DRAMA I KULISSENE: En av «Farmen»-finalistene reagerer på måten finalen ble utført på. Foto: Espen Solli / TV 2
DRAMA I KULISSENE: En av «Farmen»-finalistene reagerer på måten finalen ble utført på. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

«Farmen» 2018:

Finalebråk på «Farmen»: - Skandale

«Farmen»-finalist i storbråk med TV 2.

Publisert

Nok en «Farmen»-sesong nærmer seg slutten, og allerede førstkommende søndag får tv-seerne vite hvem som står igjen med vinnertittelen og millionpremien.

Et gledens øyeblikk for mange, der sesongen får sitt vante og feststemte punktum med finalefest i Oslo.

Da opptakene til finaleprogrammet ble gjort for ni uker siden, i Finnskogen utenfor Kongsvinger, skjedde det riktignok ting som senere har skapt stor splittelse i «Farmen»-gruppa - og som trolig vil legge en demper på helgas feiring.

DÅRLIG BEHANDLET: Farmen-deltaker Andrea Badendyck mener hun ble behandlet dårlig av Irene fra årets sesong. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

- Veldig leit

Se og Hør var selv til stede under finaleopptaket, og er kjent med bakgrunnen for dramatikken som foregikk - og fortsatt foregår - bak «Farmen»-kulissene. Av hensyn til programinnhold velger Se og Hør å anonymisere deltakerne som uttaler seg i denne saken.

Én ting er i alle fall sikkert, om vi skal tro noen av de vi har snakket med:

- Finalefesten kommer til å bli veldig rar, og jeg er faktisk usikker på om alle kommer. Det har skjedd ting som gjør at enkelte er misfornøyde med resultatet av innspillingen. Det er veldig leit, forteller en.

En annen kaller bråket som har oppstått, som involverer en konflikt mellom TV 2 og én av finalistene, for «en sinnssyk skandale».

- Jeg har nesten ikke tenkt på noe annet enn «Farmen» i løpet av de siste ukene. Det kommer til å smelle på søndag, og jeg gruer meg.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

- Feil premisser

Finalisten som er i konflikt med TV 2 krever at finaleopptakene gjøres om igjen, da vedkommende mener det har foregått flere uheldige situasjoner gjennom tv-innspillingen.

Dette involverer blant annet dialog mellom deltakere og medarbeidere i produksjonsselskapet Strix, som vedkommende mener har påvirket spillet i en svært uheldig retning. Under selve finaleinnspillingen rømte den nevnte finalisten til skogs etter at vedkommende gikk tapende ut av konkurransen. Produksjonen forsøkte å overtale vedkommende til å komme tilbake, men dette skjedde aldri.

IDYLLEN SPRAKK: Flere av årets «Farmen»-deltakere er ikke på talefot etter bråket som har oppstått i etterkant av innspillingen. Her med de fem deltakerne som har kommet til finaleuka, sammen med Sølvi Monsen (hvit genser) som røyk forrige uke. Foto: Alex Iversen
IDYLLEN SPRAKK: Flere av årets «Farmen»-deltakere er ikke på talefot etter bråket som har oppstått i etterkant av innspillingen. Her med de fem deltakerne som har kommet til finaleuka, sammen med Sølvi Monsen (hvit genser) som røyk forrige uke. Foto: Alex Iversen Vis mer

Personen, som siden den gang har brutt kontakten med den andre finalisten, nekter også å komme på finalefesten.

- Finalen har foregått på helt feil premisser, og det har vært flere tilfeller av juks inne i bildet, hevder finalisten, og legger til:

- Jeg bryr meg ikke om premien, men vil bare ha omkamp. Dessverre blir jeg ikke møtt med forståelse av TV 2.

Både den nevnte deltakeren, samt flere meddeltakere, er blitt innkalt til møter med TV 2 som følge av finalekonflikten. Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, bekrefter uenighetene som har oppstått etter innspillingen.

Tar det på alvor

- Vi har tatt dette på største alvor og undersøkt påstandene nøye. Det er i vår interesse å være sikre på at finalen på «Farmen» gikk riktig for seg, og vi har derfor jobbet hardt med å komme til bunns i påstandene. Basert på de undersøkelsene og samtalene som ble foretatt ukene etter finalen, er det vår konklusjon at påstandene om finalejuks er grunnløse. Vi finner ingen beviser for at noe galt har skjedd, sier han og fortsetter:

- Vi synes først og fremst at det er trist. Dette har skapt en utrolig vanskelig situasjon for alle involverte, som er svært krevende. Det beklager vi sterkt. Vi forstår det kan være tungt å tape Farmen på målstreken, men vi er overrasket over reaksjonen i etterkant. Vi har jobbet med Farmen i 17 sesonger, dette ligner ikke noe vi har opplevd tidligere.

Hvilke deltakere som er involvert i konflikten blir først kjent når resultatet fra finaleprogrammet er offentliggjort søndag kveld.

LES OGSÅ: - Norges befolkning skal bli skremt igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer