Janice Dickinson:

Fikk voldsom kritikk: - Skuespill

Den tidligere supermodellen svarer på kritikken.

I HARDT VÆR: Janice Dickinson var ikke fremmed for å slenge med leppen da hun var dommer i «America's Next Top Model». Foto: Nick Ut/AP Photo/NTB
I HARDT VÆR: Janice Dickinson var ikke fremmed for å slenge med leppen da hun var dommer i «America's Next Top Model». Foto: Nick Ut/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Tidligere supermodell og dommer i «America's Next Top Model», Janice Dickinson (67), var i sin tid ikke redd for å si hva hun egentlig tenkte om de kvinnelige deltakerne.

Dickinson var nemlig blant dommerne som ble kjent for å komme med syrlige stikk til deltakerne, og ga støtt og stadig urovekkende tilbakemeldinger om kroppene og utseendet deres, skriver blant andre danske Ekstra Bladet.

Programmet, som er skapt av ingen ringere enn Tyra Banks (48), har høstet mye kritikk i sosiale medier de seneste årene. Blant annet for å fronte «fat-shaming», rasisme og for å glamorisere spiseforstyrrelser.

Et 14 år gammelt klipp fra TV-serien «America's next top model» ble hentet opp igjen, og programleder Tyra Banks så seg nødt til å beklage for hendelsen. Vis mer

- Det var skuespill

Nå får spesielt Dickinson gjennomgå på TikTok, hvor flere av hennes mest kontroversielle øyeblikk har blitt delt, for å sette lys på kulturen deltakerne ble utsatt for under konkurransen.

67-åringen har nå respondert på kritikken, etter at hun nylig tok til Instagram for å svare på en rekke spørsmål, blant annet om hun angrer på noe fra programmet:

- Ehm nei. Det var skuespill, og sånn er det, svarte Dickinson, og fulgte opp i kommentarfeltet:

- Folk glemmer at TV er skuespill.

Hun utdypet ikke noe nærmere om hva hun egentlig mente, men gjorde det klinkende klart at hun ikke angrer på noe som helst.

BEKLAGER: Høsten 2018 røpet supermodellen Heidi Klum at hun aldri besvarte en tekstmelding fra rapstjernen Drake, der han ba henne med ut på date. Hos Ellen DeGeneres avslørte hun hvordan han reagerte da hun endelig svarte ham. Vis mer

- Noen usikre valg

I likhet med Dickinson, har også Tyra Banks fått mye kritikk for programmet i ettertid, ifølge The Independent.

Den tidligere supermodellen innrømmet i mai 2020 at hun snakket ufølsomt om modellene som deltok. Det gjorde hun etter at flere kritikkverdige klipp fra programmet hadde dukket opp på Twitter igjen.

Det var spesielt ett øyeblikk fra sesong seks som fikk flere til å se rødt.

Både Banks og meddommerne presset nemlig deltaker Danielle Evans til å ta tannkirurgi, for å lukke mellomrommet mellom tennene hennes.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuken i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Banks så seg til slutt nødt til å kommentere innlegget, og la ikke skjul på at de gikk for langt.

- Jeg har sett innleggene om ufølsomheten til noen tidligere «ANTM»-øyeblikk, og jeg er enig med dere. Når jeg ser tilbake på det, var det noen virkelig usikre valg, skrev hun, fulgte opp:

- Jeg setter pris på de ærlige tilbakemeldingene og sender dere mye kjærlighet og virtuelle klemmer.

LES OGSÅ: - Rumpa mi hang ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer