«Farmen» 2022:

Finaleuken glapp: - Skulle filleristet ham

Finaleuken glapp for en av «Farmen»-forpakterne.

GIR OPP: Tore gir seg da tvekampen starter på grunn av skade i kneet. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer
Publisert

Søndag var det duket for nok en spennende tvekamp på «Farmen» og Li gård, den siste før finaleuken.

Førstekjempe Tore Haraldset (63) kunne velge mellom to andrekjempe-kandidater: Henrik Eisink (26) eller Lasse Fredheim (26).

Valget falt til slutt på sistnevnte.

- Skulle filleristet Lasse

Haraldset hadde tidligere fortalt forpakterne på gården at han sleit med smerter i kneet. Likevel var 63-åringen ved godt mot og klar for å kjempe seg tilbake til gården og inn i finaleuken.

Som andrekjempe får man fordelen av å velge hvilken gren det skal konkurreres i. Kampklare Fredheims valg falt på grenen sekken, en gren Haraldset tidligere hadde vært åpen om at ville bli en utfordring overfor konkurrenten. 63-åringen uttrykte likevel kampvilje.

GRÅTER: «Farmen»-deltakerne merker at kroppene er slitne etter åtte uker med slit, og noen ser seg nødt til å ta til tårene. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Kamp skulle det imidlertid ikke bli. Da det var klart for konkurranse, valgte Haraldset å stå i ro mens Fredheim fullførte tvekampen og stakk dermed av med seieren.

- Akkurat der og da tenkte jeg at det var feigt. Men rett etterpå så tenkte jeg at det er helt greit, for det er kampen om tilværelsen. Da skal ikke jeg ha noe fordel av at jeg er skadet, forklarer Haraldset overfor Se og Hør.

Med smerter i foten, var Haraldset redd for at en kamp i den fysiske grenen ville gjøre vondt verre.

- Det hadde regnet den dagen, og det var glatt ute på plassen der. Jeg turte rett og slett ikke å gå i kamp med den dårlige foten. Jeg var redd det ville gå skikkelig galt.

I tillegg var Haraldset tappet for krefter og ønsket ikke å belaste foten.

Etter å ha kommet inn som utfordrer trekker han seg fra «Farmen». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Men hadde jeg ikke vært skadet så skulle jeg filleristet Lasse, for jeg er nesten dobbelt så tung som ham. Da tror jeg ikke at han hadde hatt sjans, ler 63-åringen.

Ordføreren fra Nesbyen kan fortelle at han fremdeles sliter med kneet i dag.

- Skaden var nok større enn det jeg trodde også. Jeg hadde sagt at hvis jeg skal inn i finaleuken, så må jeg komme gjennom den kampen der. Og hvis ikke jeg klarer det, så har jeg ingenting i finaleuken å gjøre.

- Lei meg og flau

Til Se og Hør forteller 26-åringen at han var innstilt på å velge sekken uansett hvem han skulle møte i kamp.

- Sekken var en øvelse jeg hadde diskutert med de andre deltagerne lenge, at jeg hadde lyst til å konkurrere i det uansett hvem jeg møtte. Det virka som en helt rå øvelse.

- Når Tore sa at han kunne konkurrere i alle øvelsene, så tenkte jeg at sekken ville være en gøy match i uke ti, forklarer han.

26-åringen så fram til en jevn og intens kamp.

- Tore er jo mye tyngre og større enn meg, men jeg hadde et håp om at ungdommelig mot skulle gjøre at jeg kunne vinne i sekken. Men så ble det aldri noe skikkelig konkurranse.

TÅREVÅTT: Det blir tårevått på «Farmen»-gården når forpakterne mottar brev hjemmefra. Video: TV 2 PLAY / Rød Løper. Vis mer

Rett før kampstart har Haugesund-mannen mye adrenalin og er klar for å tømme kroppen for krefter.

- Men så skjønner jeg relativt fort at Tore ikke tar konkurransen. Da blir jeg egentlig bare lei meg og flau, og angrer på valget. Jeg skulle valgt noe annet, og får en veldig bismak i munnen.

- Feigt og billig

Hadde Fredheim fått valget om å bytte gren like før konkurransen, hadde han gjort det på sekundet, forteller han.

- Jeg ville heller gå til finaleuken og slå han ut skikkelig enn å vinne på den måten jeg gjorde.

- Var det et feigt valg?

- Jeg trodde ikke det var feigt, for jeg trodde vi skulle konkurrere skikkelig. Jeg synes det var et ganske modig valg av meg, mot en stor og sterk person.

- Men når jeg skjønner at Tore ikke kan konkurrere, så blir det et feigt og billig valg.

TÅRER: Det ble en tårefull avskjed etter dagens tvekamp på «Farmen». Video: TV 2/Rød Løper. Vis mer

Både Fredheim og Haraldset kan betrygge med at det er god stemning mellom dem i dag.

- Tore er en skikkelig real og fin fyr, som jeg skulle ønske vi hadde fra dag en. Han har vært en fin person å ha i gruppa fra de andre første ukene, mener Fredheim.

LES OGSÅ: Kjendissønnen følger i mammas fotspor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer