Ed Sheeran og The Sun:

Fikk tabloidavisen til å smake sin egen medisin

- Jeg søker om gjerdene for å holde paparazziene deres unna dørstokken min.

SLÅR TILBAKE: Ed Sheeran finner seg på ingen måte i presseoppslag om at han forsøker å ta avstand fra hjemløse. Her fra scenen i fjor. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Ed Sheeran finner seg på ingen måte i presseoppslag om at han forsøker å ta avstand fra hjemløse. Her fra scenen i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Få artister kan sies å ha oppnådd like mye suksess som Ed Sheeran (27). Briten er en av verdens mest strømmede, og selger til stadighet ut arenaer verden over.

Med en så imponerende karriere kommer også en viss, medregnet kjendisstatus, noe artisten har fått føle på kroppen en rekke ganger. Britiske tabloider skriver side opp og side ned om ham, der alt fra kjærlighetsliv til bolig er av interesse.

Blant siste Ed Sheeran-nytt fra verdensveven, har en historie hos britiske The Sun fått særlig oppmerksomhet.

Vil skjerme inngangsdøren

Med overskriften: «Han driver veldedighet for uteliggere, men vil bygge et gjerde foran eiendommen sin for å holde plagsomme hjemløse unna», henviser tabloidavisen til bygningspapirer de hevder å ha fått tak i, der byggeplanleggeren sier følgende:

«En av grunnene til at Ed Sheeran ønsker gjerdene, er å sikre seg mot at noen uvedkommende overnatter utenfor inngangsdøren».

INDUSTRIELT PREG: Ed Sheerans hjem i London. Foto: NTB Scanpix
INDUSTRIELT PREG: Ed Sheerans hjem i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er riktignok grunn til å tro at det muligens har gått litt fort i svingene hos The Sun. Avisens konklusjon, ut fra ovennevnte setning, har nemlig ikke forbigått i stillhet hos hovedpersonen selv.

Etter at artikkelen ble publisert i helgen, har Sheeran tatt til Instagram for å komme med en ørliten, og noe ironisk korrigering:

«Jeg søker om gjerdene for å holde paparazziene deres unna dørstokken min».

- Reinspikka tøv

I Instagram-innlegget kritiserer han også avisen, og den navngitte journalisten, for måten de har valgt å framstille ham på i den aktuelle artikkelen. Det er særlig avisens fokus på hans arbeid for uteliggere, der The Sun selv prøver å lage et ironisk poeng, som får han til å se rødt.

«Historien deres er reinspikka tøv», sier han.

The Sun har foreløpig ikke besvart kritikken fra Sheeran. Avisen har derimot snakket med en talsperson for Sheeran i den opprinnelige artikkelen, som allerede der kan opplyse om at gjerdene ikke har noe med hjemløse å gjøre.

- Dette er en helt vanlig byggesøknad, som ikke er skrevet av Ed, og som ikke tar opp hans synspunkter om hjemløse på noen måte, forteller talspersonen.

Bodde selv på gata

Ifølge The Independent har Sheeran engasjert seg i en rekke veldedighetsorganisasjoner for mennesker uten tak over hodet, og synger om samfunnsproblemet i en av låtene sine, med det passende navnet «Homeless».

Avisen skriver at Sheeran selv opplevde å måtte overnatte på gaten og leve på småpenger da han slet med å slå gjennom som artist.

Den tiden er definitivt historie nå. I 2015 skrev Forbes at musikeren tjente 57 millioner dollar, eller 485 millioner norske kroner.

Sheeran avslørte for øvrig, i et intervju med magasinet Rolling Stone i fjor, at ovennevnte nyhet ødela forholdet til flere av hans nærmeste venner.

VELDEDIGHETSPORNO: Artisten Ed Sheeran beskyldes for å bruke en video til feil årsaker, og fremstiller seg selv som en helt. – Ed Sheeran-filmen er rett og slett fattigdomsturisme, sier SAIHs Øgård. Video: Comic Relief. Vis mer

- Forbes-lista «fucket» det opp, fortalte han, og siktet til at nyheten fikk han til å innse hvem som egentlig var hans «ekte» venner.

- Jeg fikk tekstmeldinger fra folk som sendte et bilde av en bil og skrev «Jeg vil gjerne ha denne til bursdagen min, takk. Det er bare 0,06 prosent av din årlige inntekt», fortalte han.

Forlovet seg

Videre opplyste Sheeran at han endte opp med å kvitte seg med mobiltelefonen grunnet den store pågangen.

I dag bruker han hovedsakelig iPad for å kommunisere med venner og bekjente, mens nærmeste familie kan nå ham på en enkel klapptelefon.

- Jeg kjøpte en iPad og kommuniserer hovedsakelig via e-post. Det er mye mindre stress. På den måten trenger jeg ikke å våkne opp til 50 meldinger om morgenen, fra folk som ber om et eller annet, sa han til Ellen DeGeneres, da han gjestet programmet i februar i fjor.

Sheeran har som nevnt hatt en kometkarriere siden albumdebuten i 2011, og gjorde senest suksess med platen «Divide». Han står også bak låten som ble Storbritannias mest solgte i 2017, «Shape of you».

I januar kunngjorde for øvrig Sheeran at han har forlovet seg med kjæresten, den britiske hockeyutøveren Cherry Seaborn (25).

LES OGSÅ: I hardt vær etter datterens ridetur

FEMTI MELDINGER: I det populære programmet «Carpool karaoke» forklarer artist Ed Sheeran hvorfor han ikke eier en mobiltelefon. - Hver morgen ville jeg ha minst femti meldinger på den, men ingen av dem ville si: «Hei, hvordan går det?». Video: CNN. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer