KOLLPASET FORAN MOREN: Corey Haim skal ha kollapset foran moren sin Judy, den dagen han døde. Han ble kort tid seinere erklært død på sykehuset.  Foto: All Over Press
KOLLPASET FORAN MOREN: Corey Haim skal ha kollapset foran moren sin Judy, den dagen han døde. Han ble kort tid seinere erklært død på sykehuset. Foto: All Over Press Vis mer

Fikk tak i 553 piller før han døde

Tenåringsidolet Corey Haim lurte sju forskjellige leger, og sju forskjellige apotek.

SEHER.NO: I måneden fram til han døde 10. mars i år, skal tenåringsstjernen Corey Haim ha skaffet seg et stort antall reseptbelagte piller ulovlig, ifølge People.

Han skal ha oppsøkt flere leger, forfalsket resepter, brukt forskjellige navn og gitt mange forskjellige medisinske forklaringer, opplyste statsadvokaten i California i en pressekonferanse tirsdag.

I en periode på 32 dager skal Haim ha fått tak i minst 149 tabletter med Vicodin, 195 tabletter med Valium, 15 tabletter med Xanax og 194 tabletter med Soma. Statsadvokaten, Edmund G. Brown, Jr., kalte Haim en prototype på en misbruker av reseptbelagte piller.

Haim, som ble 38 år gammel, skal ha oppsøkt sju ulike leger og sju ulike apotek for å få tak i dosene. I tillegg skal han ha oppsøkt legevakter for å få flere piller. Sammenhengen ble oppdaget da Haims navn dukket opp i etterforskingen av en større kriminalring som opererte med reseptbelagte piller. Politiet skal nå ha begynt å arrestere medlemmene i nettverket.

Vitner skal ha fortalt etterforskerne at Haim «forberedte seg på å gjøre en spesialsending i media om hvor lett det var for ham å få tak i smertemedisin».
 
Haim gikk ut og inn av rehabiliteringsklinikker og hadde slitt med narkotikaavhengighet siden han var 15 år.

Selv om overdose er blitt lansert som en mulig dødsårsak for Haim, er ikke den endelig dødsårsaken fastslått ennå.

Haim er mest kjent for 80-tallsfilmene «The Lost Boys», «Lucas» og «License to Drive».

Haim fikk på 90-tallet store økonomiske problemer, og matte slå seg selv konkurs i 1997. Haims karriere fikk seg en kraftig knekk etter suksessen som tenåringsidol, men i 2007 var han med i realityserien «The Two Coreys» sammen med kollegaen og vennen Corey Feldman. Han var imidlertid alltid åpen om problemene sine.

- Jeg jobbet på «The Lost Boys» da jeg tok min første joint. Men ett år før det begynte jeg å drikke øl under innspillingen av «Lucas». Jeg levde i Los Angeles på 80-tallet, noe som ikke var det beste stedet å være. Jeg tok kokain i omtrent ett år, og deretter crack, har han tidligere sagt.

Etter hvert begynte han på piller både for å roe seg ned og for å gire seg opp.

- En ble til to, to ble til fire, fire ble til åtte, helt til det til slutt var omtrent 85 om dagen. Legene kunne ikke tro at jeg tok så mye. Og det var bare valium, jeg snakker ikke om de andre pillene jeg tok, uttalte han.
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Mitt mål i livet ble etter hvert å redde ditt liv