Kreftsyke Elin Kjos:

- Finnes ikke et neste steg

Elin Kjos har kjempet mot kreften i ti måneder. Nå håper influenseren på å få bli en del av et forskningsprosjekt i USA.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart ett år siden den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (32) fikk livet snudd på hodet. I mars i fjor ble det nemlig funnet en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lunga hennes, som viste seg å være kreft med spredning.

Den alvorlige sykdommen ble oppdaget etter at Kjos hadde hostet i lang tid, og ville få dette sjekket hos legen.

I ettertid har 32-åringen ved flere anledninger forklart overfor Se og Hør hvordan hennes daglige kamp for å holde seg i live er, og nå kan den svenske influenseren fortelle at dagene går veldig opp og ned.

- Jeg kjenner meg sterk både mentalt og fysisk, deler hun.

Forskningsprosjekt

Den siste tida har behandlingen bestått av en kombinasjon av immunterapi og ulike typer av cellegift. I november kunne Kjos imidlertid meddele at behandlingen ikke fungerte.

- Akkurat nå finnes det ikke et neste steg. Det finnes dessverre ikke noen i Sverige som kan gjøre meg frisk. Jeg håper dog at jeg kan bli en del av et nytt forskningsprosjekt i Houston, Texas, veldig snart, forteller hun nå.

Kjos forklarer at hun har hatt kontakt med et forskerteam i den amerikanske byen, og at det som kreves er at de tør å teste noe på henne.

- Å være med i et prosjekt er alltid et sjansespill, men jeg har ikke noe annet alternativ akkurat nå.

- Hva slags behandling får du nå?

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Jeg får bare immunterapi. Vi tok bort cellegiften helt i november da det ikke fungerte. Kreften min fortsetter å vokse like raskt, og giften begynte å bryte ned kroppen min, svarer hun.

Til tross for alt er Kjos fremdeles håpefull og positiv i tida framover.

- Jeg kommer aldri slutte å tro på at det kommer en løsning for at jeg skal bli frisk, sier hun åpenhjertig om kampen.

- Livredd

Historien til svenske Elin Kjos inspirerer tusenvis. Hun livnærte seg som et sunt treningsforbilde på Instagram fram til mars i fjor, da det altså ble funnet en over 20 centimeter stor svulst på den høyre lungen hennes.

Svulsten og en stor del av lungen ble operert bort, men skaden hadde allerede skjedd. Kreften hadde spredt seg og nå kjemper hun for livet. Det kan til tider være utfordrende, har hun tidligere fortalt.

- Jeg er vanligvis glad og positiv, men selvfølgelig har jeg dager der jeg bare gråter også. De tyngre dagene er vanligvis når jeg har fått behandling eller tenker på hvor syk jeg faktisk er, delte hun med Se og Hør i fjor høst, og fortsatte:

- Selv å tenke at det kanskje ikke finnes noen løsning eller kur, gjør meg livredd. Derfor prøver jeg å fokusere mer på håpefulle og gode tanker.

LES OGSÅ: - Vi hadde en «heavy» fødsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer