Carla Mickelborg:

Fikk vite sannheten - byttet navn

- Det var en grunn mindre til å holde fast i det navnet, sier den danske influenseren Carla Mickelborg.

NAVNEBYTTE: En detalj tidligere i livet skulle vise seg å være feil. Nå forteller influenser Carla Mickelborg hvorfor hun byttet navn. Foto: Instagram / Carla Mickelborg
NAVNEBYTTE: En detalj tidligere i livet skulle vise seg å være feil. Nå forteller influenser Carla Mickelborg hvorfor hun byttet navn. Foto: Instagram / Carla Mickelborg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske influenseren Carla Mickelborg har over 108 000 følgere på Instagram, hvor hun går under navnet «CarlaChloe». Hun deler alt fra hverdag til eksotiske reiser, men hennes offentlige liv startet lenge før hun ble influenser.

Allerede som 16-åring hadde hun suksess som «Søs» i den danske serien «Far til fire», men den gang var hun kjent under et helt annet navn. Ifølge Danske BT het Mickelborg den gang Sidse og ikke Carla, og nå forklarer hun bakgrunnen for navnebyttet.

Den danske avisen skriver at influenserens mor var 30 år da hun fikk datteren med en elleve år yngre mann. De skal ikke ha vært kjærester, ei heller ha bodd sammen. Likevel ønsket moren å hylle faren ved at han fikk velge navn på deres felles datter.

- Da hans mor hadde blitt kalt Sidse ville det bety mye for ham om det ble mitt navn, forteller Mickelborg i intervjuet.

Numerologi

Hennes mor var på sin side alltid begeistret for navnet Carla, og tok kontakt med en numerolog for å høre hvordan navnet passet til datterens fødselsdato.

Ifølge Store Norske Leksikon er numerologi, eller tallmystikk, forestillingen om at spesielle tall har visse egenskaper - eksempelvis at de er hellige eller bringer ulykke.

Influenseren forteller at moren fant ut at navnet og fødselsdatoen var en perfekt match.

- Min mor satt seg ned med meg og sa at «du blir nødt til å skifte navn». Moren min er veldig spirituell, og har lest tarotkort i hele oppveksten min, så jeg var sånn «slutt med det der nå, jeg skal fader meg ikke bytte navn», forteller Mickelborg.

Moren fikk omsider forklare seg, noe som endret influenserens syn på en mulig navneendring drastisk, og som resulterte i at hun faktisk byttet navn samme dag. Det skulle nemlig vise seg å ligge mer bak morens ønske.

«Feil» pappa

Ifølge den danske avisen ble det etter en farskapstest klart at mannen de lenge hadde trodd var Mickelborgs biologiske far, ikke var det. Det betydde også at hennes farmor, som hun var oppkalt etter, egentlig heller ikke var det.

- Jeg hadde fått navnet mitt til ære for en mann som jeg trodde var min ekte pappa. Så da det viste seg at han ikke var det, så var det en grunn mindre til å holde fast ved det navnet, forteller Mickelborg.

I ettertid av sjokkbeskjeden har 31-åringen begynt å omgås sin biologiske pappa, som hun har fått et godt forhold til.

Vis mer

LES OGSÅ: Hardt ut mot talkshow-verten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer