Fikk sjokkbeskjed om hjertelidelse

Den tidligere ski-helten Oddvar Brå måtte igjennom alvorlig operasjon.

SKUMMELT: Den tidligere skistjernen Oddvar Brå har alltid trosset astmaen sin i skisporet. Men da han fikk lidelsen hjerteflimmer forrige vinter, ble han vippet av pinnen. Foto: Jonas Frøland, Se og Hør
SKUMMELT: Den tidligere skistjernen Oddvar Brå har alltid trosset astmaen sin i skisporet. Men da han fikk lidelsen hjerteflimmer forrige vinter, ble han vippet av pinnen. Foto: Jonas Frøland, Se og Hør Vis mer
SEOGHØR.NO: Tidligere langrennsløper Oddvar Brå (61), hvis legendariske skistav-brekking ble kopiert av Petter Northug (27) nylig, var den første idrettsutøveren i Norge som fikk diagnosen astma i 1984.

Så da han begynte å føle seg i dårlig form forrige vinter, trodde han først det bare var astmaen som kranglet litt. Men etter et besøk hos legen fikk han en helt annet beskjed. Den tidligere verdensmesteren led av hjerteflimmer.

- Jeg hadde gått lenge og fjuska. Ble så fort sliten. Jeg tenkte det måtte være alt fra at jeg var dårlig trent til astmaen. At det kunne være hjertet, ante jeg ikke, forteller Brå til Dagbladet Magasinet.
 
61-åringen fikk lettere sjokk over diagnosen, og gruet seg til å måtte gjennomgå en omfattende hjerteoperasjon. 22. mai i fjor lå han på operasjonsbordet i hele fem timer, for å få «restartet» hjertet.

- Det var tøft, jeg skal være glad det gikk bra. Jeg er ikke akkurat like sprek som før, men kan ikke klage. Jeg vil ikke klage. Det er så mange som sliter med verre sykdommer, kreft og elendighet, understreker han i intervjuet.
 
LES OGSÅ: Dronning Elizabeth rammet av sykdom