FLYSKREKK: Kristoffer Joner er livredd for å fly.
FLYSKREKK: Kristoffer Joner er livredd for å fly. Vis mer

- Filminnspilling er terapi

Kristoffer Joner har flyskrekk, men spiller inn ny film på fly.

SEHER.NO:   Skuespiller Kristoffer Joner (35) er for tiden aktuell med innspillingen av den nye norske filmen "Pax" i filmstudioene Trollhätten i Sverige.

Der har regissør Anette Sjursen fått bygget opp en modell av et ekte fly for å fortelle historien om et fly som får motorproblemer, skriver Dagbladet.

Joner, som spiller en av hovedrollene i filmen, innrømmer selv at han er livredd for å fly, men at han også bruker innspillingen som en form for terapi.

-Dette er ren terapi for meg. Jeg tenker alltid på at jeg kan dø når jeg skal ut og fly. Hver gang sier jeg farvel til alle og håper på det beste. Men det har jo gått bra til nå, sier han til Dagbladet.

Men selv om flymodellen ikke er ekte, føler skuespilleren til tider at han får den samme følelsen av klaustrofobi som han gjør på ekte fly.

- Det ser ut som et fly innvendig, og jeg får den samme klaustrofobiske følelsen som når jeg sitter i et virkelig fly. Det er litt av en følelse når det begynner å gynge, sier han.

Likevel synes han det verste med innspillingen er at han må være borte fra sin fire år gamle datter og samboer.

- Det er tider da jeg savner dem veldig. Jobben min gjør at jeg er veldig mye bortreist. Da blir det høye telefonregninger. Det er prisen å betale for dette livet. Men det er ikke alltid like hyggelig, sier han.
LES OGSÅ: - De behandles som jøder