TV 2-EKTEPAR: Håvard Myklebust og Annemarta Giske ble kjærester i 2006 da de begge jobbet i TV 2 Sporten. Han fridde på første date, og så giftet de seg i rekordfart. Foto: Erlend Haukeland, Se og Hør
TV 2-EKTEPAR: Håvard Myklebust og Annemarta Giske ble kjærester i 2006 da de begge jobbet i TV 2 Sporten. Han fridde på første date, og så giftet de seg i rekordfart. Foto: Erlend Haukeland, Se og HørVis mer

Fikk TV 2-profilen til å falle pladask

- Senere har jeg skjønt at det var et sjekketriks, sier Annemarta Giske om det uventede stuntet.

SEOGHØR.NO: Etter at hun tok fatt som sportsanker, tok det ikke lang tid før det begynte å slå gnister mellom Annemarta Giske (39) og daværende vaktsjef på sporten, Håvard Myklebust (43).

De fant så smått tonen under Tour de France i 2006, og forholdet utviklet seg i løpet av høsten.

6. desember var de plutselig gift, uten at en sjel i offentligheten hadde fått det med seg.

– Vi hadde lyst å gifte oss i all hemmelighet, egentlig på en ambassade i Paris eller Roma, men der var ventelistene så lange.

- Så da ble det på en strand på Seychellene. To italienere vi møtte dagen før bryllupet, ble våre forlovere, og de stilte med ballonger og champagne, sier hun til Se og Hør.

– Hvordan fikk Håvard deg på kroken?

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Annemarta Giske. Foto: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Annemarta Giske. Foto: Se og Hør Vis mer

– Han sjarmerte meg i senk med alle diktene sine. Da han proklamerte «Metope» av Olaf Bull, hadde han meg. Senere har jeg skjønt at det bare var et sjekketriks. Men det var jo et godt et, medgir Annemarta lattermildt.

De to har sønnene Ask (8) og Birk (5) sammen. I tillegg har Håvard sønnen Sondre fra et tidligere forhold.

Trengte større plass

I 2014 bestemte ekteparet for å flytte familien fra Nordnes i Bergen til et større hus ved Eidsvågsneset.

- Vi har tre gutter og trengte rett og slett mer plass. Vi ville nær sjøen, og på den nye hjemplassen vi har funnet, bor der mange bra folk, fortalte Annemarta til Se og Hør.

Solstrålen fra Nordfjordeid er i disse dager fullt opptatt i studio der hun rapporterer fra OL for TV 2.

Men den beste plasseringen av det spreke sportsankeret hadde kanskje vært i kommentatorboksen ved sprangridningsarenaen. Der har hun nemlig spisskompetanse.

– Jeg er praktisk talt oppvokst i en stall hjemme på Eid. Jeg begynte på ridekurs i seksårsalderen, og da jeg var 11, var jeg en del av den meget sammensveisede stallgjengen. Vi hadde mye show sammen, forteller TV 2-Annemarta.

OL-SENDING: Annemarta Giske har i år vært travelt opptatt med å lede flere av TV 2s sendinger fra OL i Rio de Janeiro. Foto: TV 2
OL-SENDING: Annemarta Giske har i år vært travelt opptatt med å lede flere av TV 2s sendinger fra OL i Rio de Janeiro. Foto: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Signe Tynning slutter i TV 2 etter 23 år

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.