Fikk «Wenche Foss' ærespris»

Thomas Giertsen - også kalt «Gudfaren» i norsk humorbransje - mottok mandag kveld skuespillerlegendens ærespris under Se og Hørs kjendisgalla i Oslo.

STOLTE PRISVINNERE: Thomas Giertsen fikk Wenche Foss' ærespris og Lene Marlin prisen som «Årets forbilde» under Kjendisgallaen til Se og Hør. Her er de sammen med sjefredaktør Ellen Arnstad. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
STOLTE PRISVINNERE: Thomas Giertsen fikk Wenche Foss' ærespris og Lene Marlin prisen som «Årets forbilde» under Kjendisgallaen til Se og Hør. Her er de sammen med sjefredaktør Ellen Arnstad. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I statuttene til den gjeve prisen, står det: Prisen tildeles «en person eller organisasjon som i sterk grad kan forbindes med Wenche Foss' livsglede og engasjement».

Juryen, bestående av Oslos ordfører Fabian Stang (59), teatersjef og skuespiller Ellen Horn (63), samt Se og Hørs sjefredaktør Ellen Arnstad (49),  har i år funnet Thomas Giertsen (44) verdig denne prisen. I tillegg til æren, får vinneren 100.000 kroner.

- Dette ble jeg veldig veldig glad for. Jeg visste at Wenche var glad i en herre med bart. Jeg liker at herre med skjegg også er ok. Får du ærespris er det en måte å si at du skal runde av på, men jeg tar inspirasjon av Wenche som holdt på til hun var 90, sa Thomas Giertsen på scenen.

- Jeg har alltid drømt om å lage revy og teater. Å bli en del av verden som Dag Frøland og Wenche Foss var en del av. Hvis det er mulig vil jeg gjerne ha en tegning på theatercafeen også. Gjerne bruke litt av prispengene på det, sier han.

Giertsen er både fødselshjelper og mentor for en rekke av landets ypperste komikere, i tillegg til at han har hatt stor suksess med egne roller, senest i situasjonskomedien «Helt perfekt». Han har stått alene på stand up-scenen, deltatt i flere satireprogrammer og andre typer underholdningsprogrammer på tv, spilt hovedrolle i spillefilm, han er tekstforfatter, instruktør og produsent - og framstår som en type multitalent Wenche Foss var spesielt begeistret for.

Begeistringen er gjensidig. Thomas møtte Wenche flere ganger - og minnes henne med bare glede:

- Hun var en fantastisk skuespiller. Og i tillegg hadde hun en forbilledlig måte å være en offentlig person på - engasjert, varm, morsom og befriende direkte. Hun hadde en musikalitet i forhold til dette i absolutt alle sammenhenger, som gjorde henne så ukomplisert og kul, sier Thomas til Se og Hør.

Han føyer seg inn i en kort, men eksklusiv rekke av artister som har mottatt prisen: Trond-Viggo Torgersen (2009), Hege Schøyen (2010), Rolv Wesenlund (2011), Else Kåss Furuseth (2012) og Ingrid Bjørnov (2013).

Se video fra den røde løperen på Kjendisgallaen her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer