«Farmen kjendis»

Finaledrømmen brast for Petter Pilgaard: - Kjempebittert

Slått ut av «Farmen kjendis» i semifinalen.

SMERTENE TOK OVERHÅND: Petter Pilgaard (36) kjempet beinhardt i den knallharde melkespannøvelsen, men nådde ikke opp. Foto: Alex Iversen / TV 2
SMERTENE TOK OVERHÅND: Petter Pilgaard (36) kjempet beinhardt i den knallharde melkespannøvelsen, men nådde ikke opp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han var så nærme, men ikke nærme nok. Petter Pilgaard (36) klarte ikke beseire Ida Gran-Jansen (29) i melkespannholdning, og er dermed den siste til å forlate «Farmen kjendis» før finalen.

- Jeg drømte om å se læremesteren og lærlingen, altså Lothepus og meg, sammen i finalen. Så det var selvfølgelig kjempebittert å ryke ut, forteller Pilgaard til Dagbladet.

VENNSKAP: Petter Pilgaard og Leif-Einar Lothe viste å sette pris på vennskapet sitt da de ankom årets finalefest for Farmen Kjendis 2017. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Etter at Leif-Einar Lothe (47) sikret den første finaleplassen tidligere i programmet, var Pilgaard motivert for å kjempe beinhardt i den siste og avgjørende semifinalekonkurransen.

- Stødig som en påle

Men motstanderen var for sterk. Etter fem minutter tok melkesyra i armene fullstendig overhånd for 36-åringen, som erkjenner at han var sjanseløs.

- Ida gruste meg. Hun sto stødig som en påle hele veien, mens jeg ristet og skalv. Det var uten tvil den beste som vant, og det er velfortjent, sier han.

KLARE FOR FINALE: Leif-Einar «Lothepus» og Ida Gran-Jansen møtes i storfinalen seinere i kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2
KLARE FOR FINALE: Leif-Einar «Lothepus» og Ida Gran-Jansen møtes i storfinalen seinere i kveld. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Pilgaard hadde aldri i sin villeste fantasi trodd at han skulle klare å holde ut i 1917-universet til (nesten) siste slutt.

- Jeg er kjempefornøyd med det jeg har oppnådd, og angrer nesten på at jeg ikke har gjort noe sånt som dette før. Jeg har bare hatt godt av å komme ut av komfortsonen, meddeler bærumsmannen, som ikke legger skjul på at han har tatt med seg mye lærdom fra gårdsoppholdet.

- Jeg har for eksempel lært at det går an å gå noen dager uten å barbere seg, humrer han.

Ny hverdag

Pilgaards tid på «Farmen» har på ingen måte forbigått i stillhet. Den selverklærte bygutten, som deltok på «Farmen» for å bli «mann», har i løpet av de siste seks ukene blitt en svært populær tv-profil, særlig i samvær med Lothepus, som ei heller får være i «fred».

Selv er han overveldet av den massive responsen.

- Jeg har alltid blitt dyttet inn i realitykonsepter som har omfavnet party-imaget mitt, og mange har vel tenkt sitt. Men alle mennesker har flere lag, og det virker som om «Farmen» har gjort at mange har endret syn på del ting. Folk har tatt av skylappene.

Pilgaard, som først gjorde seg bemerket i den første sesongen av «Paradise Hotel», forteller blant annet om folk som har kommet bort til ham og beklaget.

- De har tatt meg i hånda og sagt unnskyld for at de alltid har forhåndsdømt meg, og sagt at de skal slutte å være fordomsfulle. Da vet jeg at det har kommet noe positivt ut av «Farmen», sier han.

Stolt mamma

TOMMYLIFE: Bloggeren Bjørnar Løberg aka Tommylife har laget tidenes parodi av årets deltakere i «Farmen Kjendis». Den hysteriske videoen har blitt delt i kanonfart den siste uka. YouTube-kontoen til Løberg finner du her: https://www.youtube.com/user/SuperTommylife/videos Vis mer

Han tror også det er bra for hans nærmeste at publikum har endret syn på ham.

I et intervju med Se og Hør tidligere i uka fortalte Pilgaards mor, Wenche, at det mange ganger har vært «veldig flaut og veldig vanskelig» å være mammaen til Petter Pilgaard.

Nå er hun bare stolt.

- Det er veldig fint for familien min at folk får se de sidene de ser. Jeg må bare si tusen takk for all støtten.

Nå venter flere tv-opptredener, foredragsholding og andre prosjekter for 36-åringen, som rennes ned av forespørsler og jobbtilbud etter «Farmen».

Og kanskje en hyttetur uten strøm og innlagt vann i ny og ne?

- Det var totalt uaktuelt før «Farmen», men nå kunne jeg virkelig ha tenkt meg det. Jeg har lært at det enkle livet har sin sjarm, sier Pilgaard.

MANNDOMSPRØVE: På oppfordring fra Se og Hør, gjorde «Farmen-kjendis»-deltaker Petter Pilgaard noe han aldri har gjort før. Etterpå kom han med en klar beskjed til kompis og meddeltaker «Lothepus». Video: Anders Ellingsen / Se og Hør Vis mer
- ALDRI I VERDEN: Leif Einar «Lothepus» Lothe ble med Petter Pilgaard på botox-salong. Der ga «Farmen kjendis»-deltakeren streng beskjed om at han i hvert fall ikke skulle ha noe «botinoks», som han selv kaller det. Video: God Kveld Norge, TV 2 Vis mer