- Fikk vite at hun lå i koma i dag tidlig

Toralv Maurstad om den tunge beskjeden om Wenche Foss sin død.

<strong>60 ÅR MED WENCHE:</strong> Skuespiller Wenche Foss og Toralv Maurstad ankommer  jubileumsforestilling på Flåklypa Grand Prix. De to har spilt alle mulige roller sammen. Foto: Scanpix
60 ÅR MED WENCHE: Skuespiller Wenche Foss og Toralv Maurstad ankommer jubileumsforestilling på Flåklypa Grand Prix. De to har spilt alle mulige roller sammen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: - Selv om man har ventet det, er det en overraskelse. Noe definitivt. Men jeg visste hvordan situasjonen var, og tidlig i dag morges fikk jeg vite at hun lå i koma. Men noe er å vente det, noe annet er at det er faktum, sier Toralv Maurstad på en pressekonferanse på Nationaltheatret.

84-åringen har spilt sammen med nå avdøde Wenche Foss på teater i 60 år, og har hatt roller som både sønn, bror, far og elsker.

- Et liv med Wenche. Hun betydde uendelig mye for meg, sier Maurstad.

De to snakket på telefonen for en uke siden.

- Hun var alltid positiv og fikk vanskelig ting til å bli positive. Hun var kort sagt hele Norges Wenche, sier Maurstad. 

Han sier at de to ikke snakket om døden de siste årene.

- Vi snakket en del om døden for 20-30 år siden da hun var engstelig for døden, men det var hun ikke lenger, derfor snakket vi ikke om det, sier Maurstad.

Maurstad deltok på pressekonferansen sammen med teaterdirektør Hanne Tømta. De kom også inn episoden før jul da hun snakket om at hun trodde hun ville dø før nyttår. Ifølge Tømta, hadde hun ikke kjøpt noen julegaver på grunn av det.

- Hun var redd for at folk skulle tro hun var blitt gjerrig, sa Tømta, før Maurstad la til:

- Hun pleide jo heller ikke gi bort julegaver. «Jeg gir ikke bort julegaver, jeg gir bort hele året jeg», pleide hun å si.

Maurstad står i kveld på scenen. Han tror ikke det skal by på problemer, til tross for sorgen.

- Jeg sto på scenen da jeg mistet min 6 måneder gamle sønn, jeg husker det var veldig hardt da jeg kom til mor Åses død. Da var det like før jeg begynte å gråte. Men det er skuespilleres lodd å måtte spille uansett. Man klarer ikke å ta med seg sorgen inn i rollen, for man konsentrer seg sånn, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun lengtet etter å få fred

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer