Katie Hopkins:

Fikk sparken fra «Big Brother»

Den britiske tv-personlighetens kontroversielle kommentarer fører også til at hun blir utvist fra Australia.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Katie Hopkins får likevel ikke delta i «Big Brother» i Australia. Foto: Philip Toscano / PA / NTB
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Katie Hopkins får likevel ikke delta i «Big Brother» i Australia. Foto: Philip Toscano / PA / NTB Vis mer
Publisert

Hun kalte nedstengningen av samfunnet for «den største bløffen i menneskets historie» og nektet å bruke munnbind. Nå har den britiske tv-profilen Katie Hopkins (46) fått sparken fra kjendisversjonen av «Big Brother» i Australia - og blir i tillegg utvist fra landet.

CORONA-SKEPSIS: Leif Einar Lothe mener han og Svein Østvik ikke har noe å gjøre i «Debatten», og overlege Elisabeth Toverud Landaas hadde dette å si til «Charter-Svein». Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: NRK. Vis mer

Fordømmer utspill

Det var i forrige uke at Hopkins landet i den australske byen Sydney for å delta i den kommende versjonen av realityprogrammet. Som en følge av Australias strenge coronarestriksjoner ble hun umiddelbart plassert på et hotell, der hun skulle tilbringe to uker i karantene, skriver Metro.

Akkurat det var 46-åringen lite fornøyd med. For i et klipp på Instagram og YouTube kalte hun nedstengningene rundt om i verden for «den største bløffen i menneskets historie». Det var i denne videoen, som nå er fjernet, at hun også la til at hun hadde tenkt til å bryte reglene ved ikke å bruke munnbind.

FÅR IKKE BLI: Katie Hopkins utsagn i den egenproduserte videoen medfører også at hun blir utvist fra landet. Foto: Splash News / NTB
FÅR IKKE BLI: Katie Hopkins utsagn i den egenproduserte videoen medfører også at hun blir utvist fra landet. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Det ga åpenbart store konsekvenser. Channel 7, kanalen som viser «Big Brother», valgte nemlig å gi henne sparken, og i en uttalelse fra kanalen heter det at de «sterkt fordømmer hennes uansvarlige og hensynsløse kommentarer».

Utestengt fra Twitter

Men det stopper altså ikke der: Innenriksminister Karen Andrews forteller nemlig til ABC News at visumet hennes nå er inndratt.

- Vi skal få henne ut av landet så fort som mulig, sier Andrews ifølge nettstedet.

Dette er imidlertid ikke første gang at Katie Hopkins har skapt rabalder med sine utspill. I fjor besluttet Twitter å stenge kontoen hennes i to år etter flere tilfeller av hatefulle kommentarer.

Det bekreftet Twitter overfor BBC den gang.

DATET PÅ TV: Nicole A. Faivovich fikk avslørt liggelista si på TV, og nå slår hun tilbake etter hets. Hun avslører også hva som skjedde etter daten med Morten Lorentzen-Albrigtsen. Reporter: Kine Falch / Celina Morken Vis mer

En talsperson for selskapet uttalte den gang at de holder situasjonen under tett oppsyn, og at Hopkins holdes informert om utviklingen.

- Å bevare sikkerheten på Twitter er en av våre hovedoppgaver. Hets og trakassering hører ikke hjemme hos oss. De samme reglene gjelder for alle våre brukere, uttaler talspersonen.

Den britiske mediepersonligheten og høyrepopulisten la blant annet ut en omstridt video om Oslo øst på Twitter i 2019 - noe som bidro til utestengingen fra nettsamfunnet.

LES OGSÅ: Snakker ut om dramaet: - Sykt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer