«Skal vi danse»:

Finalenekt for én av «Skal vi danse»-deltakerne

TV 2 bryter med tradisjonen når finalen går av stabelen.

HVEM SKAL UT?: Neste helg er det klart for finalen av «Skal vi danse» 2018. Alle deltakerne er invitert tilbake - bortsett fra én. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HVEM SKAL UT?: Neste helg er det klart for finalen av «Skal vi danse» 2018. Alle deltakerne er invitert tilbake - bortsett fra én. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Sjelden har et program som «Skal vi danse» fått tabloidblekket til å sprute mer enn det har gjort denne sesongen. Foruten nakensjokk, skader og sjokk-exiter, har flere regelrett valgt å trekke seg. En som derimot ble kjeppjaget ut av hele dansekonkurransen, var Frank Løke (38).

Selv svarte han med å gå rett i strupen på kanalen, noe som utløste et mediesirkus uten like.

Saken fortsetter nedenfor.

SKJEBNESVANGERT: Det var dette velomtalte stuntet som markerte begynnelsen på slutten for Frank Løkes «Skal vi danse»-eventyr. Foto: TV 2
SKJEBNESVANGERT: Det var dette velomtalte stuntet som markerte begynnelsen på slutten for Frank Løkes «Skal vi danse»-eventyr. Foto: TV 2 Vis mer

Nå nærmer det seg derimot et endelig punktum for sesongen. Neste helg går finalen av stabelen, og tradisjon tro inviterer TV 2 samtlige av årets deltakere tilbake på parketten.

Denne gang med unntak av én person.

- Det er normalt at alle får tilbud om å bli med på finalen, men det gjelder ikke i Frank Løkes tilfelle, sier Jan-Petter Dahl, PR- og mediesjef i TV 2.

- Får komme tilbake

Overfor Se og Hør forklarer Dahl at det ligger en åpenbar og naturlig årsak bak avgjørelsen.

- Frank brøt bevisst med produksjonens retningslinjer og dermed brøt han også grunnlaget for videre samarbeid. Han er derfor ikke en del av finaleprogrammet, sier han.

I årets sesong valgte både Aune Sand (52) og Sophie Elise Isachsen (23) å trekke seg. Førstnevnte fordi han ønsket å fristille plassen til utslåtte Amalie Snøløs (22), og sistnevnte grunnet psykiske utfordringer, i tillegg til en infeksjon.

Saken fortsetter nedenfor.

Begge disse er - i motsetning til Løke - invitert under finalen, opplyser Dahl.

- Hvis det er slik at deltakere har trukket seg av egen vilje, så får de selvsagt tilbud om å komme tilbake.

- Har dere informert Frank Løke om at hans selskap er uønsket under finalen?

- Vi finner det ikke naturlig å informere Løke om at han ikke får komme til finalen når vårt samarbeid er avsluttet, sier Dahl.

Saken fortsetter nedenfor.

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

Dansepartneren invitert etter kontrovers

Etter det velomtalte nakenstuntet, påsto Løke hardnakket at dansepartneren Tone Jacobsen hadde hatt en finger med i spillet. Hva som egentlig hadde skjedd, sto lenge ubesvart. Plutselig krøp Jacobsen til korset og innrømmet at hun og Løke la en hemmelig strategi.

Det fikk ikke konsekvenser den gang, ei heller nå. Overfor Se og Hør forklarer nemlig Dahl at Løkes dansepartner også er invitert tilbake under finalen.

- Tone er invitert og skal være med i ett av flere fellesnumre på parketten, sier han.

Overfor Se og Hør forklarer Løke at han synes det er leit å ikke kunne gjenforenes med de andre deltakerne. 38-åringen understreker samtidig at kanalens avgjørelse på ingen måte preger ham.

- TV 2 får selv bestemme hvem de inviterer til fest. Det hadde vært gøy å møte de andre deltakerne igjen. Jeg hadde jo en god tone med de fleste, men nå har jeg uansett lagt andre planer for den helgen, sier Løke som avslører at han er i gang med en oppfølger til sin debutsingel, denne gang i form av en julelåt.

Saken fortsetter nedenfor.

GIR UT LÅT: Da Frank Løke lørdag den 15. september kastet klærne på «Skal vi danse»-parketten og sto igjen i en rød, glitrende Borat-drakt, var det tusenvis som reagerte. Så kom han med et musikalsk svar på det hele, når han debuterte som artist med låten «Action-Frank». Reporter: Julie Solberg. Video: Thomas Carlsen. Klipp: Ørjan Ryland / Dag... Vis mer Vis mer

- Hvis du hadde fått tilbud om å bli med på finalen, ville du sagt ja?

- Nå skal jeg i studio den helgen, men hvis det var mulig å legge om planene, ville jeg antakelig kommet. Jeg er fra en generasjon der vi ikke er langsinte. Når alt kommer til alt er det uansett deilig at jeg ble renvasket, og det har TV 2 sett, sier han.

Dette er konflikten

Det var i september at nyheten om Løkes sjokkexit slo ned som en bombe i det ganske land.

Den tidligere håndballspilleren stilte særs lettkledd på direkten, uten å ha varslet produksjonen eller andre medvirkende på forhånd. Opprinnelig skulle ikke seansen få noen konsekvenser. Så snudde det. Så til de grader.

Saken fortsetter nedenfor.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

Løke forklarte til Se og Hør at han var på dansetrening da diskvalifiseringsbeskjeden kom.

- TV 2 ringte meg midt i gårsdagens dansetrening. Tone (dansepartneren, journ.anm.) hadde fått vite om avgjørelsen ti minutter før meg - hun bare gikk, uttalte han og fortsatte:

- Jeg snakket med flere av de andre i dansestudioet før jeg dro. De mente jeg burde prøve å få TV 2 til å ombestemme seg, men det var ikke sjans. Det var ferdig snakka.

Det var etter en helhetsvurdering at kanalen besluttet å kaste ham ut. Kort tid etter gikk Løke hardt ut mot TV 2s avgjørelse og hevdet blant annet at kanalen oppmuntret ham til kaste klærne på tv. Videre hevdet han, som nevnt over, at dansepartneren Tone Jacobsen også hadde hatt en solid finger med i spillet.

- Dette var ikke diskutert eller godkjent av TV 2 i forkant og kom like overraskende på oss som på TV-seerne. Hadde dette kommet opp som et tema i forkant, ville vi aldri ha tillatt det, uttalte Jan-Petter Dahl til Se og Hør.

LES OGSÅ: Utelukker ikke deltakelse i danske «Skal vi danse»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer