Alicia Silverstone:

Filmkvelden tok en uventet vending

Stjernen tok med sin syv år gamle sønn for å se kultfilmen «Clueless».

UVENTET REAKSJON: Det var på talkshowet «The Late Show» at Alicia Silverstone fortalte at sønnen hadde forsøkt å tungekysse med henne etter å ha blitt inspirert av filmen «Clueless», som Alicia selv hadde hovedrollen i på midten av nittitallet. Foto: NTB Scanpix
UVENTET REAKSJON: Det var på talkshowet «The Late Show» at Alicia Silverstone fortalte at sønnen hadde forsøkt å tungekysse med henne etter å ha blitt inspirert av filmen «Clueless», som Alicia selv hadde hovedrollen i på midten av nittitallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er hele 23 år siden Hollywood-stjernen Alicia Silverstone (41) gjorde suksess som rikmannsjenta Cher i klassikeren «Clueless».

I dag er hun imidlertid aktuell med TV-serien «American Woman» sammen med blant andre «American Beauty»-stjernen Mena Suvari (39).

Mandag gjestet Alicia talkshowet «The Late Show», og her fortalte hun om en episode som nylig skjedde da hun tok med seg sønnen Bear (7) for å se «Clueless» med ham.

Filmkvelden fikk nemlig uventede konsekvenser for sønnens oppførsel.

Ble inspirert

Ifølge E! News var Silverstone i utgangspunktet skeptisk til å la sin syv år gamle sønn se filmen, rett og slett fordi hun mente den ikke egnet seg for barn i hans alder.

Men ettersom filmen skulle vises på en utendørskino på en gravlund i Los Angeles sammen med 4000 andre mennesker, tenkte hun opplevelsen ville bli litt annerledes.

- Det var en romantisk setting, spøkte hun til programleder Stephen Colbert, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

KJENT: Alicia Silverstone gjorde stor suksess som «Cher» i filmen «Clueless» fra 1995. Foto: NTB Scanpix.
KJENT: Alicia Silverstone gjorde stor suksess som «Cher» i filmen «Clueless» fra 1995. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
POPULÆR: Filmen var enormt populær blant ungdom på midten av 90-tallet. Her med medskuespillerne Stacey Dash (t.v) og Brittany Murphy. Foto: TVNorge
POPULÆR: Filmen var enormt populær blant ungdom på midten av 90-tallet. Her med medskuespillerne Stacey Dash (t.v) og Brittany Murphy. Foto: TVNorge Vis mer

Etter at «Clueless»-fremvisningen var ferdig, overrasket Bear med noen nye triks han tydeligvis hadde lært i løpet av kvelden.

- Han elsket filmen, men den ene tingen han plukket med seg, var at han stadig forøkte å tungekysse med meg etterpå, avslørte hun i programmet.

- Det var veldig søtt, la skuespilleren deretter til.

- Sa du at det var upassende? ville Colbert vite.

- Ja, det gjorde jeg, og så lo jeg bare, forklarte Silverstone videre samtidig som hun påpekte at hun holdt munnen lukket.

Skuespilleren la likevel merke til at Colbert virket litt ukomfortabel over avsløringen, og spurte ham derfor rett ut om han ble bekymret over historien.

Et enkelt «nope» var svaret fra programlederen - til stor latter fra publikum.

Deretter forsikret Silverstone om at sønnens tungekysse-fase viste seg å være forbigående.

- Det går bra. Han gjør det ikke lenger nå. Men det var altså dette han tok med seg fra filmen, sa hun lattermildt.

Utradisjonell

Foruten enkelte oppturer på TV- og filmlerretet, har Silverstone de siste årene fått mest oppmerksomhet for helt andre ting enn sine skuespillerprestasjoner.

41-åringen er blant annet kjent for sitt utradisjonelle syn.

I 2014 skapte hun store overskrifter med en bok om fruktbarhet, graviditet, fødsel og oppdragelse.

Her kommer hun med råd som ikke er basert på forskning eller vitenskapelige bevis, men som i stedet legger vekt på anekdoter fra sitt eget og sine venners liv som vordende mødre eller småbarnsforeldre, ifølge Radar Online.

Saken fortsetter nedenfor.

NATURLIG LIVSSTIL: Både Alicia og eksmannen Chris Jarecki er veganere, og Alicia er svært opptatt av å gi sønnen en naturlig og giftstoff-fri oppdragelse. Foto: NTB Scanpix
NATURLIG LIVSSTIL: Både Alicia og eksmannen Chris Jarecki er veganere, og Alicia er svært opptatt av å gi sønnen en naturlig og giftstoff-fri oppdragelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant «Clueless»-stjernens oppsiktsvekkende påstander er en av dem at tamponger kan gjøre kvinner infertile, slik at de ikke kan få barn.

Hun hevder i boka at tamponger blant annet kan inneholde rester av plantevernmiddel fra ikke-økologisk bomull og hormonforstyrrende stoffer fra «dufter».

Silverstone har også delt sitt kritiske syn på å vaksinere sønnen.

Alicia, som er veganer, har også tidligere forsøkt å gi likesinnede alternativ hjelp. I fjor skrev hun på bloggen sin «The Kind Life» at hun ville hjelpe ammende veganmødre med å få tak i brystmelk.

LES OGSÅ: «Clueless»-stjernen skilles etter 13 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer