Sarah Michelle Gellar:

Filmstjernen ble rammet av fødselsdepresjon

- Man er sjelden forberedt på det, skriver hun. 

SLEIT: Skuespiller Sarah Michelle Gellar røper at tiden etter at dattera kom til verden ikke ble helt som forventet. Foto: AP / NTB scanpix
SLEIT: Skuespiller Sarah Michelle Gellar røper at tiden etter at dattera kom til verden ikke ble helt som forventet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I 2009 ble «Buffy the Vampire Slayer»-stjernen Sarah Michelle Gellar (40) mamma for første gang.

Tre år etter at datteren Charlotte Grace (7) kom til verden, fikk hun og skuespiller Freddie Prinze jr. (41) også sønnen Rocky James (4).

Men å bli mamma var ikke bare enkelt for filmstjernen. I et innlegg på Instagram forteller hun at hun ble rammet av fødselsdepresjon da hennes førstefødte kom til verden.

«Å få barn er fantastisk, det forandrer livet, og man er sjelden forberedt på det. Jeg elsker barna mine over alt på denne jord. Men som mange andre kvinner, ble jeg rammet av fødselsdepresjon etter at mitt første barn ble født», skriver hun til et bilde av dattera.

Videre forklarer hun at hun søkte profesjonell hjelp, noe som fikk henne på rett vei igjen.

«(...) Hver dag siden har vært den beste gaven jeg kunne bedt om. Til dere som går gjennom dette, vit at du ikke er alene og at det faktisk blir bedre», skriver hun.

Måtte operere kjeven etter fødselen

Skuespilleren ble verdenskjent på 1990-tallet gjennom tv-serien «Buffy the Vampire Slayer» og filmer som «Cruel Intentions» og «I Know What You Did Last Summer».

Det var under innspillingen av sistnevnte film at hun møtte Freddie Prinze jr., og 1. september 2002 giftet paret seg i Mexico.

I 2013 fortalte hun at fødselen av sønnen Rocky ble dramatisk, og at hun skrek så mye at hun skadet kjeven.

- Sann historie. Jeg måtte operere kjeven i etterkant, sa skuespilleren under innspillingen av «The Late Show with David Letterman» ifølge Contactmusic.

- Jeg fikk så dårlig samvittighet fordi jeg skrek så høyt. Jeg tenkte at jeg kom til å skremme bort alle andre kvinner som var der for å føde sitt første barn, fortsatte hun.

Saken fortsetter nedenfor.

MØTTE HVERANDRE PÅ JOBB: Skuespillerparet Sarah Michelle Gellar og Freddie Prinze jr. har vært gift siden 2002 og har to barn sammen. Her avbildet i 2005. AP / NTB scanpix
MØTTE HVERANDRE PÅ JOBB: Skuespillerparet Sarah Michelle Gellar og Freddie Prinze jr. har vært gift siden 2002 og har to barn sammen. Her avbildet i 2005. AP / NTB scanpix Vis mer

- Ble besatt av babyen

Sarah Michelle Gellar er ikke den første kjente personen som har stått fram med sin historie med fødselsdepresjon.

I 2012 fødte superstjernen Adele Adkins (29) sønnen Angelo James Konecki (4).

I et åpenhjertig intervju med Vanity Fair har Adele fortalt at barseltiden ble alt annet enn hun hadde forventet.

- Det skremte meg. Jeg visste allerede at fødselsdepresjon kunne trigge forskjellige følelser. Blant annet at man ikke ville være i nærheten av sitt eget barn, frykt for å skade barnet, eller frykt for at man ikke gjør en god nok jobb. I mitt tilfelle ble jeg besatt av babyen. Jeg følte meg veldig utilstrekkelig. Det føltes som om jeg hadde tatt mitt livs verste valg, sa Adkins til magasinet i 2016, ifølge Reuters.

- Skjønte ikke hvorfor jeg var så ulykkelig

Også den norskættede modellen Chrissy Teigen (31) har fortalt at hun gikk gjennom en vanskelig tid etter fødselen av datteren Luna Simone (1).

- Jeg klarte ikke å skjønne hvorfor jeg var så ulykkelig, skrev Teigen i et lengre innlegg i magasinet Glamour, og fortsatte:

- De fleste dagene tilbrakte jeg på nøyaktig samme sted i sofaen, og klarte sjeldent å samle nok energi til å komme meg opp i andre etasje på soverommet. John sov på sofaen med meg, noen ganger fire netter på rad. Etter hvert hadde jeg klær inne i spiskammerset, så jeg skulle slippe å gå ovenpå når John gikk på jobb. Jeg kunne ofte bryte ut i gråt, helt plutselig.

LES OGSÅ: Krangler om baby

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer