John Carew:

Fikk tilsnakk av bestemor for «Heimebane»-utroskapen

Den tidligere fotballspilleren forteller om forholdet til bestemoren.

TPV-AKTUELLE: Skuespillerne Ane Dahl Torp og John Carew spiller hovedrollene i den nye NRK-serien Heimebane.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TPV-AKTUELLE: Skuespillerne Ane Dahl Torp og John Carew spiller hovedrollene i den nye NRK-serien Heimebane. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere fotballspiller John Carew (39) er for tiden aktuell med andre sesong av NRK-suksessen «Heimebane». Serien har fått stor oppmerksomhet her til lands, og stakk av med seieren for «beste dramaserie» under fjorårets «Gullruten».

I serien spiller Carew rollen som den kjente fotballspilleren Michael Ellingsen.

Selv har Carew spilt for klubber som Vålerenga, Rosenborg, Valencia og Aston Villa, i tillegg til at han var på landslaget fra 1998 til 2011, og selv om han har lagt fotballkarrieren bak seg, har han fortsatt den gryende skuespillerkarrieren å bryne seg på.

Prestasjonen i NRK-serien har han fått mye ros for, og en som følger nøye med er bestemoren Ragnhild Ryen (94).

Stor støttespiller

I et nylig intervju med Her og Nå forteller den tidligere fotballproffen at bestemoren fra bygda Heidal i Gudbrandsdalen er en stor fan av «Heimebane».

– Hun liker serien veldig godt. Hun er også veldig glad i fotball, så det passer henne bra. Hun følger ivrig med på fotballkamper, og er stor Vålerenga-fan. Men når det er drama, synes hun det er ekstra gøy, forteller Carew til bladet.

TV-SUKSESS: Heimebane sesong 2 er å se på tv-skjermen, og her er flere av skuespillerne avbildet under pressetreffet i februar. Foto: NTB scanpix
TV-SUKSESS: Heimebane sesong 2 er å se på tv-skjermen, og her er flere av skuespillerne avbildet under pressetreffet i februar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Carew har et nært forhold til mormoren sin, og resten av slekta i Gudbrandsdalen, og han forsøker å reise dit så ofte han får mulighet.

Til tross for at bestemor Ragnhild er en fan av tv-serien hvor barnebarnet spiller en av hovedrollene, kommer hun stadig med tilbakemeldinger.

– Hun er der litt med pekefingeren. «Hun 17-åringen, hva er det du holder på med der?», forteller Carew, og legger til:

– Men hun synes det er gøy, slik som bestemødre gjør. Hun er i god form fortsatt – en sprek 94-åring. Bestemor er en stor støttespiller og veldig viktig for meg, uten tvil, sier John.

Det har ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med John Carew.

Spiller ikke seg selv

Det er nok flere som har lagt merke til at det er slående likheter mellom karakteren Michael Ellingsen i «Heimebane», og John Carew.

Ikke bare har de en nokså lik fotballkarriere, men også på kjærlighetsfronten er det flere likheter. I 2017 ble Carew singel etter at han og Camilla Haukaas gikk hver til sitt, og rollefiguren i tv-serien går også gjennom et samlivsbrudd. Derfor er det kanskje lett for mange å tro at serien er inspirert av Carews eget liv.

FOTBALLSTJERNE: John Carew har en god fotballkarriere bak seg, her er han avbildet under en kamp for Aston Villa i 2010. Foto: NTB scanpix
FOTBALLSTJERNE: John Carew har en god fotballkarriere bak seg, her er han avbildet under en kamp for Aston Villa i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men det kunne han selv avkrefte, da Se og Hør møtte den tidligere fotballproffen i april i fjor under humoreventet til Morten Ramm.

– Nei, det er ikke meg selv jeg spiller, fortalte Carew.

Selv mente 39-åringen at det er få likheter mellom ham selv og rollefiguren han spiller i «Heimebane».

– Vi har ikke så mye til felles egentlig, annet enn at vi er på samme alder og har spilt fotball. Livssituasjonen og personligheten er veldig forskjellig, sa han til Se og Hør den gang.

ÅPNER OPP: John Carew deler detaljer om hvordan drømmedama skal være. Vis mer

Ikke på jakt etter kjæreste

Etter tre år som samboere og kjærester, ble det i oktober i fjor som tidligere nevnt kjent at John Carew og Camilla Haukaas hadde valgt å gå hver til sitt.

BRUDD: John Carew og Camilla Haukaas gikk hver til sitt etter tre år som kjærester. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
BRUDD: John Carew og Camilla Haukaas gikk hver til sitt etter tre år som kjærester. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

«Det er slutt mellom oss. Vi er fortsatt glade i hverandre, men er kommet til felles enighet om at det er best for begge å være venner – og ikke kjærester», sa Haukaas og Carew i en felles uttalelse til Se og Hør den gang.

Etter at Carew dukket opp som skuespiller i «Heimebane» har tilbudene fra damer rullet inn, men da Se og Hør møtte ham under Se og Hørs 40 års- jubileum i september kunne han fortelle at han har slått seg til ro med tilværelsen som singel.

– Singellivet er bra, det. Jeg har levd et rolig og fint liv og jobber med det jeg vil, som er skuespill. Jeg er i utgangspunktet ikke på jakt etter kjæreste, fortalte han på den røde løperen.

LES OGSÅ: John Carew tok nakenbilder av Triana

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer