Hugh Grant:

Filmstjernen støtter norske Ada etter skandalen

Nå slenger også Hugh Grant seg på «twerke»-debatten rundt Ada Hegerberg.

TOK TIL TWITTER: Den verdenskjente skuespillerstjernen Hugh Grant tok norske Ada Hegerberg i forsvar etter «twerke»-kommentar. Foto: NTB Scanpix
TOK TIL TWITTER: Den verdenskjente skuespillerstjernen Hugh Grant tok norske Ada Hegerberg i forsvar etter «twerke»-kommentar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag skapte den norske fotballspilleren Ada Hegerberg (23) store overskrifter da hun vant «Gullballen» som første kvinne noensinne. Likevel var det en helt annen hendelse som klarte å stjele oppmerksomheten fra den store bragden.

På vei ned fra scenen møtte Hegerberg den franske DJ-en Martin Solveig (42), som kom med en kommentar om hvorvidt fotballstjernen kunne «twerke» - en type dansebevegelse der man rister på rumpa.

Hegerberg svarte et klart og tydelig «nei», så noe brydd ut, og snudde seg unna og gikk.

Hendelsen - som også ble vist på TV - har i etterkant fått sosiale medier til å koke, der flere profilerte fotballspillere og andre idrettsutøvere ikke kan skjønne hvordan noen kan ødelegge et slikt øyeblikk på den måten.

«Twerke»-debatten ser imidlertid ikke ut til å ende der. De siste timene har også den verdenskjente skuespillerstjernen Hugh Grant (58), kjent fra filmer som blant annet «Love Actually» og «Notting Hill», viet oppmerksomhet til norske Hegerberg.

SATT UT: Ada Hegerberg ble historisk da hun mandag kveld vant Gullballen som første kvinne noensinne. Men én ting får flere til å se rødt på sosiale medier. Video: Twitter / NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Men kan du «twerke»?

Med glimt i øyet, gjør den 58 år gamle Hollywood-stjernen et poeng ut av den nedverdigende kommentaren til den franske DJ-en. På Twitter har han delt et bilde av den avdøde fysikeren og kjemikeren Marie Curie, som vant to nobelpriser i løpet av karrieren.

- Men kan du twerke? skriver Grant til bildet hvor Curie er avbildet sammen med ektemannen.

Humor-poenget til Grant satte dermed fart i sosiale medier, der flere har latt seg rive med, med liknende «memes». Blant andre den nederlandske kunstforfatteren Marko Kassenarr, som på Twitter har delt et bilde av den franske helgenen Jeanne d’Arc.

Til bildet skriver han:

- Ok, du reddet Frankrike og sånt. Men kan du «twerke»?

Omtalt internasjonalt

Etter den uheldige kommentaren har som nevnt også flere profilerte idrettsstjerner tatt til orde.

Blant andre den verdenskjente tennisspilleren Andy Murray (31).

- Dette er nok et eksempel på at tankeløs sexisme fortsatt eksisterer innenfor idretten, skrev han på Instagram, og fulgte opp:

- Hvorfor må kvinner fortsatt finne seg i slik dritt? Hvilke spørsmål stilte de Mbappé og Modric? Jeg kan forestille meg at de handlet om fotball. Og til alle som mener folk overreagerer og at dette bare var en spøk … det var ikke det. Jeg har vært en del av idrettsverdenen hele livet mitt, og omfanget av sexisme er helt uvirkelig.

«Twerke»-kommentaren, med de påfølgende støtteerklæringene, har gjort at også internasjonale medier har omtalt saken. Blant dem The Guardian, BBC, New Zealand Herald, ESPN og nyhetsbyrået AFP.

Unnskyldte seg

Noen timer etter skandalen kom også den franske DJ-en Martin Solveig selv på banen, med en lengre unnskyldning til Hegerberg.

På Twitter, sammen med en video av seg selv, skriver han: «Sender oppriktige unnskyldninger til den jeg måtte ha fornærmet. Mitt poeng var: Jeg ber ikke kvinner om å twerke, men jeg inviterte til å danse til en Sinatra-sang. Se hele sekvensen. Folk som har fulgt meg i 20 år vet at jeg eier respekt, spesielt for kvinner».

LES OGSÅ: Slik har hun snudd sorg til glede

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer