BEGEISTRET: Hollywoodstjernen Bill Pullman og vennen Ari Behn sparte ikke på rosen til Kåre Conradi på premierefesten. Foto: Svend Aage Madsen
BEGEISTRET: Hollywoodstjernen Bill Pullman og vennen Ari Behn sparte ikke på rosen til Kåre Conradi på premierefesten. Foto: Svend Aage MadsenVis mer

Fikk skryt av «presidenten»

Kåre Conradi imponerte Hollywoodstjernen Bill Pullman.

SEOGHØR.NO: Hollywoodstjernen Bill Pullman (59) sparte ikke på lovordene etter å ha sett Kåre Conradi i rollen som Peer Gynt.

- Fantastisk, en opplevelse, sier Bill begeistret. 

I Norge er han utvilsomt best kjent for den actionfylte rollen som «President Thomas J. Whitmore» i storfilmen Independence Day, så det er ikke tvil om at de rosende ordene kom fra «Høyeste hold».
 
Sagaspel fra Ari?
Ari Behn (40) kom til premieren sammen med kameraten Per Heimly (41).  Begge var fulle av lovord om kameratens innsats i den spektakulære oppsetningen.

Det er teater Ibsen i Skien som står bak forestillingen i Horten, i samarbeid med teatergruppen Masken og Marinemusikken.
 
Et gammelt kanonbatteriet nede ved fjorden i Horten er bygget om til teaterscene, og skaper sammen med den lyssatte skogen spennende kulisser. Musikken er ny, og gjør det kjente teaterstykket til en helt ny  opplevelse.
 

- Kåre er brilliant, vår tids største skuespiller, sier Ari Behn anerkjennende om forloverens innsats. Det er andre gang han ser «Peer Gynt» i sommer, første gang var på Gålå. Ari er også observert på Lofotr Vikingfestival på Borg i Lofoten tidligere denne måneden. Ifølge Dagbladet er det flere som ønsker at han skal skrive et nytt sagaspill med mye dramatikk.
 
Trener hver dag
- Spel er interessant, og når det fungerer i naturen, er det ingen ting som slår det. Jeg liker også musikken til denne forestillingen, sier Ari.
 
Rollen som Peer er krevende, ikke minst fysisk. I utgangspunktet vurderte Kåre å komme i form i løpet av forestillingen, hvor han løfter rundt på flere av sine medskuespillere.
 
- Heldigvis skjønte jeg at formen måtte være på plass forkant, og jeg trener hver eneste dag, sier Kåre Conradi (41).