SPILLER BJØRN: Ailo Gaup (t.v.) skal spille Bjørn Sundquists rollefigur som ung i den nye norske filmen "Jernanger". Foto: _Montasje
SPILLER BJØRN: Ailo Gaup (t.v.) skal spille Bjørn Sundquists rollefigur som ung i den nye norske filmen "Jernanger". Foto: _MontasjeVis mer

Filmdebut som Bjørn Sundquist

- Det er et stort kompliment.

SEHER.NO: Ailo Gaup (28) har klatret til topps i internasjonal motorsport ved hjelp av halsbrekkende motorsykkelstunts fra hoppkanten.

Men nå står den unge våghalsen overfor en ny utfordring: Han skal nemlig debutere som filmskuespiller i norske  "Jernanger".

Ifølge VG er det heller ikke hvilken som helst rolle Gaup skal fylle. Han skal nemlig spille en ung utgave av den erfarne film- og TV-skuespilleren Bjørn Sundquist.

- Bjørn Sundquist er jo en kjekkas, så det er et stort kompliment å få spille han som ung, sier Gaup til avisa.

Filmen handler om grinebiteren Eivind, som forsøker å vinne tilbake sin gamle flamme fra 30 år tilbake.

Ailo Gaup - som ble hedret med pris i "Åpen klasse" under årets Idrettsgalla på Hamar - vil imidlertid ikke vise sine motorsykkelkunster på lerretet.

- Jeg får kvota mi med action til daglig, så i denne filmen får du se en litt neddempa Ailo, sier han til VG.

Helt fersk som skuespiller er han heller ikke.

- Jeg har spilt en liten rolle i en kortfilm basert på Ibsens-stykket "Byggmester Solness". Det var gøy og spennende, men også vanskelig. Men du kan ikke slå deg i hjel, sier motorsykkelfantomet, som for tiden er under rehabilitering etter en skade han pådro seg i skulderen i fjor høst.

LES OGSÅ: - Jeg trodde løpet var kjørt