gå ned i vekt på «Farmen». Men han hadde også et mål om å vinne.

I AKSJON: Frank Løke slo seg både gul og blå etter den røffe hinderløypeøvelsen. Foto: Alex Iversen / TV 2
I AKSJON: Frank Løke slo seg både gul og blå etter den røffe hinderløypeøvelsen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det svir å ryke i dag. Jeg hadde ikke flere sjanser og leverte ikke godt nok. Da er det bare å stikke hodet i sanda, erkjenner Løke overfor Se og Hør.

Den kraftfulle 38-åringen lå tjueto sekunder bak Ek Hagen i hinderløypa, på en andreplass, men det var aldri godt nok.

- Jeg var aldri bitter, men jævlig skuffa. Mest av alt var jeg sint på meg selv og egen prestasjon, forklarer han.

Les mer om Frank Løkes reaksjoner etter «Farmen»-nederlaget her.

«Top Model»-profil Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) hadde i likhet med sin ovennevnte meddeltaker, som hun for øvrig havnet i klinsj med underveis, også et mål om å gjøre det best i hinderløypa. Slik gikk det altså ikke.

Drukner i frierbrev

- Det er kanskje litt høye tanker å ha når man skal konkurrere mot to idrettsutøvere, men jeg ga alt. Jeg elsker hinderløype-konseptet med litt fart og spenning, og synes mest av alt at det var gøy. Det var ikke surt å ryke i det hele tatt, forteller hun til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg er veldig fornøyd med hvor langt jeg har kommet, selv om jeg egentlig kunne ha tenkt meg å være på «Farmen» for evig og alltid. Det var både rart, trist og litt forvirrende å komme ut.

NÅDDE IKKE OPP: Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) er ute av «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
NÅDDE IKKE OPP: Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) er ute av «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Helt siden 27-åringen dukket opp i tv-ruta på årets første dag, har hun merket en større interesse fra offentligheten.

- «Farmen» har vært en utelukkende positiv opplevelse. Jeg har fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger, og et lass med søte og uskyldige frierbrev, sier hun og ler.

- Oksetaktikk

I forkant av hinderløypekonkurransen hadde Stian Sandø store ambisjoner om å klare å komme seg videre til søndagens program. Så gikk det fryktelig galt.

- Jeg tenkte at det ikke ville bli noe stress, men overvurderte meg selv totalt. Man blir sinnssykt sliten av å falle i vannet, mister puster og blir enda mer sliten. Martine var lett som en sommerfugl, jeg gikk visst mer for oksetaktikken, humrer Sandø, som ikke var bitter over å ryke ut tre dager før finalen:

- Nei, når du reiser hjem samtidig som Frank Løke, så går det ikke an å bli sint. Da skal man bare vært stolt, sier han.

SLITEN KAR: Stian Sandø tok seg vann over hodet, bokstavelig talt, under kveldens hinderhøypekonkurranse. Foto: Alex Iversen / TV 2
SLITEN KAR: Stian Sandø tok seg vann over hodet, bokstavelig talt, under kveldens hinderhøypekonkurranse. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Gjennom fem og en halv uke på tv har NRK-profilen holdt seg totalt unna det obligatoriske intrigemakeriet som hører hjemme i «Farmen»-universet. Tvert imot har ikke tv-seerne sett 25-åringen henge med geipen en eneste gang?

- «Farmen» var en jævlig hyggelig sommerferie. Det var som å være på rehab. Jeg hadde aldri noe behov for å lage drama, forteller han.

Se Sandø røpe ukjente detaljer fra sitt tv-opphold i vår «Farmen»-nachspiel-sending under, der han var gjest med «Farmen»-kompanjong Dennis Vareide (27). Saken fortsetter under videoen.

«FARMEN»-NACHSPIEL: Youtube-kjendis Dennis Vareide (27) gir oss de første reaksjonene etter «Farmen»exiten, røper detaljer som ikke kom på tv, Jodel-sniking og en «surrealistisk» rettssak. I studio er også «Farmen»-kompis Stian Sandø (25), som avslører rare tilbud og forespørsler etter tv-oppholdet. Programleder: Miriam Bakkejord / Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Masse-exit

At hele fire deltakere måtte reise hjem samtidig i kveldens episode, i en eneste stor «Farmen»-masse-exit, skyldes et enkelt regnestykke, skal vi tro TV 2s pressekontakt Alex Iversen.

- Sammenliknet med fjorårets kjendissesong handler det rett og slett om at færre har trukket seg fra programmet i år, forteller Iversen til Se og Hør.

I fjor valgte både tv-profil Aylar Lie (33) og friluftsblogger Tonje Blomseth (23) å trekke seg fra «Farmen kjendis» (for øvrig i samme program). Komiker Tore Petterson (38) kastet også inn håndkleet - rett før hinderløypekonkurransen.

I år var det derimot bare kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35) som reiste hjem fra innspillingen utenfor den ukentlige tvekampen.​

LES OGSÅ: «Farmen»-kjendisene drakk seg dritings i skogen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer