Bjørn Einar Romøren:

Fikk sjokkbeskjed: Rammet av kreft

Ryggsmerter viste seg å være en ondartet svulst hos den tidligere skihopperen, skriver Se og Hør.

KREFTSYK: Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (38) forteller til Se og Hør at han er diagnostisert med kreft. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
KREFTSYK: Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (38) forteller til Se og Hør at han er diagnostisert med kreft. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren (38) er kreftsyk. Det forteller i 38-åringen selv i et større intervju med Se og Hør tirsdag.

- Alt har skjedd veldig fort. Plutselig er livet snudd på hodet, medgir Romøren overfor ukebladet.

Romøren og kona, Martine Remsøy Romøren (32), var i gang med å legge sommerferieplaner da hoppstjerna mottok den tøffe beskjeden. Romøren fikk plutselig kraftige ryggsmerter, og trodde først han hadde fått et tilbakefall av prolaps - en sykdom han har slitt med i en årrekke.

SNAKKER UT: Bjørn Einar Romøren forteller om kreftsykdommen i tirsdagens Se og Hør.
SNAKKER UT: Bjørn Einar Romøren forteller om kreftsykdommen i tirsdagens Se og Hør. Vis mer

- Null krefter

En MR-undersøkelse viste riktignok at den tidligere verdensrekordholderen har en ondartet svulst i hofta - såkalt Ewing sarkom - en svært sjelden kreftform som er vanligst i aldersgruppen 5 til 25 år, ifølge Store Medisinske Leksikon. Bare fem til ti nordmenn blir rammet hvert år.

Romørens kreftsykdom har heldigvis ikke rukket å spre seg, men 38-åringen må fortsatt gjennom en 40 ukers cellegiftbehandling-kur.

- Jeg har hatt to behandlinger, og da er jeg vært helt i kjelleren etterpå. Null krefter og et fullstendig fraværende immunforsvar. Jeg må sjekke temperaturen med jevne mellomrom, for hvis jeg har over 38 i feber i mer enn en time bærer det rett på sykehus, forteller han til Se og Hør.

Oppå det hele venter Romøren og kona, som har vært gift siden 2011, sitt andre barn i slutten av juli. Fra før har ekteparet sønnen Fred, som kom til verden i 2017.

Takker for støtten

- Jeg skulle jo gjerne vært i god form når barnet kommer. Men samtidig kan jeg bruke det som motivasjon når jeg skal gjennom de tøffe kurene, sier Romøren, som er fast bestemt på å bli frisk.

- Jeg er velsignet med en sterk familie og mange gode venner både i hoppmiljøet og ellers. En spesiell takk går selvsagt til fastlegen min for at han kom hjem til meg og sørget for at kreftsvulsten ble oppdaget, legger han til.

Romøren ønsker å fortelle om kreftsykdommen både for å bidra til å støtte Kreftforeningens forskning - og fordi det er mange rundt ham som har begynt å stille spørsmål.

- Nå er nyheten ute, og jeg har fortalt det som er å fortelle, sier 38-åringen.

Historisk

Romøren var en stor profil i hoppbakken gjennom flere år på 2000-tallet, og ble historisk da han satte verdensrekord med hele 239 meter i 2005 - en rekord som sto i seks år.

Gjennom karrieren sikret han også sju VM- og OL-medaljer, før han la opp i 2014. Året etterpå gikk han for øvrig helt til topps i kjendisversjonen av «71 grader nord».

Etter hoppkarrieren har Romøren blant annet jobbet som markedssjef og dels medieansvarlig for hopperne.

LES OGSÅ: - Vil alltid leve i våre hjerter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer