- Fin musikk å sjekke damer til

Skuespiller Tom A. Haug har gode minner til deLillos' sanger, nå synger ham dem selv på Nationaltheatret.

Se intervjuer og utdrag fra stykket i videoen over! 

SEOGHØR.NO: Lørdag står flere av Nationaltheatrets største stjerner på scenen og fremfører deLillos folkekjære låter i stykket «deLillos - livet er en liten dings». 

Skuespillerne hadde fra før et godt forholdet til bandet, og hadde mange nære minner til deres sanger. For flere ble det en fin og personlig opplevelse å skulle tolke bandets sanger på sin egen måte. 

- Den første skiva var drittøff. Det var den kuleste skiva noensinne. Det var fin musikk til å sjekke opp damer til, sier skuespiller Tom A. Haug. 

I to måneder har skuespillerne øvd før den store premieren, men den tidligere «Hotel Cæsar»-stjernen har ikke fått like lang øvingstid som de andre.

Han tok nemlig over rollen for fire uker siden på grunn av sykdom i ensemblet. Da han fikk tilbudet var han ikke i tvil om at det var dette han ville gjøre. 

- Jeg ble hoppende glad, det var ikke i tvil. Jeg er stor fan av deLillos og nå har jeg plutselig hele bandet bak meg som korer og spiller til meg. Jeg var nervøs i begynnelsen, men nå koser jeg meg.

Stykket er basert på Delillos låter og tar for seg temaer som livet, håpet, drømmer og kjærligheten, og ikke minst det absurde ved tilværelsen servert på bandets bittersøte vis. Lars Lillo-Stenberg, Lars Fredrik Beckstrøm, Lars Lundevall og Øystein Paasche står selv på scenen og spiller, det gjør også Lars Lillos kone Andrine Sæther.  

Også Thorbjørn Harr spiller i musikalen og er helt klar før premieren på lørdag. 

- Vi gleder oss veldig. De siste ukene før en premiere blir man ofte usikker og nervøs, men nå gleder jeg meg til å møte publikum. 

Harr hadde ikke så mye musikkerfaring fra før, men får nå trent opp sangstemmen. 

- Jeg er ingen musikal-skuespiller, og jeg kjenner at det er slitsomt å synge hver eneste kveld, sier han. 

«deLillos - livet er en liten dings» har premiere på Nationaltheatret på lørdag. 
LES OGSÅ: Hemmelig møte med Jan Thomas