Fikk utlagt tarm som 12-åring

- Jeg har hele tiden snakket åpent om sykdommen, sier «Farmen»-deltager Julie Aas Rye.

BLE IKKE MOBBET: - Nei, jeg ble ikke mobbet. Men jeg er en person som overser kjipe kommentarer, jeg tror det har noe med innstilling å gjøre. Hvis ikke hadde jeg kanskje blitt det, forteller Julie Aas Rye til Seher.no. Foto: TV 2
BLE IKKE MOBBET: - Nei, jeg ble ikke mobbet. Men jeg er en person som overser kjipe kommentarer, jeg tror det har noe med innstilling å gjøre. Hvis ikke hadde jeg kanskje blitt det, forteller Julie Aas Rye til Seher.no. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: En ny uke er for lengst i gang i TV 2-programmet «Farmen». Lørdag ble det klart at vårens kanskje største samtaleemne i Reality-Norge, Ståle Bjørnvåg (40), er ute av serien, etter å ha tapt tvekampen i kunnskap mot Kim Sondre Krantz Hagen (27).

Torsdag blir det klart hvem som blir første duellant i kommende helgs tvekamp.

Men det er ikke bare førstekjempevalget som får oppmerksomhet i torsdagens «Farmen»-episode. En av deltagerne, Julie Aas Rye (27), bryter nemlig ut i voldsomme magesmerter, noe som til slutt fører til at en lege må komme til gården.
 
- Smertene hadde jeg fra dag tre under innspillingen, men de første fire ukene var det ikke så synlig for de andre. Etter hvert ble smertene så store at også TV-crewet ble oppmerksom på det, sier Julie til Seher.no.

Årsaken til smertene er at «Farmen»-deltageren lider Crohns sykdom. Julie fikk tarmsykdommene da hun var to år gammel og har vært gjennom flere operasjoner.

Her kan du lese mer om Crohn sykdom (Ekstern lenke).

Da hun var 12, levde hun i ett år med utlagt tarm etter at hun opererte bort tykktarmen.

- Jeg synes det er fint å vise folk at man kan melde seg på et slikt program selv om man har en slik sykdom. Men det var selvfølgelig utfordrende å ha kameraene så nært innpå seg når man har så store smerter. Samtidig visste jeg jo at hvis legen hadde sendt meg hjem, måtte jo produksjonen forklart dette på et vis for seerne, mener 27-åringen, som likevel ikke legger skjul på at hun gjerne skulle hatt litt tid for seg selv.

- Når man har så vondt, har man jo egentlig nok med seg selv...

- Hvordan har det vært å leve med en sykdom som dette?

- Jeg velger å ikke la det plage meg, jeg. Jeg har hatt sykdommen siden jeg var to år gammel og føler at jeg tåler mer smerte enn andre. Jeg har til en viss grad vendt meg til det og fungerer bra i hverdagen - inntil jeg eventuelt får akutte betennelser som kan føre til at jeg må operere igjen, forteller den blide Engelsviken-jenta.

Ifølge Julie har sykdommen holdt seg stabil siden 2006.

- Opplevde du å bli mobbet da du levde med utlagt tarm som 12-åring?

- Nei, jeg ble ikke mobbet. Men jeg er en person som overser kjipe kommentarer, jeg tror det har noe med innstilling å gjøre. Hvis ikke hadde jeg kanskje blitt det. Jeg har hele tiden snakket åpent om  det, og det man ikke snakker om - det blir ofte tabu, ettersom folk ikke helt vet hva som er galt.

«Farmen»-deltageren innrømmer derimot at det har hendt at folk har slengt bemerkninger etter henne.

- Nå har det seg slik at jeg valgte å høre det som var positivt. Men noen kjipe kommentarer kom jo. Hva som ble sagt, det husker jeg ikke. Jeg føler meg uansett ikke som noe offer, og føler at jeg blir sterkere av alt. Jeg prøver å trekke fram det positive, forteller Julie Aas Rye til Seher.no.

«Farmen» sendes på TV 2 mandag og torsdag klokka 20.00, samt lørdag klokka 21.40. Se Seher.nos TV-guide her.  

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Et under at jeg ikke ble drept 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer