Eva Weel Skram:

Fikk tilbake brudekjolen etter 14 år

En rekke tilfeldigheter førte til at Eva Weel Skram fikk tilbake brudekjolen hun måtte selge i 2008.

GLAD: Eva Weel Skram er lykkelig over å ha blitt gjenforent med kjolen. Foto: Privat
GLAD: Eva Weel Skram er lykkelig over å ha blitt gjenforent med kjolen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artist Eva Weel Skram (36) deler en helt spesiell historie med sine følgere på Instagram.

Under en konsert på Tynset kulturhus møtte hun en venninnegjeng. En i den gruppen hadde noe helt unikt å meddele.

For 14 år siden hadde hun kjøpt brudekjolen til artisten.

Måtte selge

«Jeg har alltid vært litt lei meg fordi jeg måtte selge den, men den kostet jo like mye som en hel musikkvideoinnspilling», forteller 36-åringen i Instagram-innlegget.

Den gangen endte det altså med kjolesalg - pengene ble istedenfor brukt til å finansiere musikkvideoen til låten «Superhero».

Men plutselig satt personen som hadde kjøpt denne kjolen i konsertsalen i Tynset.

- Hun var på konserten min, forteller en entusiastisk og glad Weel Skram til Se og Hør.

NEKTER: Da «Mamma Mia»-premiere gikk av stabelen på folketeateret dukket flere kjendiser opp. En av dem var Eva Weel Skram som nektet å svare på dette spørsmålet. Reporter Sofie Losen Video: Steffen Pettersen Vis mer

Etter konserten hadde artisten gått ut igjen på scenen for å hente noe, der sto det en venninnegjeng som forsiktig ventet på Weel Skram. De spurte om å få snakke med henne.

Da fikk Weel Skram møte Mona Eggestad Fiskvik (37), som var personen som hadde kjøpt brudekjolen hennes tilbake i 2008.

KJOLEPRØVING: Her prøver Eva Weel Skram brudekjolen etter Tynset-konserten, avbildet sammen med ektemannen. Foto: Privat
KJOLEPRØVING: Her prøver Eva Weel Skram brudekjolen etter Tynset-konserten, avbildet sammen med ektemannen. Foto: Privat Vis mer

Artisten selv hadde tidligere samme dag tenkt på brudekjolen, og faktisk lurt på om den fortsatt fantes. Hun har også angret på at hun aldri fikk telefonnummeret til brudekjole-kjøperen.

- Jeg fortalte at jeg alltid har angret litt på at jeg måtte selge den, men vi var i startfasen av musikkarrieren og vi trengte de pengene da, forteller Weel Skram om møtet til Se og Hør.

Gjenforent med kjolen

Det var ikke planlagt, men Eggestad Fiskvik spør spontant i løpet av samtalen om Weel Skram vil ha kjolen tilbake.

Og slik ble det. Moren til Eggestad Fiskvik ble ringt etter, og bare fem minutter senere hadde Weel Skram blitt gjenforent med kjolen.

SETTES UT: Vi må konfrontere Iselin Guttormsen med en video vi har kommet over på internett, og det blir hun ganske så flau av. Reporter: Thale Kristensen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Det ender også opp med at hun prøver den på.

Nå har 36-åringen en klar plan for hvordan brudekjolen skal brukes - med tillatelse fra tidligere eier.

- På juleturné har jeg alltid på meg hvite antrekk, så planen nå er å sy om denne kjolen slik at den blir en del av juleturneantrekket, sier Weel Skram til Se og Hør.

- Så nå sitter jeg i Trondheim og har spilt her, og skal ha med meg en brudekjole på flyet på vei hjem til Oslo, følger Weel Skram opp, og gir uttrykk for at det er en litt surrealistisk situasjon.

Får annen Eva-kjole

Historien slutter ikke der. Weel Skram endte opp med å feste med venninnegjengen denne kvelden, de har også snakket med hverandre i etterkant.

VILL DETALJ: Kjolen artisten Lady Gaga hadde på seg under innsettelsen av USAs president Joe Biden, hadde en unik egenskap. Video: AP/NTB. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

- Hun er fremdeles helt klar på at hun har tatt riktig avgjørelse, forteller Weel Skram om samtalene.

Artisten har også tenkt til å gjengjelde, ved å sende en annen kjole hennes vei.

FANT TONEN: Det ble god stemning mellom Mona Eggestad Fiksvik og Eva Weel Skram - som begge har giftet seg i samme kjole. Foto: Privat
FANT TONEN: Det ble god stemning mellom Mona Eggestad Fiksvik og Eva Weel Skram - som begge har giftet seg i samme kjole. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har veldig mange fine kjoler som jeg har brukt på scenen eller på et event, bare en eller to ganger, så jeg har en kjole i tankene som jeg skal sende til henne til uken, som hun kan bruke fremover, røper artisten til Se og Hør.

Det skal være snakk om en ByTimo-kjole som ble kjøpt i fjor.

- Det var en veldig uventet og annerledes avslutning på en konsertkveld, erkjenner Weel Skram før hun følger opp:

- Vi har aldri spilt i Tynset før, det var første gang vi spilte der. Det var helt fullt hus, og så er hun en av de som sitter i salen. Det er veldig spesielt.

KJOLEN: Her har Eva Weel Skram på seg kjolen i 2008, når hun gifter seg med Thomas Stenersen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
KJOLEN: Her har Eva Weel Skram på seg kjolen i 2008, når hun gifter seg med Thomas Stenersen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Så kjolen i Se og Hør

Eggestad Fiskvik kan over telefon avsløre at det var i Se og Hør hun først så Weel Skrams brudekjole. Da den dukket opp på Finn senere, måtte hun bare ha den.

- Det var stas fra dag en egentlig det, forteller Eggestad Fiskvik om kjolen, og følger opp:

SAMME KJOLE: Her gifter Mona Eggestad Fiksvik seg i samme kjole. Foto: Privat
SAMME KJOLE: Her gifter Mona Eggestad Fiksvik seg i samme kjole. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har alltid visst at det var hennes, så det har alltid vært veldig gøy. Jeg kjøpte den ikke fordi det var hennes, men fordi kjolen var veldig fin.

Hun legger ikke skjul på at det har vært gøy å tenke på hvem som tidligere eide kjolen hun giftet seg i.

Nå er hun dog fornøyd med å ha levert den tilbake til dens første eier.

SNART KLART: Om to små måneder er det klart for Lisa Anckarman og Henrik Borgs bryllup. Nå begynner nervøsiteten å komme. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Det var et veldig hyggelig møte, og så kjente jeg bare at det var helt riktig at Eva skulle få den med seg hjem, sier hun.

37-åringen er i tillegg strålende fornøyd med at hun nå får en annen kjole.

- Det er utrolig sjenerøst av Eva å gjøre det, sier hun.

- Det er veldig gøy å fortsatt ha en Eva-kjole hengende i skapet. Og jeg får jo mer bruk for en sånn kjole, enn en brudekjole, fortsetter hun.

LES OGSÅ: - Plystret på ektemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer