Finger'n er ikke til å kjenne igjen

Overrasket Instagram-fansen fra settet på sin nye film.

VENTER SPENT PÅ BABY: Thomas Gullestad gleder seg snart til å bli pappa for første gang sammen med sin kone Jenny Skavlan. Foto: NTB scanpix
VENTER SPENT PÅ BABY: Thomas Gullestad gleder seg snart til å bli pappa for første gang sammen med sin kone Jenny Skavlan. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: I februar ble det kjent at Thomas Finger'n Gullestad (35) har kapret hovedrollen som den norske motstandshelten Jan Baalsrud i den nye filmen «Den tolvte mann».

Nå er Gullestad - som også er kjent som ektemannen til designeren og TV-profilen Jenny Skavlan (29) - i gang med den etterlengtete jobben.

Til tross for at han snart skal bli pappa for første gang, er Gullestad for tiden i Nord-Norge i forbindelse med filmingen.

Og etter hans egne bilder å dømme, kan filmen bli en blodig affære.

Tirsdag la Finger'n ut et bilde av seg selv etter å ha blitt sminket som svært medtatt motstandsmann.

«Sminketest à la Jan Baalsrud», skriver han i en kommentar til bildet.

Sminketest à la Jan Baalsrud. #den12mann @haraldjzwart

A photo posted by Thomas Gullestad (@fingern) on

Filmen regisseres av Harald Zwart.

Hollywood-regissøren, som er bosatt i Los Angeles, har i ti år jobbet med filmen om Baalsruds flukt gjennom Troms til Sverige i 1943 - etter et mislykket oppdrag.

Harald Zwart fortalte i februar til NRK at de testet ut mange kandidater før valget falt på Thomas.

Mange tester

Baalsrud var i følge de som kjente ham en varm person med glimt i øyet, og det var viktig for Zwart å finne en med samme personlighet til rollen.

- Gullestad måtte gjennom mange tester og prøver, og nå er jeg helt sikker på at han er den beste til å spille Jan Baalsrud, sa Zwart til NRK.

HAR GÅTT NED 15 KILO: Thomas Gullestad har hittil gått ned 15 kilo for å tilpasse seg rollen som avmagret motstandsmann i den nye filmen «Den tolvte mann». Foto: NTB scanpix
HAR GÅTT NED 15 KILO: Thomas Gullestad har hittil gått ned 15 kilo for å tilpasse seg rollen som avmagret motstandsmann i den nye filmen «Den tolvte mann». Foto: NTB scanpix Vis mer

Thomas Gullestad er blant annet godt kjent fra gruppa «Klovner i kamp» og har også vært programleder for flere TV-program sammen med bandkollega Espen «Dansken» Selvig.

Våren 2014 giftet 35-åringen seg med Jenny Skavlan, som på sin side er i gang med innspillingen av filmen «Børning 2», og nå gleder han seg stort til å bli pappa snart.

Gullestad avslørte tidligere denne måneden at han fått magesmerter i arbeidet med å gå ned i vekt til 58 kilo i forbindelse med rollen.

Hittil har han gått ned 15 kilo.

- Jeg har ikke så mye å gå på lenger og er alltid litt sulten. Hvert måltid mangler den halvkiloen med mat som jeg egentlig trenger.

- - På påskeaften feiret jeg med en ganske normal porsjon påskelam. Det resulterte i et slags kolikkanfall med intense magesmerter, sa han til Dagbladet tidligere denne måneden.

LES OGSÅ: - Måltidet resulterte i intense magesmerter