BLIR SKUESPILLER: Thomas Gullestad gleder seg til å prøve seg som skuespiller i Harald Zwarts nye film. Her er han med kona Jenny Skavlan under årets Costume Awards. Foto: Andreas Fadum
BLIR SKUESPILLER: Thomas Gullestad gleder seg til å prøve seg som skuespiller i Harald Zwarts nye film. Her er han med kona Jenny Skavlan under årets Costume Awards. Foto: Andreas Fadum Vis mer

«Fingern» skal spille Jan Baalsrud

Nye spennende utfordringer står for tur for Thomas Gullestad.

Publisert

SEOGHØR.NO: I oktober kom den gledelige nyheten om at Thomas «Fingern» Gullestad (35) og kona Jenny Skavlan (29) venter sitt første barn sammen.

Babyen er ventet å komme i april, så terminen nærmer seg med stormskritt.

Men det er ikke bare rollen som far «Fingern» tar på seg dette året.

Han har nemlig fått hovedrollen i Harald Zwarts nye film «Den tolvte mann», melder NRK.no.

Her skal den vordende faren skal spille motstandmannen Jan Baalsrud.

- Endelig er munnkurven borte. Harald Zwarts skal lage film, og jeg skal spille hovedrolle i «Den tolvte mann». For et eventyr! skriver Thomas på sin Instagram-profil og deler samtidig et bilde av seg selv og Zwart.

Saken fortsetter under bildet.

Krigshelten Jan Baalsrud  (1917-1988)  fikk sin historie udødeliggjort i filmen Ni liv i 1957.  Foto: NTB scanpix
Krigshelten Jan Baalsrud (1917-1988) fikk sin historie udødeliggjort i filmen Ni liv i 1957. Foto: NTB scanpix Vis mer

- En stor ære

Hollywood-regissøren, som er bosatt i Los Angeles, har i ti år jobbet med filmen om Baalsruds flukt gjennom Troms til Sverige i 1943 - etter et mislykket oppdrag.

Nå er finansieringen på plass og sist uke var han i Nord-Norge på befaring, skriver nettstedet.

– Det er en stor ære å få spille Jan Baalsrud. Han er en person vi ikke må glemme. For meg blir det en stor overgang. Dette er noe jeg aldri har gjort før. Men det er en utfordring jeg gleder meg til å gå løs på, sier Thomas til NRK.

Harald Zwart forteller at de testet ut mange kandidater før valget falt på Thomas. Baalsrud var i følge de som kjente ham en varm person med glimt i øyet, og det var viktig for Zwart å finne en med samme personlighet til rollen.

- Gullestad måtte gjennom mange tester og prøver, og nå er jeg helt sikker på at han er den beste til å spille Jan Baalsrud, sier han til nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNE-REGISSØR: Harald Zwart har gjort stor suksess både i Norge og utlandet med filmer som Lange flate ballær, The Pink Panther, The Karate Kid og The Mortal Instruments: City of Bones. Her med kona Veslemøy på premieren av sistnevnte i Hollywood i 2013. Foto: wenn.com
STJERNE-REGISSØR: Harald Zwart har gjort stor suksess både i Norge og utlandet med filmer som Lange flate ballær, The Pink Panther, The Karate Kid og The Mortal Instruments: City of Bones. Her med kona Veslemøy på premieren av sistnevnte i Hollywood i 2013. Foto: wenn.com Vis mer

Thomas er blant annet godt kjent fra gruppa «Klovner i kamp» og har også vært programleder for flere TV-program sammen med bandkollega Espen «Dansken» Selvig.

Våren 2014 giftet 35-åringen seg med Jenny Skavlan, som på sin side er i gang med innspillingen av filmen «Børning 2», og nå gleder han seg stort til å bli pappa snart.

Sist måned skrøt Thomas veldig av sin gravide kone på den røde løperen under Costume Awards.

- Jeg synes hun er helt nydelig som gravid – flottere enn noensinne, smilte han til Se og Hør.

LES OGSÅ: Avslørte sine babyråd til gravide Jenny Skavlan

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer