Marcia Cross:

Fikk sjokkbeskjeden etter en tur hos gynekologen

- Kreften kom overraskende på.

ALVORLIG SYK: I 2017 fikk skuespiller Marcia Cross påvist analkreft. Nå forteller hun om hvordan kreften ble oppdaget. Foto. NTB Scanpix
ALVORLIG SYK: I 2017 fikk skuespiller Marcia Cross påvist analkreft. Nå forteller hun om hvordan kreften ble oppdaget. Foto. NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I september 2018 kom nyheten om at «Frustrerte fruer»-stjernen Marcia Cross (57) hadde hatt analkreft. Beskjeden delte hun selv i et innlegg på Instagram, hvor hun skrev at hun hadde vært alvorlig syk det siste året.

TV-stjernen hadde blitt diagnostisert med sykdommen lang tid i forveien, og da hun slapp nyheten, var hun allerede kreftfri etter å ha gått gjennom lange behandlinger med cellegift.

Siden den gang har 57-åringen flere ganger snakket ærlig om kreftsykdommen, og blant annet gått ut mot stigmaet og skammen knyttet til nettopp analkreft.

- Jeg tenkte ikke over at noe kunne være galt, for jeg hadde ingen symptomer, sier stjernen i et intervju med CBS denne uka, gjengitt av ENews.

Samme virus som mannen

I intervjuet forteller Cross at kreftsykdommen kom overraskende på. Det var under en helt ordinær legetime hos gynekologen at det ble fattet mistanke om at noe ikke var helt som det skulle.

Rutinekontrollen avdekket at 57-åringen hadde analkreft, noe «Frustrerte fruer»-stjernen opplevde som et stort sjokk.

- Legen min ga meg en leksjon og sa til meg: «Uansett hva det er, vil det gå an å kurere», forteller 57-åringen åpenhjertig i intervjuet og legger til at hun ble svært forvirret og overrasket da hun fikk sjokkbeskjeden.

- Hva er det du snakker om, tenkte jeg, sier hun videre.

Senere viste det seg også at kreftsykdommen hennes har en direkte link til ektemannen Tom Mahoney sin kreftsykdom, som fikk påvist strupekreft i 2009.

Kreftsykdommene deres er angivelig linket sammen fordi de begge var smittet av det samme HPV-viruset.

I dag er heldigvis både Cross og ektemannen kreftfrie, og Cross har også blitt en forkjemper for at alle skal ta HPV-vaksine for unngå sykdommer som hun og ektemannen har fått.

- Døtrene min vet det ikke, men de skal vaksineres for første gang på slutten av skoleåret. De er tolv, sier hun i TV-intervjuet.

Saken fortsetter under.

- Mye skam knyttet til det

TV-stjernen ble i mars i år intervjuet av det amerikanske ukebladet People, hvor hun blant annet sa at hun ønsket å jobbe for å fjerne stigmaet rundt kreftdiagnosen hun hadde.

BEGGE HAR HATT KREFT: Her er Cross sammen med ektemannen Tom Mahoney under Golden Globe-utdelingen i 2006. Foto: NTB Scanpix
BEGGE HAR HATT KREFT: Her er Cross sammen med ektemannen Tom Mahoney under Golden Globe-utdelingen i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vil gjerne lage en bulk i stigmaet rundt dette. Jeg har lest historiene til mange kreftoverlevende, og veldig mange mennesker, spesielt kvinner, har vært for flaue til å fortelle hva slags kreft de har hatt. Det er mye skam knyttet til det. Det ønsker jeg å få en slutt på, sa hun til People den gang.

Det var i november 2017 hun først fikk den knusende beskjeden hos gynekologen. For å behandle dette, iverksatte legene et program på seks uker med stråling og cellegift. Hun måtte imidlertid ikke operere.

- Det var ikke anbefalt å operere, og det var en lettelse. Man vil bevare så mye av lukkemuskelen som man kan. Nå som jeg har lært meg dens viktighet, er jeg en stor fan av anusen, sa hun til magasinet.

Holdt diagnosen hemmelig

People skrev videre at det er lite trolig at sykdommen dukker opp igjen.

Det var på Instagram at TV-stjernen i september i 2018 valgte å fortelle fansen om den triste nyheten. Allerede den 15. september delte hun et bilde av seg selv med sitt karakteristiske røde hår, som viste at hun allerede var godt i gang med cellegiftbehandling.

«Jeg er takknemlig og lykkelig for at jeg lever, men lei meg for at jeg mistet håret mitt og at det bare er 2,5 cm langt nå. Noen andre som har mistet håret på grunn av kreft? Si det til meg. Jeg føler med dere», skrev hun til sine 72 000 følgere da.

LES OGSÅ: Nytt brudd for Hollywood-stjernen etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer