TAKKET NEI (f.v): Gwyneth Paltrow avslo den kvinnelige hovedrollen i kjempesuksessen «Titanic», mens både Michelle Pfeiffer og Meg Ryan skal ha takket nei til hovedrollen i «Pretty Woman». Ingen av dem nyter i dag spesielt stor suksess i Hollywoods filmbransje. Foto: NTB Scanpix
TAKKET NEI (f.v): Gwyneth Paltrow avslo den kvinnelige hovedrollen i kjempesuksessen «Titanic», mens både Michelle Pfeiffer og Meg Ryan skal ha takket nei til hovedrollen i «Pretty Woman». Ingen av dem nyter i dag spesielt stor suksess i Hollywoods filmbransje. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Filmrollene Hollywood-stjernene takket nei til

Slik kunne ikoniske filmer som «Pretty Woman» og «Titanic» faktisk ha sett ut.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I Hollywood kan stjernenes valg av roller være helt avgjørende for karrierene deres.

Et kroneksempel på dette er Matthew McConaugheys (45) stigende ferd på stjernehimmelen.

Fra å ha spilt i romantiske kalkuner som «Hvordan bli dumpet på ti dager» (2003) og «Fool's Gold» (2008), har han inntatt en prisbelønt plass i filmkritikernes kritthus etter suksesser som «Dallas Buyers Club» og «True Detective».

Andre stjerner har takket nei til hovedroller i filmer som har vist seg å bli store suksesser - og merkesteiner i karrierene til skuespillerne som derimot takket ja til rollene.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>GJENNOMBRUDD:</strong> Både Leonardo DiCaprio og Kate Winslet ble for alvor store filmnavn etter at de spilte mot hverandre i «Titanic».  Foto: NTB Scanpix
GJENNOMBRUDD: Både Leonardo DiCaprio og Kate Winslet ble for alvor store filmnavn etter at de spilte mot hverandre i «Titanic». Foto: NTB Scanpix Vis mer

De fleste husker nok Kate Winslets (39) prestasjon i «Titanic» (1997), en rolle som sikret henne en Oscar-nominasjon. Men rollen som overklassejenta Rose DeWitt Bukater, kunne fort ha vært bekledd av en annen stjerne.

- Jeg kan ikke endre valgene gjort i fortiden

Ifølge DailyMail var regissør James Camerons førstevalg en helt annen enn den gang 22-årige Winslet - nemlig Gwyneth Paltrow (42). Da Paltrow gjestet radioshowet til Howard Stern i januar, sa hun at hun ikke kunne endre valgene hun hadde tatt i fortiden.

Etter rollen sin i «Titanic» har Kate Winslet vært Oscar-nominert for filmrollene sine hele fire ganger, og i 2009 vant hun Oscar for hovedrollen i «The Reader».

Saken fortsetter under bildet.

<strong>PRISBELØNT:</strong> Kate Winslet har hatt suksess som en kritikerrost filmskuespiller både før og etter «Titanic», men det var først etter rollen som Rose hun ble superstjerne. I 2009 vant hun Oscar for «The Reader». Foto: AP
PRISBELØNT: Kate Winslet har hatt suksess som en kritikerrost filmskuespiller både før og etter «Titanic», men det var først etter rollen som Rose hun ble superstjerne. I 2009 vant hun Oscar for «The Reader». Foto: AP Vis mer

En annen filmstjerne som er uløselig knyttet til en av rollene sine, er Julia Roberts (47). I 1990 sjarmerte hun kinogjengerne i senk som Vivian Ward i «Pretty Woman», og ble belønnet med en Oscar-nominasjon og en Golden Globe for rollen.

Det er vanskelig å se for seg noen andre i rollen som energiske Vivian, men både Meg Ryan (53) og Michelle Pfeiffer (57) fikk sjansen til å avslå den ikoniske rollen. Begge to skal ha mislikt manuset, som opprinnelig var mye dystrere og endte tragisk, skriver Daily Mail.

<strong>IKONISK ROLLE:</strong> Julia Roberts spilte mot Richard Gere i «Pretty Woman» (1990), og sjarmerte alle med sin smittende latter og likefrem væremåte. Foto: NTB Scanpix
IKONISK ROLLE: Julia Roberts spilte mot Richard Gere i «Pretty Woman» (1990), og sjarmerte alle med sin smittende latter og likefrem væremåte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I ettertid har Julia Roberts gjort suksess med en rekke andre filmer, og i 2001 vant hun både Oscar og Golben Globe for «Erin Brockovich». Året før spilte hun i kjempesuksessen «Notting Hill», og i fjor ble hun igjen Oscar-nominert, for birollen sin i «August: Osage County».

Se flere utrolige roller Hollywood-stjerner takket nei til i bildegalleriet nedenfor!

- Filmen gjorde ham historisk

Navnet til den doble Oscar-vinneren Tom Hanks (58) er for mange synonymt med «Forrest Gump». Den prisbelønte filmen, som hadde 20-årsjubileum i fjor, etablerte for alvor Hanks som en av Hollywoods store skuespillere. Året før hadde han imidlertid vunnet Oscar for «Philadelphia».

Rolleprestasjonen sikret ham både en Oscar og en Golden Globe, og i etterkant har Hanks gjort seg bemerket i storfilmer som «Den grønne mil», «Redd menig Ryan», «Catch Me If You Can», «Cast Away» og «Captain Phillips».

Mens «Forrest Gump» gjorde Tom Hanks historisk - han er hittil den eneste som har vunnet Oscar for beste mannlige hovedrolle to år på rad - ble filmen noe av det John Travolta (61) har angret mest på. Han takket nemlig nei til tilbudet om filmens hovedrolle, av ukjent grunn.

LES OGSÅ: Tidenes beste filmforvandlinger

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer