Hasse Hope:

Fikk skattesjokk etter USA-tur

- Jeg håper ikke mamma leser dette.

MÅ PUNGE UT: Komiker Hasse Hope fikk seg litt av en overraskelse da han åpnet postkassa etter en ferietur til USA. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
MÅ PUNGE UT: Komiker Hasse Hope fikk seg litt av en overraskelse da han åpnet postkassa etter en ferietur til USA. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager får nordmenn tilsendt skattemeldingen for inntektsåret i fjor - og dermed kan man sjekke om man er blant de heldige som får ekstra penger å rutte med - eller om man går på en rykende baksmell.

Heller ikke hos kjendisene har skatteoppgjøret gått upåaktet hen.

Da komiker og NRK-profil Hasse Hope (33) onsdag kom hjem fra en lengre ferie i USA, fikk han seg en stor overrskelse, da han fant ut at han hadde fått et krav om betaling av forskuddsskatt fra myndighetene.

Han hadde nemlig glemt å betale forskuddsskatten for andre kvartal før han reiste utenlands.

Det skriver han i et innlegg på Facebook.

- Glemte å betale

Når Se og Hør ringer torsdag formiddag, er Hope i full gang med å prøve og rette opp i feilen som kan bli svært dyr for den unge komikeren.

FIKK SJOKK: Hasse Hope fikk seg litt av en overraskelse da han kom hjem og hadde fått et brev fra skattemyndighetene. Foto: NTB Scanpix
FIKK SJOKK: Hasse Hope fikk seg litt av en overraskelse da han kom hjem og hadde fått et brev fra skattemyndighetene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg sjekker ikke Digipost så ofte, så da jeg kom hjem og åpnet postkassen, oppdaget jeg at jeg hadde glemt å betale forskuddsskatten, sier 33-åringen.

Hope er selvstendig næringsdrivende, og da er man nødt til å betale inn forskuddsskatt kvartalvis, det vil si fire ganger i året.

Dersom man driver sitt eget firma, slik som Hope, må man betale skatt på forhånd, så snart inntekten oppstår. Forskuddsskatten forfaller fire ganger i året: 15. mars, 15. mai, 15. september og 15. november, opplyser skatteetaten på sine nettsider.

Det er altså fristen 15. mars som har gått i glemmeboka for Hope.

- Jeg tenkte:« Oh shit!»

Dersom man misser en av disse fristene for å betale forskuddsskatten, krever Skatteetaten at man er nødt til å betale inn skattebeløpet for hele året - på én gang. Da Hope oppdaget dette fikk han mildt sagt bakoversveis.

- Jeg tenkte: oh shit! Nå må jeg ringe og bruke min hyggeligste stemme for å finne ut hvordan jeg kan løse dette, sier 33-åringen til Se og Hør.

SKATTESMELL: Skattemeldingen har nettopp kommet. Hør om kjendisene fikk igjen på skatten, eller om de gikk på en «baksmell». Reporter: Julie Solberg / Video: Frida Andersen / Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Hope ønsker ikke å røpe hvor mye penger det er snakk om, men han sier at det vil bli noen magre måneder framover dersom han er nødt til å betale kravet slik som det står nå.

Hope har vært i kontakt med Skatteetaten, og håper nå at han kan fortsette å betale forskuddsvis, slik han har gjort tidligere.

- Jeg håper at jeg kan fortsette å betale i terminbeløp. Men må jeg, så må jeg, sier han.

Komikeren forteller videre at han er en surrekopp på det meste i livet, men at han har stålkontroll på økonomien, noe som gjorde at han ble overrasket da han oppdaget feilen i dag.

- Jeg håper ikke mamma leser dette, fleiper han overfor Se og Hør.

Tre millioner i restskatt

Hope er imidlertid ikke den eneste kjendisen som har fått et sjokk av skattemeldingen gjennom tidene. Tidligere «Farmen Kjendis»-vinner og TV 2-profil Leif Einar Lothe (49), også kjent som «Lothepus» fikk seg en ganske så stor baksmell i fjor, da han måtte betale tre millioner i restskatt.

Når Se og Hør ringer «Lothepus» for å spørre om hvordan det har gått i år, avslører han at han ikke har sjekket skattemeldingen ennå, og at han heller ikke er særlig nysgjerrig på hvordan det har gått.

- Jeg har ikke sjekket enda, jeg er på jobb. Jeg har ikke tid til det. Dessuten bryr jeg meg ikke, hevder han.

DRAMATISK: Kreften er ikke det som har skremt Lothepus mest. Han har har hatt to arbeidsulykker der han var sikker på at han var ferdig. I kveldens «Senkveld med Helene og Stian» forteller han om dramatikken. Vis mer Vis mer

Lothe forteller videre at han har egne folk som tar seg av økonomien for han og firmaene han eier. Etter at Se og Hør har snakket med ham, sier han at han skal sjekke skattemeldingen i løpet av kvelden. Han forteller også at han synes det er litt bittert å betale så mye skatt som han gjør.

- Jeg får vel sjekke i kveld. Men jeg har betalt nok skatt. Jeg betaler alt for mye, sier den frittalende 49-åringen.

- Men du satser vel på å ikke betale tre millioner i restskatt i år igjen?

- Jeg håper ikke jeg må det, sier Lothe og ler.

IKKE SJEKKET: Leif Einar Lothe avslører overfor Se og Hør at han ikke har sjekket skattemeldingen ennå. Foto: NTB Scanpix
IKKE SJEKKET: Leif Einar Lothe avslører overfor Se og Hør at han ikke har sjekket skattemeldingen ennå. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er ras forbanna

Det var i juli i fjor det ble kjent at «Lothepus» hadde gått på en gigantisk skattesmell. Han driver fire-fem firmaer og selskaper, og har blant annet gitt ut egen musikk, kondomer, gensere og annet «Lothepus»-merch de siste årene. I tillegg eier han et selskap som driver med sprenging, maskinutleie og andre byggeprosjekter.

Totalt skal 49-åringen være involvert i seks selskaper.

- Jeg fikk restskatt på tre millioner, og ble ras forbanna, fortalte han oppgitt til Se og Hør i fjor.

- Det er sikkert noen som har regnet feil, da. Har tjent for mye da, for faen. I fjor gikk alt til himmels, la han til.

Enkelte av firmaene han driver er enkeltmannsforetak. Modellen her er at man betaler forskuddsskatt på det man tror man tjener, og dersom man overstiger det, kan man fort havne i skattesaksa. Lothe ønsket ikke å si hvor mye han tjente, men det var flere millioner.

- Det er jo ikke noe å tenke på det, jeg kan ikke gå rundt og være ras forbanna for alltid. Det er vel bare å betale dritten, sa han til Se og Hør i juli i fjor.

LES OGSÅ: - Kanskje jeg skal komme meg på Tinder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer