«Farmen» 2020:

Finalefesten avlyst - slik løses det

«Farmen»-vinneren skal kåres, men den tradisjonelle feiringen utgår. Slik løser deltakerne det.

VIL FEIRE: Samtlige «Farmen»-deltakere ville hatt storslått feiring av sesongen, men det får bli senere. Foto: Alex Iversen / TV 2
VIL FEIRE: Samtlige «Farmen»-deltakere ville hatt storslått feiring av sesongen, men det får bli senere. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

Blitsregn, champagnesprut og jubel. Det er nok sånn de fleste ser for seg «Farmen»-finalen. Og til vanlig så er det faktisk sånn. I år er det imidlertid lite coronaviruset ikke har påvirket, noe som også gjelder for «Farmen»-deltakerne og produksjonen som vanligvis feirer sesongen idet vinneren kåres.

Se og Hør har vært i kontakt med TV 2 og programredaktør Kathrine Haldorsen, som bekrefter at den tradisjonelle finalefesten er avlyst, og sier følgende:

- Vi skulle veldig gjerne avsluttet denne «Farmen»-sesongen med en stor finalefest i Oslo, som vi har pleid å gjøre. Det hadde deltakerne fortjent, de har gjort en strålende innsats alle sammen. Men på grunn av situasjonen med viruset, og tiltakene rundt, lar det seg dessverre ikke gjøre, sier Haldorsen.

Møtes i Oslo

Naturligvis legger dette en demper på den store finalen, men flere deltakere Se og Hør har vært i kontakt med, kan fortelle at de skal gjøre litt stas på det hele likevel.

- Vi som er i Oslo skal samles for en middag ute på lørdag i forbindelse med finalen. Vi skal møtes ute og skal selvsagt følge alle smittevernregler, sier Kjetil Kirk, som røk ut av konkurransen tidligere denne uken, og fortsetter:

LEGGER'N DØD: «Farmen»-seerne fikk denne høsten se at Wiktoria Rønning og Kjetil Kirk fant tonen inne på gården, men nå kan de fastslå at de ikke blir et nytt «Farmen»-par. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Det er ikke alle som kommer, men det blir koselig og noe jeg ser fram til. Dessverre blir det ikke noe godt i glasset, men sånn er det bare.

Kirk påpeker at de skal gjøre det beste ut av det og beskriver det som et unikum at alle er så gode venner etter sesongen - hvor det som kjent har vært høy temperatur flere ganger.

Feirer med konjakk

Nils Kvalvik, som trakk seg fra «Farmen» etter at han sammen med flere andre deltakere hadde brutt reglene på gården, er blant dem som ikke tar turen til hovedstaden.

- Nå er jeg jo dessverre helt fastlåst med tanke på corona. Det er utrolig kjipt, men fullt forståelig, sier han om situasjonen.

NYE GAUTE: Endelig er Farmen 2.0 her, med Mads Hansen ved roret, og han forteller om hans første dag på settet. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Vel hjemme i Lakselv skal det imidlertid feires, og Kvalvik har planer om å sprette storbonde-konjakken han nylig fikk i 40 årsdagsgave av flere av de andre deltakerne.

- Det er samme konjakk som benyttes på storbondeloftet og så skal jeg nok ta hull på marsipangrisen Lotta jeg også fikk, forteller han, og spøker om at gårdsgrisen på «Farmen» het Lotta.

Finalen skal han se hjemme og lurer på om han skal fyre opp i grillhytten og nyte kvelden der sammen med «konemor».

Dropper Oslo

Sanna Khursheed ble andre deltaker til å forlate TV 2-programmet. Hun skal tilbringe kvelden sammen med flere av de andre deltakerne enten på hotell eller hjemme hos Wiktoria Rønning. Sistnevnte skal også være med på middagen på lørdag, og forteller at «tidenes finalefest» får de ta igjen.

FLØRT: Allerede i første episode kunne man se av Kjetil og Wiktoria fikk en god tone. Nå forteller dem om hva ståa er i dag. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ TV 2/ Rød Løper Vis mer

To andre som holder seg unna Oslo i helgen, er presten Thor Haavik, som ble slått ut av konkurransen på onsdag. Han skal derfor se finalen sammen med familien i Bergen. Tove Moss Lohne på sin side hadde planlagt å møte de andre til feiring i Oslo.

- Men fordi Oslo er rød sone blir jeg hjemme i Sandnes og feirer sammen med de nærmeste, forteller hun.

Bryllup

En helt spesiell helg blir det også for Inger Cecilie «IC» Grønnerød. For hennes del vil den trolig likevel handle om alt annet enn «Farmen».

- Jeg er akkurat nå i Frankfurt i transfer til Zagreb hvor min eldste sønn gifter seg lørdag, forteller hun når vi snakker med henne torsdag.

- Det blir naturlig nok mitt hovedfokus i helgen, legger hun til.

«FARMEN»: Det nærmer seg finalen av «Farmen», men Inger Cecilie Grønnerød blir ikke å se. Dette er grunnen. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- En høytidsstund

«Torpet»-deltaker Olav Harald Ulstein, som var med på «Farmen» i 2014, ser virkelig fram til finalen, og synes det er ekstra kjekt i år ettersom han var en del av «Farmens» sidekonkurranse, «Torpet».

- Det er trist at vi ikke får den tradisjonelle finalefesten på grunn av coronarestriksjoner. Den er alltid et fint punktum etter mange uker med slit, tårer og latter inne på gården, sier han, og fortsetter:

- Det er tre utrolig flotte personer som står igjen, og uansett hvem som vinner, er det vel fortjent.

Ulstein er overhodet ikke overrasket over at det er Per Gunvald Haugen, Daniel Viem Årdal og Karianne Kopperstad som står igjen i semifinalen.

NYKOMMER: Det var ikke like enkelt for Karianne Vilde å komme inn på «Torpet» og trioen som hadde blitt etablert der. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

- Jeg har selv stått i en slik finale, og vet hvordan de har det. For de to som går til finalen, er det en fantastisk opplevelse. Selv skal jeg skjenke meg en gin fra Brennevinsgrova, lene meg godt tilbake i godstolen og nyte finalen. Det er tross alt en høytidsstund, sier han.

LES OGSÅ: Dette skjer med «Farmen»-hunden nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer