Stian «Staysman» Thorbjørnsen:

Fikk sparken: - Et smell

Staysman vet fortsatt ikke hvorfor han ble tatt av luften på NRK. Nå er han derimot på plass i drømmejobben, 13 kilo lettere.

AU: Staysman (Stian Thorbjørnsen) har tatovert Gressvik på brystet i Metallica-font. Det for å hedre plassen han vokste opp og bandet han forguder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AU: Staysman (Stian Thorbjørnsen) har tatovert Gressvik på brystet i Metallica-font. Det for å hedre plassen han vokste opp og bandet han forguder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

«Allsang på Grensen» er tilbake igjen på TV 2 med Katrine Moholt (46) og Stian «Staysman» Thorbjørnsen (38) som programledere. Årets utgave er gjort i en langt mindre skala enn vanlig, med bare 140 publikummere under premieren. Thorbjørnsen synes likevel at programmet er vel så bra.

- Den eneste forskjellen er jo at det er mindre folk, men formatet er akkurat like koselig, sier han til Se og Hør.

Jobben som programleder for sommerprogrammet er etterlengtet for Staysman. Det var i starten av 2020 at NRK valgte å ta av programmet «10 på topp» som Thorbjørnsen ledet.

Han sier til Se og Hør at beskjeden kom som et «smell».

- Det var veldig rart. Vi ble tatt av til tross for at vi hadde veldig gode seertall, sier Thorbjørnsen til Se og Hør.

Kjendisgallaen 2015 - Staysman vinner "Årets kjendis" og frir til kjæresten Tina på scenen i takketalen. Vis mer

Gikk ned 13 kilo

Etter et par meldinger til gode bekjente i TV 2 fikk han omsider oppfylt sitt største ønske: Han skulle få lede «Allsang på Grensen» som fast programleder.

- Det var det eneste jeg hadde lyst til å gjøre da «10 på topp» ble tatt av. Jeg syntes at Katrine hadde fartet rundt med nok mannfolk de siste 13 årene og at det var på tide at hun fikk seg en fast partner, sier han.

SLUTT PÅ FARTING: Stian Staysman Thorbjørnsen syntes Katrine Moholt burde ha fast makker på Fredrikstens festning. Etter et par meldinger ble det ham. For å stå så tett som på dette bildet har TV2 søkt om tilatelse fra kommuneoverlegen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
SLUTT PÅ FARTING: Stian Staysman Thorbjørnsen syntes Katrine Moholt burde ha fast makker på Fredrikstens festning. Etter et par meldinger ble det ham. For å stå så tett som på dette bildet har TV2 søkt om tilatelse fra kommuneoverlegen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer

Selv om «Allsang på grensen» går av stabelen på en noe annerledes måte er Thorbjørnsen glad for å være tilbake på jobb. Da coronaviruset kom til Norge mistet han 40 jobber over natten.

- Jeg har prøvd å tenke positivt, og ikke på det banale som for eksempel at jeg har tapt mye penger. Jeg har heller prøvd å gå noen turer, og hente meg inn helsemessig. Jeg har faktisk gått ned 13 kilo, sier han.

Artistene Mikkel Christiansen og Simen Auke i "DJ Broiler" opptrer på TV2-programmet "Allsang på grensen" sammen med Freddy Kalas. Vis mer

Bismak

Thorbjørnsen har vært en av mange artister som har vært skuffet og kritisk til støtteordningene fra regjeringen. Forrige uke fortalte han til Dagbladet at han fikk en «bismak» av å se folkemengder tett i tett på Aker Brygge, vel vitende om at det fortsatt ikke er tillatt med konserter med over 200 publikummere.

Han ønsker å være en stemme for dem i bransjen som ikke er ansikt utad.

- Folk har lett for å tenke at vi artister syter over situasjonen vi er i, men det er mange som står i kulissene. Vi har mange folk som jobber med oss hele tiden som også har blitt rammet hardt. Det å snakke offentlige om dette er for å støtte en hel næringskjede. Det er alle rundt og bak meg jeg føler mest med, sier Thorbjørnsen.

Han har derimot fått mye god inspirasjon fra coronakrisen.

- Jeg har jo et bilelskende publikum, så jeg ser et potensial for at vi kan gjøre flere «drive-in konserter» fremover. Artister over hele landet har jo også vist at vi klarer å arrangere online-konserter på et godt nivå, sier han.

GA UT SOMMERLÅT: Petter Pilgaard trodde at mange kjendiser skulle være med i musikkvideoen til Staysman. Slik ble det ikke. Video: Kine Falch Se hele musikkvideoen her: https://www.seher.no/video/se-musikkvideoen-til-staysman-og-pilgaards-sommerlat/GSIa3imx Vis mer

- Føles stort

For premieren av «Allsang på grensen» har Katrine Moholt og Stian «Staysman» fått med seg en rekke kjente artister, blant annet Åge Aleksandersen (71), Anita Skorgan (61) og TIX (27). Sistnevnte jobbet lenge med Thorbjørnsen før hans egen karriere tok fart.

- På turné med Stian måtte jeg alltid sove på de dårligste hotellrommene fordi jeg hadde færre følgere på Instagram, sier TIX fra scenen på Fredriksten festning.

MUSIKKVIDEO: 22 Mars slapp TIX låten «Karantene» og nå har han sluppet en musikkvideo Vis mer

I ettertid har derimot TIX, eller Andreas Andersen Haukeland som han egentlig heter, sust fra «Staysman» på Instagram og har den siste tiden hatt en av landets mest populære låter med «Karantene».

- Det føles stort å ha laget en låt som virkelig har samlet det norske folk gjennom coronatiden. Det å bidra til et fellesskap er vel noe av det viktigste man gjøre som artist. Låten funker like bra på fest som hjemme i stuene til småbarnsfamilier, sier Haukeland til Se og Hør.

KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Artist Andreas Haukeland, eller «Tix», har dedisert sin nye låt «Deg Eller Ingenting» til Marthe Brenne, som han møtte på «Paradise Hotel» i fjor. Vis mer

- Tok av

Haukeland skulle egentlig vært i Los Angeles for å jobbe med sin internasjonale karriere da coronaviruset kom til Norge, sier han til Se og Hør. Han bestemte seg for å brette opp ermene og begrave seg i arbeid.

- Det tok helt av. På et tidspunkt hadde jeg topplassering på Spotify og slapp enda en ny låt hvor jeg tok fra meg selv førsteplassen. Jeg føler meg privilegert som klarer å nå frem til folket med musikken jeg lager. Det er jo for dem jeg gjør det, ikke for bransjen, sier han.

TIDENES SOMMERLÅT: TIX sier til Se og Hør at tidenes sommerlåt er rett rundt hjørnet. På søndag slipper han låten «Nå Koser Vi Oss». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIDENES SOMMERLÅT: TIX sier til Se og Hør at tidenes sommerlåt er rett rundt hjørnet. På søndag slipper han låten «Nå Koser Vi Oss». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Og om vi skal tro Haukeland så har vi mye i vente. Han annonserer selv at «tidenes sommerlåt» er på vei.

- Vi må få opp humøret litt! På søndag kommer mitt bidrag, låta «Nå Koser Vi Oss». Jeg tror det er min beste låt noensinne. Rett og slett fasiten på en norsk sommerlåt, sier han.

LES OGSÅ: Katrine Moholt (46) utelukker ikke flere barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer